Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimarts, 5 de juny del 2012

214- Què mengem amb el que mengem?


Vivim en una de les societats amb més abundància d’aliments i amb més garanties sanitàries. Mai com ara el menjar havia estat sotmès a controls tan rigorosos, i a Europa és gairebé impossible que consumim un aliment que sobrepassi els límits segurs d’un tòxic. Però els científics alerten dels perills de l’efecte acumulatiu d’aquests tòxics que ingerim amb la dieta al llarg de la nostra vida. 

Aquesta preocupació fa que cada vegada més els consumidors busquin alternatives d’alimentació sense residus químics ni additius.

Mai el consumidor no havia tingut tanta informació de quina és l’alimentació més equilibrada i més adequada per a la seva salut. 

Metges i campanyes promocionals ens recomanen augmentar el consum de fruites i verdures. Però poden arribar a ser perillosos els rastres dels pesticides amb què han estat tractats aquests vegetals?  

Sabem la importància que té menjar peix, especialment per combatre el colesterol. Però què passa amb els metalls pesants que s’acumulen en espècies tan populars com la tonyina o el peix espasa?

Font: Sense ficció-TV3

En el següent video del programa sense ficció de TV-3 ens donen algunes explicacions a aquests interrogants sobre la nostra alimentació.

 


Aquest recurs s'incorpora a  l'aula virtual adn-dna.net  on es pot ampliar informació sobre nutrició humana en:

                                       Curs B11- La nutrició humana 

En aquest bloc adn-dna, es poden consultar altres posts on es tracten temes relacionats amb la nutrició humana en les següents etiquetes:

                   Curs B11- Nutrició humana , educació per a la salut 
Els lectors del blocs adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb els efectes dels aditius alimentaris sobre la nostra salud.