Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 25 d’octubre del 2010

94- La ciència de la salut (capítol 13)

Valentí Fuster

Comentaris sobre el llibre La ciéncia de la salut realitzats pels alumnes de biologia humana de 2n de batxillerat. En aquest post es comenta el capítol: 

                           13- Alcohol. Elogi de la moderació


Per ampliar informació sobre el cos humà i la salut es pot consultar en l’aula virtual adn-dna.net els següents cursos:

B02- La química de la vida
B10- El cos humà:anatomia i fisiologia
B11- La nutrició humana 

Els comentaris sobre el capítol 13 es faran públics el proper dilluns 1 de novembre.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

CAPITOL 13:

-Un consum moderat d'alcohol (un o dos gots de vi al dia) redueix un 25% el risc de patir una malaltia cardiovascular.
-El vi té una gran acció anticoagulant i és antiinflamatori, la qual cosa fa que protegeixi el cor i les artèries. A més a més, augmenta la quantitat de colesterol HDL i és antioxidant.
-Perquè l'alcohol sigui beneficiós s'en ha de prendre una petita quantitat cada dia.
-La quantitat d'alcohol recomenada per a les dones és més baixa que per als homes.
-L'alcohol afecta de manera diferent a cada individu, no només depenent del pes corporal.
-El consum excessiu d'alcohol afecta a molts òrgans.
-Un dels perjudicis més importants del consum excessiu de l'alcohol és l'obesitat: cada gram d'alcohol aporta 7 caloríes.
-L'abús d'alcohol augmenta el colesterol i pot provocar arritmies i mort sobtada. A més, pot provocar cirrosis al fetge, pancreatitis i diferents tipus de càncer.
-Una de cada quinze morts a Espanya es poden relacionar directament amb el consum d'alcohol.


Maite Alamillo, 2n Batx. b

Anònim ha dit...

CAPÍTOL 13. ELOGI DE LA MODERACIÓ

- El vi i altres begudes alcohòliques poden ser favorables per el cor. Tot depèn de la quantitat d’alcohol que es beu diàriament.
Beneficis del consum moderat d’alcohol
- La quantitat d’alcohol que s’hauria de consumir va des d’un a dos vasos de vi diaris. Això redueix el risc de patir malalties cardiovasculars en un 25%.
- El vi protegeix el cor i les artèries, ja que actua com a anticoagulant.
- El vi evita l’actuació de les plaquetes i disminueix la segregació de fibrinogen (enzim coagulant).
- També és inflamatori, i disminueix el risc de patir infarts i d’embòlies. Presenta antioxidants i és també un vasodilatador.
Vi o cervesa?
- No importa si bevem vi o bé cervesa o cava o conyac,etc. El més rellevant és el consum diari que en consumim. Cal que es tracti d’un consum moderat.
Quant cal beure?
- Perquè l’alcohol actuï de manera favorable cal que es prengui cada dia. No serveix no servir-se alcohol durant una setmana i després beure’s una gran quantitat d’aquest.
- El consum adequat en els homes és de dues copes de vi (40 grams), i en les dones és de solament una (25grams).
Persones distintes, efectes diferents.
- La resposta de l’alcohol varia en gran manera en cada persona.
- Bevent la mateixa quantitat de vi, en una dona, aquest es troba molt més concentrat en la sang.
- Els efectes de l’alcohol depenen d’alguns factors com el pes.
- És un error pensar que una petita copa de vi no ens afectarà. Mica en mica anirem consumint més alcohol.
Copes de més, salut de menys
- L’alcohol comporta obesitat. 1 gram d’alcohol aporta 7 calories. Augmenta també la tensió arterial.
- L’excés d’alcohol provoca també cirrosi al fetge.
Recomanacions bàsiques
- Més val no consumir cap gota d’alcohol.
- Els que en consumeixen dins els límits acceptats, cal que no els sobrepassin.
- Els que sobrepassin els límits cal que redueixin les dosis.

Carla González
2n B

Mario ha dit...

13- Alcohol. Elogi de la moderació

Beneficis del consum moderat

Un o dos gots de vi cada dia disminueix en un 25% el risc de patir una malaltia cardiovascular i en persones ja malaltes disminueix un 25% l’índex de mortalitat.
El vi no només té propietats anticoagulants, a més és un potent antiinflamatori, capaç de reduir els nivells de proteïna C reactiva en la sang. És bo per la gestió de greixos, de sucres i conté substancies antioxidant però no se sap realment com actuen en el nostre cos davant les malalties cardiovasculars.

Vi o cervesa?

No és important quina beguda alcohòlica bevem sinó si sabem que només es poden prendre dos gots al dia perquè si no es pren amb moderació es millor que no es prengui cap.

Quant beure?

A cada persona no li afecta igual una quantitat d’alcohol, ve influït per l’edat i el sexe i també pel metabolisme de la persona. També si volem que aquesta quantitat d’alcohol sigui saludable hem de beure d’una manera continua i moderada i mai beure en un cap de setmana el que no s’ha begut durant la setmana perquè farà l’efecte contrari.

Copes de més, salut de menys

L’alcohol aporta per cada gram 7 calories, el doble que un gram de sucre o un de carn. Per tant una manera de disminuir de pes si la persona beu molta quantitat d’alcohol és disminuint aquesta ingesta i per tant la quantitat de calories.
Està perfectament demostrat que l’abús d’alcohol eleva el nivell de triglicèrids indesitjables en la sang. Que desencadena arítmies i causa morts sense necessitat d’arribar a emborratxar-se.
Pot provocar cirrosi en el fetge, pancreatitis en el pàncrees, miopaties en els músculs. L’adició del l’alcohol és una adició especialment devastadora, en el cervell. A trastorns d’ansietat i a més a més por provocar càncer de boca, laringe, faringe, esòfag, fetge, mama i/o colorectal.

Recomanacions bàsiques

És millor que si una persona no es troba habituada a prendre alcohol continuï així, si hi ha persones que pren una o dues copes al dia, el millor és que contingui així, però si es pren massa és millor que en disminueixi la quantitat ja que pot arribar a tenir conseqüències molt greus.

Mario Álvarez Soto
Bio Humana 2n Batx.

Anònim ha dit...

CAPÍTUL 13.
- Prendre un o dos vasos de vi al dia pot arribar a reduir un 25% el risc de malalties cardiovasculars.
- És un gran anticoagulant, ja que d’una banda inhibeix les plaquetes i redueix la producció de fibrinogen (proteïna necessària per la coagulació).
- A més el vi es un gran desinflamatori capaç de reduir la proteïna Creactiva que pugui desencadenar un infart.
- Augmenta un 12% el colesterol HDL (colesterol bo).
- També és important per la gestió de sucres, fa que millori el funcionament de la insulina.
- Conté substàncies antioxidant, és un vasodilatador que pot ajudar a controlar la pressió arterial.
- No només prevenen d’infarts, sinó també d’embòlies.
- El que si que no s’ha trobat que afecti en la cura del càncer.
- El consum d’alcohol moderat, per tant, pot portar beneficis a la salut, però com que els humans no són del tot racionals és difícil, que el consum que se’n faci sigui l’adequat i no se’l sobrepassi.
- El consum de risc es considera en els homes a partir del consum de 4 copes diàries, que en el futur pot derivar a problemes hepàtics. Són 40 grams per els homes i 25 per les dones. Aquesta diferència de quantitat es deu a que els homes tenen en més abundància una substància al fetge que metabolitza l’alcohol.
- Creure que perquè l’alcohol no pugi al cap, no afecta, és una tonteria ja que continua afectant a la resta del cos, produint a la llarga malalties hepàtiques o al pàncrees.
- Una de les conseqüències de l’abús de l’alcohol és la obesitat. Cada gran d’alcohol aporta 7 calories, casi el doble que un gram de sucre.
- En casos d’hipertensió disminuir el consum d’alcohol permet baixar la tensió arterial.
-L’abús d’alcohol també pot provocar una cirrosi hepàtica.
-S’ha d’intentar evitar que la gent tingui la idea errònia que beure alcohol és positiu per l’organisme, ja que això ens els joves, pot ser contraprudent.

Vero Torras
2n Batxillerat

Anònim ha dit...

13. ALCOHOL. ELOGI DE LA MODERACIÓ.
• Els doctors no recomanen beure alcohol ja que té molts perjudicis però també té alguns beneficis per això el seu consum moderat és bo.
• Entre els beneficis que aporta l’alcohol destaquem: és un molt bon protector de les venes i artèries, té una potent acció anticoagulant, inhibeix l’acció de les plaquetes que són propenses a formar coàguls, també redueix el fibrinogen i finalment també disminueix la producció de factor tissular.
• A més a més el vi és un potent antiinflamatori, redueix el risc de patir un infart, incrementa els nivells de colesterol bo, conté substàncies antioxidants i ajuda a regular la quantitat de glucosa en sang.
• Per altra banda però no s’ha comprovat que ajudi a reduir els càncers.
• S’ha comprovat que els beneficis que porta el vi no provenen de components selectes del vi, sinó a l’alcohol en si, per tant a l’hora de triar si vi o cervesa tant és, el que compta és que sigui en moderació.
• El que és important perquè l’alcohol sigui beneficiós és prendre’l moderadament i una mica cada dia, el que no funciona es abstenir-se’n durant la setmana i el cap de setmana prendre’l en grans quantitats.
• Les quantitats màximes d’alcohol en dones és de 25 grams mentre que en homes és de 40 grams.
• Cal estar alerta que el consum d’alcohol varia segons les persones i també que el consum d’alcohol afecta a molts òrgans, com el cervell, el fetge, el pàncrees...
• Hi ha una quantitat orientativa en homes i dones, però encara no s’ha estudiat a fons a partir de quines quantitats és perjudicial, per tant els metges no recomanen el consum d’alcohol.
• Ara bé l’alcohol també comporta perjudicis com que aporta extremadament moltes calories,fa pujar la tensió arterial.
• A més a més el seu abús també provoca cirrosi al fetge, pancreatitis al pàncrees, miopaties als músculs, i una gran devastadora acció al cervell que es pot traduir en depressions i trastorns psíquics.
• En fi les recomanacions que fan els metges és que l’alcohol de manera moderada pot ser molt beneficiós en canvi quan es sobrepassa una mica el consum màxim pot derivar a molts perjudicis.

A. Solà
2n Batx. B

Anònim ha dit...

Capítol 13: Alcohol. Elogi de la moderació.

En primer lloc,i el més important: una o dues copes de vi al dia tenen efectes positius sobre la nostra salut, això no vol dir que veure’n una ampolla cada dia sigui més bo. Tot el contrari, ja que l’alcohol té en grans quantitats té més perjudicis que beneficis.

- L’alcohol redueix el 25% el risc a patir una malaltia cardiovascular.
- Els beneficis del vi es van descobrir als anys 80, amb la paradoxa dels francesos, que menjaven molts àcids grassos però no patien malalties cardiovasculars gràcies al vi.
- EFECTES POSITIUS de l’ ALCOHOL
1. Acció anticoagulant
2. Inhibició de les plaquetes
3. Redueix la producció de fibrinogen
4. Antiinflamatori.
5. Augmenta un 12% el nivell d’HDL.
6. Conté substàncies antioxidants.
7. En cultius l’alcohol inhibeix la proliferació de cèl•lules canceroses. No s’ha demostrat en el cos humà.

- Vi o cervesa? És indiferent, s’ha descobert que en realitat, aquests beneficis els porta l’alcohol.
- El consum recomanable d’alcohol és de 20g/homes i 10g/dones al dia. Més perjudicarien. A més de 40g/home i 25g/dona d’alcohol es consideraria consum de risc.
- Tant els efectes positius com negatius de l’alcohol varien segons cada persona i òrgan.
- L’alcohol afecta negativament el fetge, el pàncrees i el cor. També augmenta el sobrepès i la hipertensió. També pot dur a la cirrosi al fetge, pancreatitis al pàncrees i miopaties als músculs.


Laura Asensio 2nB

Anònim ha dit...

CAPÍTOL 13. ALCOHOL, ELOGI DE LA MODERACIÓ:

-En aquest moment, i molt sovint, s’estan produint una sèrie de malentesos pel que fa a l’alcohol. Un exemple és que, en molts casos, es diu que beure alcohol és bo per a la salut, i que va bé pel cor; però hem de ser conscients que depèn de la quantitat i de com el bevem.
*BENEFICIS DEL CONSUM MODERAT D’ALCOHOL
- S’ha demostrat que el consum moderat d’alcohol, d'un got o dos de vi al dia,redueixen el risc cardiovascular fins a un 25%,i és extraordinàriament bona per al nostre cos.
- A França es va produir com una mena de paradoxa, que consistia en què, tot i que els ciutadans prenien contingut alt de greixos com als dels EEUU, els valors de patiment d’una malaltia coronària eren més baixos. Per tant,hi havia algun factor que influïa en aquests valors, i aquest era el vi.
- S’ha comprovat que el vi té unes propietats anticoagulants semblants a l’aspirina.
El vi inhibeix l’acció de les plaquetes, del factor tissular i del fibrinogen (causants de la formació de coàguls en alguns casos).
-A més a més, el vi actua com a inflamatori, i incrementa en un 12% els nivells de HDL (colesterol bo). Reforça l’acció de la insulina i redueix en un 30% el risc d’accidents vasculars com embòlies. Però no s’ha demostrat que en el nostre cos tingui la capacitat de prevenir el càncer.
*VI O CERVESA?
- Els beneficis que s’havien estudiat en el vi negre, no són causa de que es tracti de vi, sinó del fet de ser alcohol, per tant, totes les begudes alcohòliques tenen algunes d’aquestes propietats.
- Al cos li és igual el tipus d’alcohol que prenguem, sempre que ho fem amb moderació.
*QUANT CAL BEURE?
- Si poguéssim aplicar d’una manera racional la quantitat de vi que necessitem, seria beneficiós per al cos, però molta gent no pren una petita dosi d’alcohol al dia, que equival a uns 10-20g al dia.
- El cas és que, molta gent, pot estar-se una setmana sense beure gens d’alcohol, i en un cap de setmana, en beu molt més del que hauria d’haver begut. I d’aquesta manera, els perjudicis serien molt majors, i no s’aportarien els beneficis necessaris.
- Per als homes, es considera que per sobre dels 40g d’alcohol diaris seria un consum de risc. I per a les dones, aquest valor es trobaria al voltant dels 25g d’alcohol.
*PERSONES DISTINTES, EFECTES DIFERENTS:
- Hem de tenir en compte que els efectes que provoca l’alcohol varia segons diversos factors. El primer de tots és el fet de ser home o dona, ja que a les dones els afecta més en menys quantitat. També hem de tenir present que també depèn de la persona, del pes...
- L’alcohol també afecta de manera diferent segons l’òrgan, i el cos d’una persona que beu freqüent ja no notarà els efectes de segons quina quantitat d’alcohol.
*COPES DE MÉS, SALUT DE MENYS:
- L’alcohol aporta calories, i a més, també pot provocar nivells alts d’hipertensió en abús. Pot provocar cirrosi al fetge, pancreatitis, i una sèrie de malalties molt àmplia.
*RECOMANACIONS BÀSIQUES:
- A mesura que passen els anys, he de vigilar, si prenem alcohol, de seguir prenent-ne en baixa quantitat.
- Si abusem de la quantitat d’alcohol que bevem, estem causant un risc en el nostre cos, que a la llarga, ens pot passar factura.

Noelia Ll. 2n Batxillerat A

Anònim ha dit...

Alcohol. Elogi de la moderació:


- El vi i altres begudes alcohòliques poden ser beneficioses per a la salut cardiovascular, però en les consultes es recomana als pacients que beuen alcohol, que redueixin el seu consum.

Beneficis del consum moderat d’alcohol:


- Un consum moderat d’alcohol, està comprovat, que redueix el risc de patir una malaltia cardiovascular en un 25%, un benefici molt extraordinari.
- Una de les moltes investigacions recents, ens mostra que el vi protegeix el cor i les artèries. S’ha descobert que té un anticoagulant molt potent que es pot comparar amb l’efecte d’una aspirina. I que aquest, s’ha vist que inhibeix la coagulació en diversos fronts alhora:
• inhibeix l’acció de les plaquetes
• redueix la producció de fibrinogen
• disminueix la producció de factor tissular
- El vi és un potent antiinflamatori capaç de reduir els nivells de proteïna Creativa a la sang i de vigilar perquè no es produeixi un infart.
- El vi es bo per a la gestió dels greixos ja que incrementa el 12% de colesterol HDL.
- També es bo per a la gestió de sucres, ja que reforça l’eficàcia de la insulina per regular el nivell de glucosa en sang.
- El vi conté substancies antioxidants.

Vi o cervesa:


- Hem de tenir en compte, que els beneficis més importants no es deuen a comportaments selectes del vi negre, sinó que a l’alcohol en si.
- L’alcohol és el gran responsable dels efectes anticoagulants i antiinflamatoris.

Quant cal beure?


- El primer problema que ens trobem, és aconseguir que els ciutadans prenguin unes quantitats d’alcohol moderades que siguin beneficioses per a ells i no perjudicials.
- Si els humans fossin capaços de comportar-se de manera racional, els consum d’alcohol seria beneficiós per a tothom, ja que es reduiria en gran quantitat el risc de les malalties cardiovasculars.
- Anomenen com a consumidor de risc, aquell que encara no té problemes derivats de l’alcohol, però que en un futur si que en pot tenir.

Persones distintes, efectes diferents:


- Entre els homes i les dones hi ha moltes diferències entre elles sabem;
• els homes tenen una quantitat més elevada d’una substància al fetge que metabolitza l’alcohol.
• el consum de risc és més baix per a les dones.
- L’alcohol, afecta de manera diferent a moltes persones.
- Moltes persones creuen que l’alcohol no els afecta perquè no els puja al cap, però, una cosa és el que passa al cervell i una altra ben diferent el que passa al organisme, on l’alcohol afecta.
- Per tant, els efectes de l’alcohol no només varien segons els tipus de persones, sinó que també segons cada òrgan.

Copes de més, salut de menys:


- L’obesitat, és un dels perjudicis més important de l’alcohol, ja que un gram d’alcohol equival a set calories.
- Una persona amb obesitat és necessari que reguli el seu consum d’alcohol.
- Per tant una de les primeres recomanacions a una persona que pateix hipertensió, és que no prengui alcohol.
- L’abús de l’alcohol augmenta els nivells de triglicèrids, i també pot dur a la cirrosi al fetge.

Recomanacions bàsiques:


- No incitar a ningú prendre més alcohol del que ha pres.
- Veure dues copes al dia, si se’n veu més reduir el seu consum.
- Si algú ja no pren alcohol que continuï així.




Laia Salgado 2nC

Dani C ha dit...

1. La gent confon erròniament el fet que el vi és saludable i ho utilitza com a pretext per consumir-ne un excés. Tot i que un consum moderat redueix el risc cardiovascular en un 25%.
2. El vi té un efecte anticoagulant similar al de l’aspirina, reduint l’acció de les plaquetes i la producció de fibrinogen i el factor tissular. També és un potent antiinflamatori i és capaç d’apaivagar els monòcits del sistema immunitari perquè no desencadenin un infart. Augmenta l’HDL, reforça l’eficàcia de la insulina i és antioxidant.
3. Tots aquests efectes beneficiosos són en realitat produïts per l’alcohol. És per aquest motiu que no importa quin tipus de vi bevem. El problema d’això es troba en que la població ha de consumir-ho amb moderació i és el que costa de controlar.
4. Els homes conten al fetge una substància capaç de metabolitzar l’alcohol de forma més eficaç que les dones, de la mateixa manera que l’aspirina afecta de formes diferents dins de la població.
5. L’alcohol és també un aport important de calories, per aquest motiu les persones amb obesitat n’haurien de moderar el consum o eliminar-lo. També és perjudicial en els casos d’hipertensió.

Anònim ha dit...

CAPÍTOL 13.
- Hi ha un seguit de begudes que poden ser beneficioses per a la salut cardiovascular.

BENEFICIS DEL CONSUM MODERAT D’ALCOHOL
- El consum moderat d’alcohol redueix el risc de patir una malaltia cardiovascular. Per exemple el vi protegeix el cor i les artèries. Té una acció anticoagulant, redueix la producció de fibrinogen i disminueix també la producció de factor tissular. El vi conté substàncies antioxidants.

VI O CERVESA?
- L’alcohol és el gran responsable dels efectes anticoagulants i antiinflamatoris, són comuns a totes les begudes alcohòliques.

QUAN CAL BEURE?
- Si fóssim capaços de controlar el consum d’alcohol en tindríem prou per beneficiar-nos dels seus efectes i així disminuint els índexs de malaltia cardiovascular.

PERSONES DISTINTES, EFECTES DIFERENTS
- Els homes tenen una quantitat més elevada d’una substància al fetge que metabolitza l’alcohol. És a dir les dones tenen uns nivells més baixos. Per aquest motiu l’alcohol pot afectar de diferents maneres.
- Els efectes de l’alcohol varien segons la persona i també segons cada òrgan

COPES DE MÉS, SALUT DE MENYS
- Cada gran d’alcohol aporta una sèrie de calories per aquest motiu està relacionat amb l’obesitat.
- Si una persona obesa controla el consum d’alcohol pot perdre un pes important.
- L’abús d’alcohol pot dur al patiment de la cirrosi en el fetge.

RECOMANACIONS BÀSIQUES
- No incitar a ningú a prendre alcohol.
- En de ser moderats amb el nostre organisme.

MARTA SALGADO JUAN
2NBATX A

Anònim ha dit...

ALCOHOL. ELOGI DE LA MODERACIÓ.
• El consum moderat d’alcohol pot reduir el risc cardiovascular en un 25%.
• A més a més, també pot reduir el risc a patir accidents vasculars cerebrals i malalties vasculars perifèriques (problemes de circulació sanguínia).
• L’alcohol té una acció anticoagulant i inhibeix la coagulació de les plaquetes, del fibrinogen i del factor tissular (proteïna coagulant).
• També és un antiinflamatori i beneficiós per gestionar greixos; beneficiós per gestionar els sucres; conté substàncies antioxidants; i és un vasodilatador que ajuda a controlar la tensió arterial.
• Tots aquests beneficis d’un consum moderat de vi es deuen a l’alcohol i, per tant, es poden produir en el consum moderat de qualsevol beguda alcohòlica.
• Cal vigilar de no consumir més alcohol del compte. La quantitat recomanada en general és una copa al dia per les dones (uns 10 grams diaris) i dues copes al dia pels homes (uns 20 grams diaris). És a dir, els beneficis es poden obtenir quan es consumeix aquesta petita quantitat dia a dia.
• El consum de risc és a partir dels 40 grams/dia pels homes i 25 grams/dia per les dones.
• Tot i així, la resposta davant l’alcohol varia molt segons cada persona.
• L’assimilació de l’alcohol depèn del sexe i també del pes. Els homes accepten més l’alcohol perquè tenen una substància al fetge que metabolitza l’alcohol.
• Encara queden moltes incògnites i no se sap ben bé el perquè de moltes variacions de resposta davant l’alcohol segons la persona.
• El cervell es pot acostumar a les dosis d’una droga com l’alcohol, però igualment afecta negativament a òrgans interns sense que ens adonem de res.
• Algunes conseqüències de l’abús de l’alcohol és l’obesitat i la tensió arterial.
• En conclusió, l’alcohol pot ser beneficiós quan es consumeix en poca quantitat. Tot i així, els danys de l’alcohol superen els seus beneficis.

Anna F. - 2n A Batx.

Anònim ha dit...

CAPÍTOL XIII: “ALCOHOL. ELOGI DE LA MODERACIÓ”
- El vi i altres begudes alcohòliques poden ser beneficioses per la salut cardiovascular, però sovint, els danys superen els beneficis.
- El vi té una acció anticoagulant i antiinflamatòria que protegeix el cor i les artèries. També te la capacitat de augmentar el colesterol HDL i regula el nivell de glucosa en sang, conté antioxidants i pot ajudar a controlar la tensió arterial.
- La quantitat de grams d’alcohol que es considera saludable és de, aproximadament, 20 en els homes i la meitat en les dones. Un consum més elevat (40 grams en els homes i 25 en les dones) comportaria la situació de consumidor de risc. On els danys superen els beneficis.
- Cada persona produeix una resposta diferent al consum d’alcohol.
- Els homes tenen una quantitat més elevada de substància metabolitzant de l’alcohol al fetge.
- Si els efectes nocius de l’alcohol varien tant segons la persona també és probable que ho facin els beneficis.
- Tot i no sentir-ne els efectes, perquè el cervell s’acostuma al consum creixent i diari, l’alcohol afecta a multitud d’òrgans.
- Hi ha una diferència entre la quantitat ideal de consum d’alcohol per evitar malalties cardíaques com els infarts de miocardi, i les embòlies i altres accidents cardiovasculars.
- L’alcohol conté una enorme quantitat de calories. Per tant augmenta el risc d’obesitat però també la hipertensió i per tant el risc d’hemorràgia cerebral.
- L’abús d’alcohol dia rere dia augmenta els triglicèrids en sang, causa arítmies i morts sobtades.
- Pot provocar malalties relacionades amb el fetge, el pàncrees, els músculs, trastorns psiquiàtrics depressius i d’ansietat, càncers de boca, faringe laringe, esòfag, fetge, pit i també colorectal.
- És recomanable que aquell que no begui segueixi així, aquell que beu una o dues copes al dia també continuï així però aquell que beu de tres copes en amunt caldria rebaixar el consum a una o dues copes.
Claire J. 2nA Batx.

Anònim ha dit...

13- ALCOHOL. ELOGI DE LA MODERACIÓ


-L’alcohol en moderació pot tenir efectes beneficiosos per a la salut, ja que, redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, protegeix el cor i les artèries, és un bon anticoagulant, té efectes antiinflamatoris, es bo per la gestió de greixos i sucres, és un bon vasodilatador per controlar la tensió arterial, redueix el risc a patir accidents cardiovasculars i embòlies i redueix la mortalitat en persones que ja estan afectades per alguna malaltia.

-Hi ha estudis de laboratori que diuen que l’alcohol inhibeix la proliferació de cèl•lules canceroses, però no és segur que al cos humà passi el mateix, ja que, aquest és molt complex.

-S’ha de beure una quantitat adient de vi cada dia per fer que els seus efectes siguin beneficiós. Aquestes mesures canvien en funció del sexe.

-És perjudicial estar-se tota la setmana sense beure alcohol i beure tota la quantitat dels set dies en una nit.

-Els metges prefereixen no recomanar aquest hàbit, ja que, els pacients tendeixen a excedir-se, a més hi ha masses incògnites al voltant de l’alcohol i no se sap fins a quin punt és recomanable.

-L’alcohol en excés provoca infinitats de problemes com, l’obesitat, risc a patir hipertensió i hemorràgies cerebrals, augmenta el nivell de triglicèrids indesitjables en sang, provoca arítmies, causa morts sobtades, pot provoca cirrosi, pancreatitis, miopaties, diversos tipus de càncer i l’addicció a aquest.


Rocío Antelo 2n A.

Anònim ha dit...

CAPÍTOL 13: alcohol. Elogi de la moderació
Beneficis del consum moderat d’alcohol
- 1 o 2 gots de vi al dia disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i també millor la salut de persones ja malaltes.
-l’alcohol té una alta acció anticoagulant que inhibeix l’acció de les plaquetes, redueix la producció de fibrinogen i de factor tissular (proteïnes coagulants)
-és antiinflamatori; això fa disminuir el nivell de proteïna c-reactiva a la sang i ajuda a apaivagar l’activitat dels monòcits del sistema immunitari
-l’alcohol és bo per la gestió de greixos i augmenta el HDL, també és bo per a la gestió dels sucres perquè reforça l’eficiència de la insulina.
-conté antioxidants
-És un vasodilatador que pot ajudar a controlar la tensió arterial
-disminueix el risc d’accident vascular cerebral
Vi o cervesa?
-els efectes de les begudes alcohòliques es deuen directament als afectes de l’alcohol, per tant, no depèn del tipus de beguda
Quant cal veure?
-Els metges no recomanen veure alcohol perquè a les persones els costa trobar la dosis adequada i seguir una regularitat
-1 copa de vi diària per a les dones i 2 copes per als homes és la mida exacte, però no és el mateix abstenir-se i beure més del compte en un sol dia perquè només té efectes perjudicials.
Persones distintes, efectes diferents
-les dades orientatives del consum màxim d’alcohol es troba en 40 grams diaris per als homes i 25 grams per a les dones.
-però els efectes de l’alcohol varien molt entre persones, fins i tot entre homes i dones, ja que els homes tenen una substància al fetge més elevada que les dones que metabolitza l’alcohol.
-els efectes perjudicials i beneficiosos de l’alcohol també varien entre les persones
-és un error creure que podem prendre dosis més altes d’alcohol perquè no ens afecta al cervell, però aquest s’acostuma a dosis cada cop més altes d’alcohol però això no vol dir que els altres òrgans del cos no estiguin sent afectats molt perjudicialment, és a dir, l’alcohol afecta de manera diferent a cada òrgan
Copes de més, salut de menys
-l’alcohol provoca obesitat
-en casos d’hipertensió s’aconsegueix abaixar la tensió arterial sempre que l’alcohol que es prengui es trobi dins dels límits esmentats
Recomanacions bàsiques
Si una persona no acostuma a veure alcohol diàriament no cal recomanar-li que ho comenci a fer, si una persona pren les dosis adequades pot seguir-ho fent i si veu més de dues cal que disminueixi el consu.

Henar Guerra

Anònim ha dit...

13. ALCOHOL. ELOGI DE LA MODERACIÓ
- És veritat que algunes begudes alcohòliques com el vi són saludable i ajuden a reduir el risc cardiovascular, però depèn amb gran mesura de la quantitat.
- EFECTES POSITIUS: disminueix risc cardiovascular i redueix la mortalitat en pers. ja malaltes(anticoagulant, inhibidor acció plaquetes, reductor producció fibrinogen i disminueix la producció de factor tissular, és antiinflamatori, ajuda a la gestió de greixos i sucres i és vasodilatador) També redueix el risc vascular perifèric.
- L’alcohol és el que produeix aquest afecte, no el tipus de beguda.
- Cal prendre’n un màxim de 20 g diaris, els homes, i 10g, les dones. A partir de 40g i 25g comença a ser perillós.
- Els efectes varien molt segons el sexe, el pes, i també, segons l’òrgan al què afecta.
- Un dels efectes és que provoca és obesitat. També, hipertensió, risc de patir hemorràgia cerebral, augment nivell triglicèrids, provoca arrítmies, cardiomiopatia dilatada, cirrosi, pancreatitis, miopaties, addicció...
- Està malvist que les dones beguin, i per això, ho amaguen.

E. Domènech
2n Batx A

Anònim ha dit...

13 - ALCOHOL. ELOGI DE LA MODERACIÓ

1.- El fet de consumir alcohol no sempre es perjudicial per la nostra salut, sempre que es moderi la quantitat ingerida. Entre d’altres, existeixen nombrosos beneficis que ens pot aportar com, per exemple, la reducció del risc a patir malalties cardiovasculars i embòlies, protecció de cor i artèries, funció d’anticoagulant, efectes antiinflamatoris. També, exerceix correctamente la funció de vasodilatador per tal de controlar la tensió arterial i redueix la mortalitat a persones que, malaudarament, pateixen malalties.

2.- Diferents experimentacions afirmen que l’alcohol inhibeix la proliferació de cèl•lules canceroses però, no obstant, el cos humà és molt complex i encara no se sap ben bé si en aquest succeiria el mateix.

3.- Una quantitat moderada de vi cada dia pot ser beneficiós pel nostre organisme, com per exemple, el seu efecte antioxidant. Tot i així, segons el sexe, aquesta afirmació pot variar.

4.- Beure molt alcohol en una nit i no beure’n gens durant tota una setmana és dolent pel nostre organisme, ja que tot el que no s’ha begut al llarg d’aquesta, es beu de cop.

5.- El personal sanitari no sol recomanar l’alcohol tot i ser beneficiós per nosaltres, ja que pot ocórrer que els pacients s’excedeixin i, d’altra banda, no se sap fins a quin punt es podria recomanar.

6.- L’obesitat, el risc a patir hipertensió i hemorràgies cerebrals, l’augment de triglicèrids en sang, arítmies, mort sobtades, cirrosis, pancreatitits, miopaties, addiccions i fins i tot càncers poden ser provocats per un excés d’alcohol.

Jenny Peñalba
2n.BATX.A

Anònim ha dit...

CAPÍTOL 13: Alcohol. Elogi de la moderació
- Un consum moderat d’alcohol redueix el risc de patir una malaltia cardiovascular un 25% i en persones que ja estan malaltes, redueix la mortalitat també en un 25%.
- El vi protegeix el cor i les artèries.
- S’ha descobert que el vi és anticoagulant, inhibeix l’acció de les plaquetes i redueix la producció de fibrinogen.
- El vi també és un potent antiinflamatori, ajudant a prevenir els infarts.
- A més a més també conté substàncies antioxidants.
- El vi, també redueix un 30% el risc de patir accidents vasculars cerebrals com són les embòlies i també el risc de malaltia vascular perifèrica.
- Tot i això, no s’ha demostrat que aquesta beguda sigui preventiva a l’hora de patir un càncer, tot i que una substància del vi negre inhibeix la proliferació de cèl•lules tumorals al laboratori. El problema radica en el fet que en l’ésser humà no fa efecte.
- Després d‘investigacions, s’ha descobert que els beneficis del vi es troben en el consum d’alcohol.
- Per tant, és l’alcohol la substància antiinflamatòria i anticoagulant. Tot i que els efectes vasodilatadors i antioxidants són més propis del vi en si.
- El problema que presenta l’alcohol és que és beneficiós si es pren amb moderació, i rara vegada és així.
- El màxim benefici de l’alcohol és veure una copa de vi al dia en les dones i dues en els homes.
- Hauríem de beure 10 grams d’alcohol al dia, no més. I tampoc és convenient abstenir-se sis dies i després recuperar tot el que no em begut el mateix dia.
- El consum de risc es considera quan hi ha un consum de quatre vegades al dia.
- Tot i això, el consum de vi depèn molt de cada persona. Pot tenir efectes molt diferents.
- En realitat, el consum d’alcohol no varia segons la persona, sinó segons l’òrgan.
- L’abús d’alcohol pot produir una cirrosi hepàtica.

Ester Marin Esteve - 2n Batx. científic