Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 3 d’octubre del 2011

167- Premi Nobel de Medicina 2011

Premi Nobel de Medicina 2011


El nord-americà Bruce A. Beutler, el francès Jules A. Hoffmann i el canadenc Ralph M. Steinman han guanyat el Premi Nobel de Medicina 2011 per les seves aportacions a la immunologia, segons ha informat avui l'Assemblea Nobel de l'Institut Karolinska d'Estocolm.

                                                                                                                    


Beutler i Hoffman compartiran la meitat del premi (amb una quantia de deu milions de corones sueques, poc més d'un milió d'euros) pels "seus descobriments relatius a l'activació de la immunitat innata" i Steinman obtindrà l'altra meitat pels "seus descobriments sobre la cèl·lula dendrítica i la seva funció en la immunitat adaptativa".

"Els guanyadors d'aquest any amb el Nobel han revolucionat els nostres coneixements sobre el sistema immunològic descobrint els principis fonamentals de la seva activació".

"El seu treball ha obert noves vies per al desenvolupament de la prevenció i la teràpia contra infeccions, càncer i malalties inflamatòries"Font: EP.


Podem ampliar detalls sobre el treball desenvolupat per aquests investigadors en el bloc biounalm.

En l'aula virtual adn-dna.net es poden consultar continguts sobre immunitat en :
                                         Curs B06- Immunologia

Els lectors del bloc adn-dna poden ampliar aquesta notícia en l'apartat de comentaris d'aquest post.