Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 18 de març del 2013

280- Anton van Leeuwenhoek

Anton van Leeuwenhoek (1632-1723)

Els alumnes de 2n ESO ens presenten, a través de comentaris en aquest post, els aspectes més rellevants de la carrera científica de Anton van Leeuwenhoek.


Podem ampliar informació sobre aquest investigador consultant en l'aula virtual adn-dna.net

Categoria: BIOLOGIA
  
Curs B03- Cèl·lules i virus
Tema- 2    La cèl·lula eucariota
Recurs 12- La célula: A. Van Leeuwenhoek vídeo 15:08

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Anton Van Leeuwenhoek, va descobrir molts essers que mai s'huria imaginat. Va descobrir de tot amb unes lupes per examinar les teles
ficades una sobre l'altre com a distracció.

Anònim ha dit...

M'ha semblat interessant que leeuwenhoek,com a entreteniment feia petites lents biconvexes que feien uns 300 augment, i un dia mentres experimentava amb el seu microscopi una gota d'aigua va descubrir uns éssers micoscopics, que els va anomenar animàlculs, tot i que ara es coneixen com protozous i bacteris.

L'any 1668, va explicar com els glòbuls vermells circulaven pels capilars d'una orella de gos; i sis anys després va fer la primera descripció precisa dels glòbuls vermells de la sang.

Al 1677 leeuwenhoek observa els espermatozoides dels insectes i dels humans, que en aquella època es creia que eren uns diminuts humans dintre de l'espermatozoide i que d'aquí sortien els infants.

Ell, s'oposava a la idea de la generació espontànea, i va demostrar que aquesta teoria era mentira: va demostrar que les puces sortien d'uns ous diminuts.

ELISA ROCHEL REYES 2nB

Unknown ha dit...

Anton van Leeuwenhoek (Delft,24 octubre 1632 -1726 d'agost de 1723) va ser un comerciant i científic neerlandès, conegut per les millores que va introduir a la fabricació de microscopis i pels seus grans descobriments sobre els protozous, els glòbuls vermells, el sistema de capil·lars i els cicles vitals dels insectes.El títol de primer microscopista està unit al nom del fisiòleg italià Marcello Malpighi, que va descobrir els capil·lars el 1661, demostrant la validesa de la teoria de Harvey sobre la circulació de la sang. Però va ser el holandès, Anton Leeuwenhoek, qui va demostrar al segle 17 del que era capaç un microscopi.
Leeuwenhoek va néixer el 1632, només tres anys després de Huygens, a Delft, un poble on va passar tota la seva vida.Era amo d'una botiga de draps, i va entrar en contacte amb les lents a causa del seu negoci, ja que utilitzava lupes per examinar delicadament les seves teles. També era conserge de l'ajuntament de Delft, i aquestes dues fonts d'ingressos li van permetre dedicar-se a la seva afició de la fabricació de lents, una afició que es va convertir en l'obsessió de la seva vida.Quan va morir, havia creat 419 lents.una curiositat va ser que per poder mirar els espermatozoides va fer el coit amb la seva dona per poder observar-ho perque en aquella epoca estava mal vist fer-so ell mateix.

oscar abenza ha dit...

Van Leeuwenhoek va fer més de 500 microscopis. Era un microscopi molt petit que augmentava igual que fins a 500 vegades. La gent pensava que Leeuwenhoek estava boig. Van Leeuwenhoek tenia un llibre que està en holandes que es veian criatures diminutes i va fer 247 microscopis, un cada dos mesos durant 50 anys, també mirava animals unicel·lulars i vegetals.
Va veure globuls vermells al treure's la seva pròpia sang i saber de on sortia les càries, va ser el primer home que va veure espermatozoide humà.
Deia que per revisar les teles es podia veure amb una lupa semblant a la dels rejotllers.
Es creu que els inventors de la ciència són molt senzills, però té que haver abans algun que ho investigués.

Unknown ha dit...

Va descubrir moltes coses amb el seu microoscopi,va mirar una aigua que cambiava de color i era que i havia petites particulas de algues que s'activaven i ficaven de color verd el aigua.Tambè va descubri els espermatozoides una cosa que va fer que la biologia avançes molt,tambè els cicles dels insectes que també va ser un gran avanç per la biologia i el estudi de la natura i dels essers vius.Una cosa molt important per el essers humans que es el sistema capilar molt important per la medicina.Però abans de tot aixo era venedor de teles com els seus pares.

Anònim ha dit...

Va ser comerciant i científic neerlandès, conegut per les millores que va introduir a la fabricació de microscopis i pels seus descobriments sobre els protozous, els glòbuls vermells, el sistema de capil·lars i els cicles vitals dels insectes.
Era amo d'una tenda de teles, i va entrar en contacte amb les lents degut al seu negoci, ja que utilitzava lents per examinar les seves teles amb molta cura. També era conserge de l'ajuntament de Delft, i aquelles dues fonts d'ingressos li van permetre dedicar-se a la seva afició de la fabricació de lents, una afició que es va convertir en la obsessió de la seva vida.
Quan va morir havia creat 419 lents.
Leeuwenhoek va ser observador, no teòric, però com a observador no tenia rival. Va obrir els ulls a la gran diversitat de la vida. Va ser el primer en descriure els diversos tipus de placton existents a l'aigua, va descobrir el grup de criatures unicel·lulars que anomenem protozous, i fins i tot va descobrir i descriure les bacteris.


Gerard Conesa

Anònim ha dit...

Van Leewenhoek va fer un descobriment molt importan en el mon cientific descobrint la vida bacterica i altres sers en miniatura aixi va rebolucionar el mont biologic,va destapar els espermatozoides els globus blancs i altres bacteris que ocupen els cossos .Tambe va descobrir la vida queavitava en l'aigua i va enviar en un masnuscrit o paper en alguns cientifics amb uns dibuixos de els esers que va veure amb lopes que construia ell i el van pendre per boig ja que ell no era un cientific.
jordi olivé