Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 30 de maig del 2011

147- Consorci Internacional del Genoma del Càncer


El Consorci Internacional del Genoma del Càncer, format pels millors científics del món, és un organisme que vol identificar les alteracions dels genomes dels 50 tipus de càncer més comuns. 

Barcelona es converteix en la seu a l'estat espanyol d'aquest Consorci per estudiar un tipus concret de càncer que, en el cas del centre espanyol, és la leucèmia limfocítica crònica.

Aquest Consorci, coordinat pel Dr. Elies Campo, catedràtic del Departament d'Anatomia Patològica, Farmacologia i Microbiologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, té com objectiu generar un catàleg exhaustiu de totes les alteracions genètiques d'aquesta malaltia, i conèixer totes les possibles mutacions que la causen i fan que es desenvolupi.

En el següent vídeo de la Universitat de Barcelona ens presenten el seu treball en aquesta línia de recerca.

This text is replaced by the Flash movie.
Els lectors del bloc adn-dna i els usuaris de l'aula virtual de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden indicar informacions adicionals referides a línies de recerca contra el càncer , en l'apartat de comentaris d'aquest post.