Pàgines

dilluns, 28 de maig del 2018

584 - Recursos per preparar les PAU de biologia 2018 a Catalunya


Una vegada acabat el curs de 2n de batxillerat queda només la prova final de les PAU 2018 que es desenvoluparan segons el calendari i horari anunciat fa uns mesos.


Com en anys anteriors, en la web de recursos de ciencies de la naturalesa adn-dna.net , es poden consultar diferents recursos educatius que poden ajudar a preparar aquest examen en la matèria de biologia.

En aquest blog adn-dna es poden consultar els posts publicats en edicions anteriors de les proves de biologia.

Només cal posar en el buscador, al costat dret d'aquest blog, els números de posts següents: 216, 377, 453 i 523.


Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions i recursos que puguin ser d'utilitat de cara a la selectivitat 2018.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

583 - Carta a un científic adolescent,per @Manel Esteller


A finals de curs, es planteja als estudiants de 4t ESO i més encara als de 2n de batxillerat, fer la tria d'estudis a seguir d'acord amb els seus interessos professionals i historial acadèmic.

La carta publicada per Manel Esteller explica la realitat de que vol dir ser científic avui, a la vegada que dona orientacions per esdevenir un bon investigador. 
Per cultivar la teva "vocació científica" pots consultar els cursos de l'aula virtual adn-dna.net 2.7 en:


  Categoria: VOCACIÓ CIENTÍFICA





Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions complementàries que puguin ajudar en l'orientació dels futurs científics.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.


dimarts, 22 de maig del 2018

582 - Desxifren el genoma de la leucèmia limfàtica crònica



Com un mapa geogràfic ben detallat, on en comptes de ciutats, rius i muntanyes s'assenyalen amb concreció els gens actius o inactius i les regions des d'on es controlen. Així es podria definir el treball que han elaborat investigadors de l'equip encapçalat per Iñaki Martín-Subero, cap del Grup de Recerca en Epigenòmica Biomèdica de l'IDIBAPS i professor associat de la Universitat de Barcelona.



Aquest treball permet comprendre la leucèmia en el seu nivell més concret i trobar noves dianes terapèutiques.


A continuació s'incorporen diferents enllaços relacionats amb aquesta recerca:



Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb el contingut d'aquesta recerca.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

581 - Biologia batxillerat: extracció del DNA


En l'apartat de comentaris d'aquest post, els alumnes de 1r de batxillerat inclouran l'enllaç al video realitzat sobre extracció del DNA.

Per seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, també es pot fer a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet.

Termini per publicar comentaris diumenge 27 de maig de 2018 a les 22:00h 

dimecres, 16 de maig del 2018

580 - Educación para la salud dirigida a los jóvenes

Valentí Fuster
"El corazón sirve para dar cantidad de vida;el cerebro calidad"
El Dr. Valentín Fuster es internacionalmente reconocido como uno de los médicos y promotores de la educación de la salud más prestigiosos del mundo. Actualmente es Director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC) en España y director del Instituto Cardiovascular del hospital Mount Sinai de Nueva York (Estados Unidos). Sus investigaciones sobre el origen del infarto de miocardio le valieron el Premio Príncipe de Asturias de Investigación.

La misión del Dr. Valentín Fuster es integrar la investigación con la promoción de la salud a través de la educación. En este sentido, destaca su participación en proyectos de divulgación de la salud para niños y jóvenes como presidente de la Fundación Internacional SHE (Sciencie, Health and Education) o asesor científico en la serie infantil Barrio Sésamo, entre otros.

En este vídeo, el Dr. Fuster resume su esperanza en la educación de la salud para los niños y los jóvenes, especialmente en el cuidado de los factores de riesgo cardiovascular.


Se puede suscribir por email, en el lateral derecho de este blog, para recibir los posts publicados y las actualizaciones en recursos de ciencias de la naturaleza adn-dna.net. Tambien puede suscribirse al canal de YouTube:  adn-dna.net y seguir a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet

Nota: Para comentar este post se recomienda seguir las instrucciones indicadas  en el post 341 de este blog adn-dna.

dimarts, 15 de maig del 2018

579 - Cultura científica - Dia Internacional dels Museus



Els museus preparen jornades exclusives entorn el 18 de maig. És el dia en què celebren el Dia Internacional dels Museus. Segur que tens en ment un museu on t'agradaria anar, o aquell que vols tornar a visitar. Aprofita la jornada per descobrir-lo! 

Recorda que el dissabte 19 de maig, també celebren la Nit dels Museus, una vetllada d'activitats especials on els museus estan oberts fins tard de forma excepcional.


Activitat voluntària proposada als alumnes de cultura científica de 1r de batxillerat:

         Consultar informació en: aula virtual adn-dna.net 2.7

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.