Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dissabte, 5 de juliol del 2014

382- L’Arxiu Europeu del Genoma-Fenoma (EGA), a Barcelona


L'EGA emmagatzema dades de 100.000 persones d'arreu del món


L’Arxiu Europeu del Genoma-Fenoma (EGA) té com a finalitat arxivar de manera permanent i segura, i compartir de manera controlada, tota mena de dades genòmiques i fenotípiques de persones identificables, resultants de projectes d’investigació biomèdica, especialment de projectes relacionats amb malalties complexes. S’ha dissenyat com a repositori de tota mena d’experiments de seqüenciació, epigenètica i genotipatge, incloent-hi estudis de control de casos, població i familiars.
 
Actualment constitueix un recurs fonamental per a l’avenç de la medicina personalitzada. Aquestes entitats han confiat les seves dades a l’EGA perquè en garanteixi la seguretat i l’explotació en benefici de la salut humana. L’EGA conté dades generades per més de set-cents estudis científics sobre càncer, diabetis, malalties autoimmunes i cardiovasculars i trastorns neurològics, entre altres malalties.
MareNostrum
Aquestes dades, que sumen un total d’1.000.000 de gigabytes, s’emmagatzemaran a les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) i s’analitzaran posteriorment amb el supercomputador MareNostrum.


Aquesta és una iniciativa de Janet Thornton, directora de l’Institut Europeu de Bioinformàtica (European Bioinformatics Institute, EBI); Alfonso Valencia, director de l’Institut Nacional de Bioinformàtica de l’Institut de Salut Carles III (INB-ISCIII), i Roderic Guigó, coordinador del programa d’investigació Bioinformàtica i Genòmica del CRG. Els tres van començar a explorar la possibilitat de compartir l’EGA i instal·lar una còpia d’aquesta base de dades al CRG, ja que en l’entorn de les xarxes de col·laboració europees i, en concret, dins la infraestructura europea de bioinformàtica ELIXIR, aquesta iniciativa seria millor i més forta.
Font: gencat.cat
 
En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.