Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 30 de setembre del 2012

240- Ciències per al món contemporani: missió "New Horizons"

Plutó
En la matèria de ciències per al món contemporani hem estudiat alguns aspectes de l'Univers. Per aprofundir una mica en aquest coneixement, els alumnes de 1r de batxillerat científic explicaran en què consisteix la missió "New Horizons". Cada alumne incorpora en els seu Mister Wong personal la webgrafia consultada. En aquesta activitat, a un altre nivell, també participen els alumnes de Fem recerca de 2n ESO.


Els lectors del blocs adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden participar també en els comentaris d'aquest post. 
El termini per respondre a l'activitat finalitza el proper dijous 4 d'octubre de 2012 a les 24h.

30 comentaris:

Unknown ha dit...

El projecte New Horitzons va començar el 2006 i dura 10 anys. La seva principal missió és poder saber més informació sobre Plutó i el seu voltant, tot i que en un futur, si tot anés bé, seria possible fer que la nau enviada continués el seu viatge. De Plutó s'intentarà sobretot saber coses sobre la seva superfície i atmosfera, que permetrà també poder intuir la seva estructura interna. Actualment la nau es troba a mig camí en un estat parcialment inactiu, i no arribarà fins al Juliol de 2015, on gairebé tota la informació haurà de ser recollida amb qüestió d'hores.

aramsanjuan ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Marta Vallve Requesens ha dit...

Una nau espacial que es diu "new horizons" fa uns quants anys la van llençar a l'espai perquè arribes a plutó.
El 2 de desdembre de 2011 va ser la nau a que es va aporopar-se mes a un planeta nan (plutó) que qualsavol altra nau de la història.
Aquesta nau ha costat més de 3 milions de dolars.
New horizons ha recorequt més d'un milió de km cada dia.
Marta Vallve Requesens.

martakorniyenko ha dit...

New Horizons és una misió de la NASA que consisteix a viatjar a Plutó per explorarla.La nau no està tripulada per ningú i arribarà a Plutó al 2015.Una curiositat és que és la nau espacial més ràpida del món,pot arribar als 27km/s(29.200km/h).

Judit Casellas ha dit...

New Horizons, ha sigut la sonda que més aprop ha estat de Plutó. Des del dia 19 de gener de 2006 llançada per la Nasa a les 14:00 fent 1 milió de quilòmetres diaris. Es calcula que finalitzarà la misió el 14 de juliol de 2015, amb uns tres mil milions de milles. Per tant que viatja per explorar aquest planeta. Masa de la sonda: 478 kg.

Marc Cañero ha dit...

És una mission espacial no tripulada de la agencia estadounidense destinada a explorar Plutón.La zona fue lanzada desde Cabo Cañaveral el 19 de nero del 2006 tras posponerse por mal tiempo la fecha de lanzamiento. Primero pasó por Júpiter y aprovechandose llegará a Plutón en el 2015. Sus objetivos principales son la caracterización de la geología global y morfología del planeta enano Plutón y sus satélites. También conseguir o obtener imágenes de Plutón y Caronte en alta resolución.La nave fue construida de aluminio con forma de triángulo con 76 cm de ancho y 2,1 m de largo, y pesaba en el lanzamiento 478 kg, 77 kg de los cuales corresponden al combustible. Cuando llegue a Plutón pesará sólo 445 kg. La nave que acelera hacia el distante planeta enano Plutón, alcanzó una cosa sorprendente el 18 de marzo, cuando cruzó la órbita de Urano.

Marc Cañero.

Gerard Eroles ha dit...

La missió News Horizons es una nau de la Nassa i la seva intenció es arribar a Pluto per descobrir la geologia global,la morfologia del planeta i els seus satèlits, la composisió de la superfície...
La nau va ser llançada el 19 de gener de l'any 2006. Està previst que arribi a plutó l'any 2015.

jordi balcells ha dit...

New horizons es una nau espacial de la NASA enviada a pluto el 19 de gener de 2006
La nau espacial New Horizons és ara a mig camí entre la Terra i Plutó, en l'aproximació per a un vol dramàtic passat del planeta i les seves llunes gelades al juliol de 2015.
Porta 2448 dies 11 hores 41 minuts i 37 segons viatjant cap a pluto.
Falten 920 dies 17 hores 16 minuts i 55 segons perque la nau espacial comenci a estudiar pluto superficialment.
falten 1014 dies 5 hores 2 minuts i 15 segons perque estigui al punt maxim d'observacio a pluto

aramsanjuan ha dit...

l'epic viatge de 10 anys i 5000milions de kilometres cap als confins del nostre sistema solar de la sonda de la NASA New Horizons aquesta ja a finalitzat al 50% New Horizons ens permetrà en uns pocs anys fer primer cop d'ull al desconegut planeta Plutó.
"Cada vegada que anem a un lloc diferent descobrim coses noves que ens deixen desconcertats

alexander naranjo ha dit...

La missió New Horizons (Nous Horitzons) de la NASA va arribar el 2 de desembre de 2011 un èxit especial en la seva missió de reconeixement del sistema de Plutó, a l'acostar-se a aquest planeta nan més que qualsevol altra nau espacial en la història.

A la nau New Horizons li va prendre 2.143 dies de vol a alta velocitat (recorrent més d'un milió de quilòmetres diaris durant gairebé sis anys) trencar el rècord anterior d'apropament a Plutó, de 1.580 milions de quilòmetres, establert per la nau espacial Voyager 1 (Viatger 1) de la NASA al gener de l'any 1986.

Anònim ha dit...

Fa 10 anys la NASA va enviar la nau no tripulada New Horizons a a l´espai per investigar el planeta Plutó.La finalitat d´aquesta misió es investigar altres móns.
La nostra nau es la que més s´apropat des del voyager 1.
Avui la nau esta en perfectes condicions y fins a juliol de 2015 no arrivara al seu objectiu ja que li queden 1.500milions de Km i ella fa 1 milio al día.
De moment la New Horizons esta en estat de hinbernació i fins a gener no continuara el seu llarg i interesant viatge.
Miguel Aguado 2on ESO B

Unknown ha dit...

New Horizons,és una missió espacial no tripulada dirigida per la NASA destinada a explorar Plutó, els seus satèl·lits Caront, Nix i Hydra, i el cinturó de Kuiper.
Aquest "ambaixador",va ser llançat el 2006 i s'espera que arribi a Plutó al 2015. Ara com ara està a mig camí.
Aquest viatge, que és el primer satèl·lit en viatjar tan lluny per explorar un planeta, ens permetrà aprendre coses noves sobre el Sistema Solar, perquè al cap i a la fi, només coneixem la part exterior del nostre sistema, tot i que el que també es vol aconseguir en aquesta missió és ajudar a entendre els diferents tipus de mons que hi ha a l'espai.

Unknown ha dit...

La missió New Horizons és una missió espacial no tripulada de la NASA, és la sonda amb major velocitat de llançament des de la Terra fins al moment. Va ser llançada des de Cap Canyar el 19 de gener de 2006, va arribar al febrer-març de 2007 per primera vegada a Júpiter, al juliol del 2015 arribarà a Plutó i després probablement sobrevoli el Cinturó de Kuiper.
Els objectius principals de la missió són l'estudi de la composició superficial de Plutó i dels seus satèl•lits i la composició de la seva atmosfera. Altres objectius són obtenir imatges, buscar satèl•lits i anells al voltant de Plutó i obtenir un o dos objectes del Cinturó de Kuiper.

Ton Llucià Senserrich ha dit...

New Horizons nave espacial de la nasa que el dia 2 de diciembre de 2011 vatio un record en su mision espacial al ser la nave que ha estado mas cerca de Pluton

Carla Albareda Corbella ha dit...

Missió "NEW HORIZONS":

Aquesta missió te com a objectiu poder conèixer de manera mes detallada i precisa Plutó, el seu ambient, la lluna Caronte i els objectius del cinturó de Kuiper, ja que Plutó és el planeta que es troba a mes distancia del Sol.El satélit haura de recórer 5 mil millons de Km, durant 10 anys; l' enlairament va ser el 17 de gener del 2006, i arribarà el 14 de juliol de 2015; aquest projecte ha costat vora 650 millons de dolars. Esperem que siguin una bona inversió.

Unknown ha dit...

“New Horizons” és un projecte espacial dirigit per la nasa que va ser iniciat l'any 2006. Aquesta misió espacial consisteix en enviar una sonda creada pel “ Institut d'Investigació Southwest" i pel “ Laboratori Johns Hopkins” fins a Plutó per tal d'estudiar i investigar les seves característiques i les del seu satèlit Caronte. Es calcula que la sonda passarà per Plutó a mitjans de l'any 2015, llavors la sonda serà quan utilitzi els seus sitemas per tal de recollir informació y imatges de gran resolució de Plutó y el seu satèlit. Avui en dia la nau ja es troba a més de mig camí de la Terra y Plutó, superant així la distància que va recòrrer la sonda “Voyager”.

Unknown ha dit...

'New Horizons' és el nom d'un projecte dut a terme per la NASA. Consisteix en el llençament d'una sonda no tripulada fins més allà de Plutó que ens permeti conèixer els voltants de la via Làctia, els quals desconeguts per el moment, la qual cosa ens permetrà saver de primera mà com és l'espai interestel•lar.
La sonda va ser llençada desde Cabo Cañaveral l'estiu del 2006 i la seva arribada a Plutó s'estima al Gener de 2015.
En aquests moments, la nau es troba entre la Terra i Plutó, passat Júpiter.
New Horizons s'acosta cada dia més al nostre objectiu, trobar algún nou planeta per a l'exploració.

Unknown ha dit...

New Horizons és una expedició dirigida per la NASA. La nau va ser llançada el 17 de gener del 2006 des de Cabo Cañaveral, Florida. La missió vol fer arribar aquesta nau fins a plutó per explorar aquet planeta tant allunyat i la seva lluna. L’aparell va equipat amb varis sensors i telescopis junt amb una gran antena de ràdio que permetran analitzar varis aspectes del planeta com la seva composició, la composició de la seva atmosfera i els enviarà a la terra; i ho farà també amb el seu satèl•lit que es diu Caronte. Esta previst que la nau arribi al seu destí el Juliol del 2015, quan aquesta s’hi aproximi no entrarà en orbita ja que la velocitat que portarà serà massa gran per poder-la frenar amb el combustible que podria portar. L’aparell seguirà, pasant per la zona amagada del sol i amagada de la Terra tant de plutó com de Caronte i seguirà el seu pel cinturo de Kuiper. Aquesta missió permetrà descobrir moltes coses sobre aquest planeta tant allunyat i desconegut.

Unknown ha dit...

La NASA ha enviat una nau nomenada New Horizons perquè vsgi fins a Plutó. New Horizons va superar el dia 2 de desembre de 2011 l'antic rècord d'apropament a Plutó de 1986. Aquesta nau va ser llançada el dia 19 de gener de 2006, i ara es troba a una distància de 1500 milions de quilòmetres de Plutó, que és com si diguéssim la distància entre la Terra i Saturn; tot i així avança cada dia més d'un milió de quilòmetres i està previst que arribi al seu destí el 14 de juliol de l'any 2015.
Aquest gran avenç ens ajudarà a tenir més informació d'aquest petit astre i a entendre molt millor aquest gran misteri que ens envolta anomenat Univers.

Unknown ha dit...

La New Horizons és una missió espacial no tripulada de la NASA que servirà per explorar Plutó, ja que encara no hi ha arribat. Aquesta sonda es va llançar el 2006 i en només tretze mesos va arribar a Júpiter.
Actualment la sonda New Horizons es troba entre mig d'Urà i Neptú i es calcula que arribarà a Plutó l'any 2015.

Anònim ha dit...

LA NEW HORIZONS

La missió New Horizons tracta d’una missió espacial sense tripulació pertanyent a la NASA. Aquesta va ser destinada a explorar Plutó, els seus satèl•lits,la seva atmosfera i el Cinturó de Kuiper.

Creuen que aquesta expedició durarà aproximadament uns 10 anys.
El 19 d’abril de 2006 va ser llançada des de Cabo Cañaveral (EEUU). Aquesta va viatjar primer a Júpiter, i hi va arribar cap a febrer o març del 2007. Allà va aprofitar la assistència gravitatòria per augmentar la seva velocitat i arribar a Plutó al 2012.

Es creu que després de passar per Plutó, aquesta sonda passi pel Cinturó de Kuiper.
Aquesta es la sonda amb més velocitat de llançament des de el nostre planeta fins al moment, aconseguint una velocitat màxima d’uns 17193 m/s superant a la Voyager 1.


Júlia Murga Vico

Anònim ha dit...

NEW HORITZONS
És una missió destinada a coneixer mes coses sobre Pluto aquesta nau no porta tripulació humana ,aquest viatge va començar el 10 de gener de 2006 i te una durada de uns 17 anys ja que va arrivar a Jupiter al 2008 i va agafar una acceleració en entrar en contacte amb l'admosfera d'aquest i no arribara a pluto fins l'any 2015 aproximadament,l'arribada a la terra està esperada entre el 2015-2020.
Aquesta missió te com a objectiu fer fotogràfies al planeta Plutó per veure la seva geologia i també la seva morfologia igual que la dels seus satèl-lits, també intentara desxifrar de que està fet Pluto és a dir la seva composició quimica finalment vol estudiar l'atmosfera de Plutó i també estudiara algun asteroide dels voltants es a dir dels cinturo de Kuiper.
Aquesta missió ens donara a conèixer una part de l'univers però encara queden moltes incognites per resoldre.
Aquest és un gran pas per la astronomia però encara queden moltes preguntes per resoldre com per exemple de que esta feta la màteria fosca? I moltes mes incognites que es seguiran buscan la solució perqué tots sapiguem com és,de que està fet i aquestes incognites que no deixen dormir als astronoms.
ELIAS GALIANO VARGAS 1RB

Anònim ha dit...

El projecte New Horizons es un projecte liderat per la NASA. El seu objectiu es arribar fins a Plutó, el planeta mes fred, el mes petit i el mes allunyat del sol; el que volen aconseguir es conèixer mes sobre la atmosfera, l’interior i la superfície geològica d’aquest planeta tot i que també volen aprofitar aquesta sonda per observar alguns objectes del cinturó de Kuiper.
Aquesta sonda va ser llançada el dia 19 de Gener del 2006, i es calcula que per el 2015 arribarà al seu “destí”, de fet està previst que el 14 de Juliol de 2015 serà el dia en que la sonda passarà mes a prop de Plutó. El més sorprenent es que aquesta nau no orbitarà al voltant del planeta ja que si hagués de frenar hauria de portar molt mes combustible del que cap al seu interior, i no podria arribar fins al cinturó de Kuiper, que es una de les altres raons per que ha estat construïda.
Mar Solà Montrabeta 1batxB

Anònim ha dit...

La missió del `New Horizons´ consisteix en saber més coses sobre un planeta desconegut, plutó, ja que és el que es troba més lluny del sistema solar. Aquest projecte dut a terme per uns estudiants d'una universitat però controlat per professionals té una duració de 10 anys.
Amb aquests 10 anys de duració estimat del projecte i amb l'ajuda d'uns aparells volen trobar neutrons a l'atmosfera de plutó carregats pel vent solar, també quan estiguin a prop de plutó tiraran fotografies de gran resolució i també volen aconseguir mapes cromàtics i poder saber la composició de la superfície de plutó i caronte. Un altre objectiu que tenen és contar i medir la pols que trobaran al llarg del projecte.
Una data estimada que arribarà el New Horizons a Plutó és juny del 2015 i les primeres 24h faran una recollida de informació. Després d'arribar aquí seguirà el ser trajecte cap al cinturó de Kuiper.
El New Horizons no podrà girar per Plutó ja que no es pot permetre haver de parar i tornar a engegar, si parés no podria seguir el seu trajecte cap al cinturó de Kuiper. Es podrà observar d'aprop el planeta desconegut i caronte, la seva lluna.
El tamany de plutó és dos terceres parts de la nostre lluna.

En conclusió, aquest projecte m'ha fet reflexionar en que les coses que desconeixem de l'univers i el nostre sistema solar i de les grans dimensions que aporta el nostre univers. Si aquest projecte surtis bé, podria ser un gran avenç, ja que podríem dir si a plutó, el planteta més petit i el que està més lluny del sol es pot desenvolupar qualsevol tipus de vida (organismes microscòpics o microorganismes) però poder detectar-los i pensar que allà també podria se possible vida, però amb circumstàncies molt diferents a les nostres.

http://www.mister-wong.es/user/marta14/

Marta Segura Tomàs - 1rBatx.B

Anònim ha dit...

“New Horitzons” és una missió espacial no tripulada de l’agència Espacial Nord-americana (NASA), i la primera missió del programa New Frontiers. Just després del llançament al 2006, tenia ja una velocitat en relació a la Terra de 16,21 km/s.
Aquesta missió consisteix a explorar Plutó, i els seus satèl•lits Caront, Nix i Hydra, i el cinturó de Kuiper, descobrir la geologia global i morfologia de Plutó, el seu satèl•lit Caront, estudiar la composició superficial d’ambdós cossos i la caracterització de la dèbil atmosfera de Plutó, fer un estudi de la variabilitat en el temps de la superfície i l’atmosfera del planeta, obtenir imatges en alta resolució, i fer la recerca de satèl•lits i anells addicionals al voltant de Plutó, entre d’altres.
Gràcies a imatges realitzades usant el Kit d’eines de satèl•lit (STK), deduïm que New Horitzons dintre del sistema solar, es va movent i que ha viatjat des del seu llançament, la nau ha fet un trajecte cap a Júpiter, al seu pas, aprofundir l’assistència gravitatòria d’aquest planeta per augmentar la seva velocitat i arribar a Plutó al juliol del 2015. Després de deixar enrere Plutó, la sonda probablement sobrevoli un o dos objectes del cinturó de Kuiper.


Laia Torras Llobet

Anònim ha dit...

Es tracta d’una missió espacial no tripulada de la NASA que té com a objectiu explorar Plutó i els seus satèl•lits. La sonda amb el mateix nom va ser llançada des de Cap Canaveral el 19 de gener de 2006.Actualment encara es troba en trànsit i s’espera que arribi a Plutó cap a mitjans de 2015.
L’objectiu de la missió es explorar la superfície de Plutó i del seu satèl•lit Karon analitzant-les químicament i geològicament. També s’analitzaran les seves atmosferes. S’espera que la sonda envií imatges del planeta a la Terra.

Elsa Nicio Boladeras

Pol Soler ha dit...

l'objectiu principal de la missió "New Horizons" consisteix en investigar a fons el planeta plutó, que és el que es troba més lluny dins del sistema solar i té un diàmetre de 2/3 parts del nostre satèl·lit, la lluna.

el 17 de gener de 2006 es va enviar una nau no tripulada cap a plutó que està a cinc mil milions de quilòmetres i es preveu que arrivarà el 14 de juliol de 2015. un cop allà tardarà 5 anys a recollir tota la informació necessaria sobre els objectes del cinturó de kuiper. De moment la nau no tripulada segueix en direcció a plutó. A part de l'objectiu principal que és explorar plutó, la new horizons també servirà per descobrir coses sobre nous mons.

http://www.nasa.gov/mission_pages/newhorizons/main/index.html

http://51967725.es.strato-hosting.eu/mod/resource/view.php?id=5086

Pol Soler

Unknown ha dit...

La missió espaial “New Horizons”, dirigida per la NASA, té l’objectiu d’arribar a Plutó, un dels planetes nans del Sistema Solar per tal d’explorar amb exactitud les seves característiques fonamentals (superfície, atmosfera, interior, morfologia, etc.), així com l’espai més proper a aquest, Caront, el seu satèl·lit, i el Cinturó de Kulper (KBO). La nau encarregada de la missió consta de diversos dispositius que extrauran la informació desitjada: REX, ALICE, PEPPSI, LORRY, RALPH, SDC I SWAP.
La NASA va llançar a l’espai el transbordador espaial no tripulat “New Horizons” l’any 2006, amb la previsió que el juliol de l’any 2015 arribi a Plutó, després d’haver recorregut 5 mil milions de quilòmetres. Un cop allà, la nau prendrà la informació necessària del planeta nan sense arribar a orbitar-lo i es preveu que dos anys després continuï el seu viatge cap al cinturó de Kulper. D’aquesta manera, s’espera poder avançar una petita passa i així ampliar l’abast del descobriment l’Univers.

Unknown ha dit...

La missió “New Horizons” és un projecte dut a terme per la NASA amb l'objectiu principal d'estudiar Plutó i el seu satèl·lit Caront per després arribar al cinturó de Kupier.
La missió va començar el 19 de gener de 2006 a les 2:00 p.m. amb el llançament de la sonda des de Cap Canaveral i té una durada projectada d'uns 10 anys, en la que es preveu que arribarà al punt més proper a Plutó i a Caront el 14 de Juliol de 2015.
La sonda consta d'un conjunt d'aparells que tenen com a objectiu recollir el màxim d'informació possible: imatges, emissions de partícules, espectres de llum per conèixer la composició de l'atmosfera, composició de la superfície del planeta mateix, determinar si disposa de magnetosfera... Un cop realitzats tots els anàlisis (que hauran de fer-se en un període d'unes 24h degut a que la sonda no entrarà a la òrbita del planeta), aquesta prosseguirà el seu camí cap al cinturó de Kupier; un conjunt de cossos celestes que orbiten al voltant del Sol a una gran distància d'aquest.

Anònim ha dit...

New Horizons és una missió que té com objectiu saber més informació sobre el planeta més desconegut del sistema solar, Plutó. Aquesta no serà tripulada, servirà d'investigació per donar a conèixer les diferents característiques d'aquest planeta, com l'atmosfera o el seu interior. Està previst que aquest experiment es doni a terme amb una màquina específica equipada amb una antena la qual enviarà l'informació cap al nostre planeta Terra, gràcies a unes ones de ràdio. Aquesta màquina també analitzarà les partícules carregades entre d'altres cosses. La missió trigarà 14 anys en finalitzar, ja què 9 dels anys són els necessaris en arribar a Plutó i els 5 restants seran per recollir informació sobre el cinturó de Kuiper. Després d'aquests nou anys, un cop s'arriba al planeta Plutó, un dia previst per la Nasa, el 14 de Juliol, la new horizons arribarà però no girarà al voltant de Plutó sinó que seguirà el seu camí cap al cinturó, ja que per parar-ho es necessitaria una força massa gran i intensa. Plutó es caracteritza per ser el més petit, més que la lluna amb un diàmetre de 2.302km, el més fred i el més llunyà del sol, a uns 6 mil millons de quilòmetres i amb una atmosfera constituïda per metà gelat, nitrogen i monòxid de carboni.
Aquesta investigació serà la primera missió corresponent al programa New Frontiers.


-Cristina Benito Elias