La biotecnologia manipula els organismes amb l'objectiu d'obtenir productes útils.En el següent vídeo podrem veure alguna d'aquestes aplicacions.
En l'aula virtual de ciències adn-dna.net
dins el curs B07 es pot ampliar informació sobre els aspectes genètics de la biotecnologia.
Al final d'aquest post, en els comentaris, podeu posar la vostra opinió sobre la creació i cultiu de transgènics.
En aquets vídeo hem pogut veure com, els països de sud Amèrica tracten i enfronten tots el avantatges i inconvenients que tenen els transgènics. Ens han demostrat que molts dels països sud americans tenen la soja, el blat de moro i molts altres productes transgènics i que trobar un producte natural és pràcticament impossibles. Han demostrat que no es porta cap control ni registre dels productes que la gent compra, ja que no estan obligats a indicar a l’etiqueta si el producte és transgènic o no. Tots els especialistes que han sortit no defenses aquests productes, ja que fan molt de mal a la biodiversitat del país en que es cultivi, tot i que també s’ha dit que no es pot comprar que siguin dolents per el cos humà. En definitiva els productes transgènics són bons si s’utilitzen de manera experimental però en el moment en que se n’abusi pot fer molt mal.
ResponEliminaCarola M. (4tB)
A partir del que he vist al vídeo, he pogut saber que Amèrica del Sud té un gran nombre de països amb percentatge de transgènics elevats.
ResponEliminaRealment, la creació de transgènics ha fet evolucionar molt la biotecnologia i millorar moltes coses, com ara el creixement de les plantes (que és mes ràpid), la resistència a les plagues. Tot i així n'hi ha que diuen que són nocius per a la nostra salut. Això no està demostrat, però crec que tots aquells productes d'origen transgènic haurien d'estar etiquetats i informant-nos.
Amb els transgènics s'ha reduït el consum d'insecticides i herbicides, la qual cosa fa que no hi hagi tanta contaminació però, per altra banda, diuen que no es poden cultivar transgènics en zones d'alta biodiversitat, ja que podria afectar a les espècies autòctones.
A part de per resistència a plagues i per creixement ràpid, els transgènics també estan pensats per la venda, significa que s'alteren genèticament per fer-los més gustosos o vistosos.
La meva conclusió és que, si realment no són nocius per a la salut humana, faciliten molta feina; si realment ens perjudiquessin, no seria bo consumir-los.
Cristina M. (4t C)
Crec que tot el món s'hauria de posar d'acord a l'hora de plantar productes transgènics o naturals, per exemple podrien dividir la terra i una part per productes transgènics i l'altra no, separats per alguns quilòmetres, per evitar el cas que s'ha parlat al vídeo sobre uns agricultors que les seves collites s'havien contaminat per causes accidentals i havien donat un fruit transgènic. Com que no tenien llicència, els havien portat a judici, i han hagut d'obtenir la llicència i treballar amb productes transgènics per no tenir problemes amb la llei. Si passés això amb tot els agricultors, al cap d'un temps ja no hi haurien collites no transgèniques. Penso que els transgènics estan bé si milloren la qualitats dels productes, però com ha dit la biòloga marina, primer s'ha de saber controlar.
ResponEliminaTambé crec que en tots els productes s'hauria d'informar si són transgènics o no als consumidors, ja que ells també tenen dret a saber els orígens dels productes que mengen.
Laura Figueras
4t ESO A
Lo que m' ha cridat mes l' atenció d' aquest video es que la principal causa de la desforastacio del bosc de l' Amazonas ( Brasil ) es per culpa del cultiu de la soja transgenica, i per culpa d' aquestes plantacions s' esta perdent un dels pulmons de la terra
ResponEliminaFranc Domenech
Ola jo he pogut entendre que al fer aquets experiments no ens perjudica la salut, tampoc contamina i en aquets moments es molt important perquè no sa de fer servir productes contaminants, també fa que els productes es fabriquen més ràpidament. Però també hi han coses dolentes perquè hi ha empreses que no fan els nivells de seguretat necessaris, tampoc fiquen a les etiquetes on esta la composició dels materials que fan servir i a molta gent això li pot perjudica la salut.
ResponEliminaPol navarro rioja
Estic bastant d'acord amb l'home més gran (Alexander Grobman), en bastants termes que diu.
ResponEliminaPer exemple, que nosaltres som inconscients del que mengem, la majoria de vegades, no sabem si el que estem menjat està genèticament transformat o és natural, i cada vegada és més difícil que el que estiguem menjant sigui 100% natural.
Em sembla molt malament que la majoria d'empreses no tinguin la llicència per fer aquestes transformacions transgèniques, i que a sobre d'això, menteixin a l'hora d'escriure a les etiquetes dels productes que porta l'aliment, ja que com deia Sacha Barrio en el vídeo, si tenim al·lèrgia a algun dels productes d'aquell aliment, si no ens especifiquen quins productes porta, no podrem arribar a saber què ens provoca l'al·lèrgia.
Crec que en un futur ens pot afectar també pel fet que deien de tenir una truita amb carn de salmó, per exemple, ja que això altera les espècies.
Mònica Biosca 4t A
Hi ha moltes coses que m'han sobtat en aquest vídeo:
ResponElimina- Que s'han fet 3.500 judicis per no tenir la llicència per poder cultivar trangènics, no sabia que tenies que tenir una llicència.
- També m'ha sobtat que utilitzar trangènics sigui beneficiós alhora de reduir el CO2.
- Però que per altre banda el blat trangènic causa la desforestació de l'Amazones.
- Una altre cosa que m'ha impactat molt, són els peixos fluorescents.
No és que m'hagi impactat , però ho poso perquè em preocupa una mica: diu que en els 11 anys que fa que s'usen trangènics no hi ha hagut cap cas relacionat amb els trangènics, però diu que no sap si en un futur podria passar quelcom.
També que hi ha poca seguretat en la biotecnologia. Per exemple: estan introduint un gen dins d'una cel·lula , i per error s'introdueix (juntament amb el gen que es volia introduir) un altre gen que és especialment perillós. Podria tenir conseqüències gravíssimes.
Cristina F. 4tC
Aquest vídeo ens explica la diversitat d'opinions que hi ha sobre l’ús de transgènics i la producció d'aliments que en contenen. Aquest vídeo està fet a Perú i explica opinions a favor i en contra dels transgènics en aquest país.
ResponEliminaPenso, després del que he sentit, que els transgènics, produeixen una gran desforestació de la selva de l'Amazones i redueix la biodiversitat d'organismes. Crec que els transgènics són útils en l'experimentació però produeixen greus repercussions en el medi ambient. També penso que els aliments amb transgènics no són gaire bons ja que no són naturals sinó que hi ha una part artificial. A més, la producció de conreus transgènics enriqueix molt a les empreses productives però els agricultors cada any han de comprar les llavors a aquestes. Tot i així, crec que si hi ha transgènics als productes, ha d’estar especificat en l’envàs i que sigui el consumidor qui decideixi què fer un cada cas.
Marta Bacardit (4t ESO C)