Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 16 de febrer del 2009

05- Darwin al programa Millennium



En la part inferior pots enviar un comentari valorant el contingut d'aquest programa sobre Darwin.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que ha estat un gran programa; el millenium. M'ha semblat una gran entrevista ja que han vingut diferents coneixadors del tema de Darwin.
Com pot ser, el professor d'historia de biologia, el professor d'antropologia, entre molts d'altres. Seguidament he torbat molt interessant que hagin fet una exposició amb llibres(entre molts d'altres objectes) de darwin a la universitat.
m'ha semblat molt bona la frase que ha dit el professo d'antropolgia en que deia " la ciència és com un poema, explica com és el món però no el descriu"
Finalment, s'ha de reiterar que Darwin va ser un gran Geni,i que va fer un pas molt important en l'àmbit de la biologia, deixant de banda els temes religiosos.

Judit-4C

Anònim ha dit...

Ha estat un programa molt interessant i enriquidor. Amb la participació de diferents catedràtics i biòlegs, s'han pogut veure diferents opinions i explicacions que permetien aprofundir en el tema de Darwin. També he trobat molt idònia la recomanació de diferents llibres relacionats amb aquest tema.
Està molt bé que, aprofitant el 200 aniversari del naixement del naturalista i el 150 de la publicació de la seva teoria, es faci ressó de la importància que va tenir i continua tenint Darwin i les seves aportacions en la ciència. Actualment la teoria de la selecció natural encara es manté i els nous coneixements i descobriments no han fet més que reafirmar el que deia Darwin fa un segle i mig. Encara que hi hagi molta polèmica amb les religions no es pot negar el que és evident i demostrable.
Anna F. - 4t C

Anònim ha dit...

Després de mirar aquest documental de Millenium, he acabat de valorar encara més tot el aspecte referent a Darwin. Crec que està molt ben presentat, introduint-lo primer amb una petita biografia. I a continuació amb els invitats, anant interferint en els diferents temes, com que era la selecció natural, també m’agrada que fes esment de Wallace ja que va contribuir (no d'una manera essencial però si significativa)en la teoria de l'evolució. A més al debatre tot el tema de la religió i el fet que canvies les seves creences que tenia inculcades des de tota la vida. A part el material aportat, la majoria pels invitats del programa, ha fet que fos més entretingut. També les curiositats aportades per la darrera invitada, explicant que la dona de Darwin va influir sobre ell i les contradiccions que tenien. Personalment em quedo amb la frase de: "Té vida allò que pot donar vida".
V. Torras

Anònim ha dit...

Interessant programa, el Millenium. Despres d'haver-lo vist i, escoltat les diferents opinions de les persones invitades, continuo pensant que Darwin es i va ser el gran geni de la ciència natural. Amb pocs mitjans en aquells temps, va poder descobrir i fer un gran treball sobre la teoria de l'evolució, cosa que va crear un gran canvi de pensament en l'època. Malgrat que hi hagi diverses polèmiques envers la religió, sempre ens hem de quedar amb les coses positives i, en aquest cas, amb la gran obra de Darwin.
finalment, també m'ha agradat que es fes una menció a la seva dona ja que malgrat que no ho sembli va ser de gran importància per a Darwin, i perque pogues desenvolupar el seu gran treball.
Anna S. 4t B

Anònim ha dit...

En primer lloc cal dir que ha estat un programa molt ben enfocat, basat principalment en un dels temes més significatius pels que fan referència al principal motor de l'evolució (Darwin, l'origen de les espècies i la selecció natural).

M'ha servit per complementar i enriquir els coneixements ja estudiats i alhora, per assabentar-me de l’existència de conflictes ideològics que, després de 150 anys de la publicació de l’origen de les espècies, continuen vigents.

Progressivament, la teoria de la selecció natural imposada pel biòleg anglès ha anat adquirint força i importància fins al punt de ser corroborada per actuals científics.

Unes de les coses que m’ha cridat l’atenció i que fins al moment desconeixia, és que aproximadament un 60% de nord-americans es mostren incrèduls davant de l’edat real de la terra i defensen que la creació d’aquesta va tenir lloc fa tan sols uns deu mil anys.

Així que, en conclusió, em qüestiono la mateixa idea que manifesten alguns mitjans de comunicació en celebració de la publicació de l’origen de les espècies : “ ¿por qué 200 años después Darwin sigue dando guerra?”.

Carla G. 4t A

Anònim ha dit...

Aquests tipus de programes crec que són els que ens serveixen per assabentar-nos de la realitat del que està passant fins al moment i també ens serveixen per ampliar els nostres coneixements, en aquest cas, sobre la vida i sobretot curiositats de Darwin, juntament amb la seva teoria.

També he notat el canvi que s'ha produït ja que gràcies al treball i l' ampliat estudi que havíem fet tots prèviament a classe, m'ha servit per entendre una mica millor el que estaven parlant i tenir uns coneixements bàsics sobre la vida de Darwin.
Crec que si no haguéssim fet aquests estudis previs, m’hauria sentit molt més perduda en les explicacions donades al vídeo.

Noelia Ll. 4rt A

Anònim ha dit...

Aquest vídeo m'ha semblat interessant, ja que he ampliat molt més el coneixement sobre Darwin.
Les diferents opinions donades per diferents persones fan que es puguin veure des de diferents punts de vista la vida i successos de Darwin.
També m'ha fet veure la importància d'aquest personatge ja que 200 anys després se segueix parlant sobre el seu descobriment.
Actualment, molts científics han investigat sobre si la teoria de Darwin es certa o no i han pogut arribar a la conclusió que es cert, aixo fa que avui en dia es continui fent servir la seleccio natural.
en conclusió podem dir que aquest video aporta molts coneixements nous.

Laia S. 4t C

Anònim ha dit...

Aquest vídeo m'ha servit per saber molt més de la vida de Darwin ja que va ser un dels millors cièntifics.
Prèviament ja havíem fet un treball d'ell però aquest documental ens ha servit per assebentar-nos més d'ell i de la seva teoria.

Hem sabut algunes de les moltes curiositats que va fer Darwin durant el viatge.

Hem pogut saber diferents opinions del treball i de la seva vida i això fa que ens assebantem una mica més d'ell.

És a dir,Darwin va ser un gran geni en aquella època la qual no tenien els recursos adecuats que tenim ara i gràcies a la seva teoria hores d'ara hem pogut ampliar els nostres coneixements.

Marta S. 4tB

Anònim ha dit...

He trobat el documental força informatiu i penso que dóna a conèixer molt completament i correctament els aspectes més importants d'aquest naturalista britànic tant destacat de la història de la biologia, Darwin, que aquest any compleix 200 anys del seu naixement i 150 de la publicació de la seva teoria en l'origen de les espècies.
M'ha agradat que es citessin alguns dels llibres que tracten sobre temes propers a aquest personatge i saber l'opinió de diferents biòlegs i científics actuals sobre la teoria que un naturalista va publicar 150 anys enrere i va portar tanta polèmica a la societat.
Aquest programa m'ha permés, en part, a enfortir i ampliar els coneixements que ja tenia sobre el gran naturalista, Darwin.
Claire J. 4tC

Anònim ha dit...

Aquest any, com tots sabem, celebrem el 200 aniversari del naixement de Darwin i el 150è aniversari de la publicació de la seva obra més important: L’origen de les espècies.

En primer lloc, en el reportatge s’hi fa una petita mostra de la biografia del científic naturalista. Crec que és important conèixer, si més no una mica, la seva vida perquè els seus descobriments estan molt lligats sobretot al seu viatge amb el Beagle. Crec que és molt important valorar el fet que Darwin desenvolupés aquesta teoria tot i mancar-li molts dels coneixements que tenim actualment.

El que trobo molt impactant i sorprenent és que la família del naturalista anglès s’hagués hagut de negar a publicar la versió sencera de l’autobiografia de Darwin perquè encara hi ha molta més gent de la que creiem que nega aquest origen de les espècies, ja que la seva teoria sempre ha comportat moltíssima polèmica perquè els arguments que la sostenen debiliten els fonaments de la majoria de religions.

M’ha agradat veure el programa de Millennium ja que l’he trobat molt interessant, sobretot explicant moltes de les coses que ja havíem après de Darwin des del punt de vista i coneixement d’experts en la matèria. Una de les frase que més m’ha agradat és: “Té vida allò que dóna vida”.

Podem concloure que la majoria del que es parla en el programa va enfocat a la polèmica encara ben viva de la teoria de l’origen de les espècies vers les religions. El que defensen els científics és que respecten plenament totes les creences dels que professen la religió, ja que molts d’ells són creients, però que no necessiten l’existència d’afers religiosos per explicar-ne de biològics.
Ester M.E. 4t A

Anònim ha dit...

Aquest documental sobre Darwin al programa Millennium, ens ha servit per recordar els coneixements que vam adquirir fent el treball sobre la seva vida i la seva teoria de l'evolució, però sobretot per conèixer algunes curiositats de Darwin i les publicacions que va fer i també de la seva esposa, Emma Darwin, de la qual, en els treballs, no en vam parlar.

En referència al debat; crec que haurien d'haver buscat a una persona que no estigués de cort amb les idees darwinistes, ja que hi ha persones que no hi creuen i defensen altres teories no religioses.
És important tenir coneixements científics per entendre que passa al nostre voltant però la religió serveix a algunes persones per explicar els fets per als quals la ciència encara no té resposta i així apaivagar les seves inquietuds.

Ha estat un programa interessant i gràcies al que vam aprendre fent el treball sobre Darwin l'hem pogut entendre perfectament.

Henar G.M 4t B

Anònim ha dit...

Gran programa dedicat al naixement del gran evolucionista del segle XIX, Charles Darwin, que ha aclarit i resolt molts dubtes en el camp de la biologia.
En aquest programa també grans experts són els entrevistats. Cadascun d’aquests aportant diversos punts de vista sobre un mateix tema en comú, el que és Darwin i la seva teoría, la selecció natural i la lluita per la supervivència.
Aquest programa m’ha aclarit molts del dubtes que tenia sobre la vida i la teoría de Charles Darwin, com per exemple, la pregunta que li fan al tercer entrevistat:

És possible ser cristià i darwinista a la vegada?

En principi jo pensava que no es podia ja que la ciència era contrària a la religió perquè desde sempre ha intentat resoldre i demostrar explicacions plantejades per la religió. Moltes d’aquestes coses han sigut demostrades per la ciència però també moltes d’altres han quedat en dubte.

Però de moment les preguntes incontestables de la ciència s’hauran de quedar resoltes per la religió o sense resoldre dins que en un futur es pugui acabar amb aquestes.

Per mi la part que més m’ha agradat i m’ha semblat més interessant és una frase molt concreta i bona que respon una a la pregunta de l’entrevistador:
Quins són els límits del que té vida i el que no?

“Allò que té vida, és allò que pot donar vida”

Adrià M.
4t A E.S.O.

Anònim ha dit...

M’ha semblat que aquest programa sobre Darwin està molt be per acabar d’aclarir i aprofundir una mica més la vida i les idees d’aquest científic.
El programa està ben estructurat ja que podem diferenciar dos parts, la primera on s’explica tota la seva biografia i la segona que consta d’entrevistes.
En conclusió podem veure que Darwin va tindre una vida complicada, plena de polèmiques, però gràcies a ell la biologia va fer un gran pas endavant.

Rocío A. 4tB

Anònim ha dit...

Jo crec què aquest programa Millennium, ens acaba d'aportar l'informació necessària per acabar de conèixer bé qui era Darwin.El que m'ha agradat és que primer fan una petita introducció per si algú no sap qui és Darwin, i després els diferents científics importants, van explicant algunes anotacions sobre ell, com per exemple els seus llibres, i el que expliquen, el que pensen sobre ell i la seva teoria sobre l'evolució.

Avui en dia la teoria de Darwin segueix entre nosaltres, i els científics l'aproven.

Tens l'informació molt ben explicada i de la durada adequada.

Marta.M 4C