Pàgines

divendres, 17 de setembre del 2010

83- James Lovelock

James Lovelock
Aquest post és una activitat adreçada als alumnes de biologia i geologia de 4t ESO. Es demana respondre en els comentaris d'aquest post quines aportacions a la ciència a fet James Lovelock. Indicar la bibliografia i webgrafia consultada.

Pot servir d'ajuda consultar en l'aula virtual adn-dna.net el curs B09- Ecologia.

L'activitat està oberta també a tots els lectors del bloc. Les respostes es faran públiques el proper dilluns 20 de setembre.

20 comentaris:

  1. James Lovelock

    Científic angles .Apart de científic es autor, investigador, ambientalista, i futurista.
    Es conegut per la proposta de la teoria Gaia ( Diu que la terra funciona com a un superorganisme.
    Ah inventat el detector de captura d’electrons, de CFCs i en la capa de ozó.
    També va treballar en la NASA, que es on va desenvolupar la teoria de Gaia.

    http://www.mister-wong.es/user/albertrv/

    Albert Rosich Virgili

    ResponElimina
  2. James Lovelock és un científic conegut per la teoria Gaia, que contradiu a Darwin.
    La teoria GAIA parla de la Terra com a ésser viu i que autorregula els seu components i tot el que la podria alterar. Aquests arguments ens volen dir que la Terra ja és regula i que els humans el que hem de fer és no causar-li grans alteracions, i les petites que puguin sorgir la Terra com a ésser ja les evita.
    Per exemple: parla del Ph, diu que la Terra ha d'estar al grau 8 d'acidesa i és pregunta com pot ser que no sigui molt més baix a causa dels gasos que desprèn la matèria al descomposar-se.

    Aquesta teoria al ser publicada la gent no li va donar importància ja que es totalment contraria a Darwin: Darwin diu que la vida s'adapta a la Terra i el seu medi i per això la teoria de l'evolució. En canvi la teoria Gaia parla de que la vida no s'adapta sinó que la Terra és l'encarregada de regular-ho tot.

    ResponElimina
  3. James Ephraim Lovelock és un científic anglès independent, autor, investigador, ambientalista i a més futurista. Aquest científic és conegut per la seva teoria de Gaia, aquesta teoria es la que diu que la Terra funciona per un organisme enorme.

    James va néixer a Letchworth i va estudiar a la Universitat de Manchester per obtenir un càrrec a l'institut de la Medicina de Londres. Ell va conseguir el doctorat. També va formar part del grup d'investigació en la Universitat de Yale.

    Treballs de James:
    -1957, inventa el detector de captura d'electrons
    -1961, comença a treballar a la NASA i va fer instruments científics per les atmosferes.
    -Quan treballava al Programa Viking va interesar-se per Mart, on va investigar diverses cosses.

    webgrafia: wikipedia.org

    YAIZA FRANCO CIVIDANES 4RC

    ResponElimina
  4. James Ephraim Lovelock és un científic anglès, encara que també és autor investigador, ambientlista i futurista. És conegut per les seves grans aportacions a la ciéncia mundial com ara és la seva proposta: La teoria de Gaia, que diu que el planeta Terra funciona com un superorganisme.

    També va inventar el detector de captura d'electrons, que va ajudar molt a la ciència i els seus descobriments.

    James Lovelock també va treballar a la NASA, on va crear i desenvolupar nombrosos instruments, més tard va raonar que el contrast entre l'equilibri estàtic de l'atmosfera de Mart i la barreja dinàmica de l'atmosfera de la Terra devia ser un clar indici de l'absència de vida a Mart.


    Jordi Aymerich
    4rt ESO C

    ResponElimina
  5. James Lovelock i les seves aportacions en la ciència

    James Ephraim Lovelock és un científic Britànic independent, meteoròleg, escriptor, inventor, ecologista i ambientalista, nascut el 26 de juliol de 1919.
    James Lovelock és famós per la hipòtesis de Gaia i per inventar el detector de captura d’electrons que permet detectar components tòxics en llocs tan allunyats com l’Antàrtida.
    El 1961 va anar a treballar per la NASA per investigar sobre la composició de l’atmosfera de planetes extraterrestres on va desenvolupar nombrosos aparells científics i on es va fixar en la composició de Mart i les diferencies entre la Terra que el van fer pensar en la teoria de Gaia.
    La hipòtesis de Gaia ( Gaia és la deessa grega de la Terra) és un conjunt de models científics de la biosfera (Atmosfera, biosfera, litosfera i hidrosfera) que diu que la vida fomenta i manté unes condicions adequades per ella mateixa afectant a la vegada al seu entorn. O sigui que l’entorn físic de la Terra ve donat per els éssers vius que el regulen. Per exemple sense els éssers vius, l’atmosfera de la Terra tindria un 99% de CO2 i en canvi, ara en te només un 0’3% i amb un 78% de Nitrogen i un 21% d’Oxigen. Hipòtesis anteriors a Gaia pensaven que la terra sense éssers vius tindria la mateixa composició que sense, i que els éssers vius ens havíem adaptat a la Terra.

    Bibliografia:
    http://ca.wikipedia.org/wiki/James_Lovelock
    http://es.wikipedia.org/wiki/James_Lovelock
    http://es.wikipedia.org/wiki/Hip%C3%B3tesis_Gaia
    http://51967725.es.strato-hosting.eu/mod/resource/view.php?id=1150

    JOAQUIM FONT

    ResponElimina
  6. Núria Torrens: James Lovelock és un dels científics i investigadors que han destacat més en el segle XX. Va néixer el 26 de juny del 1919 a Letchworth.
    Va destacar com a autor, ambientalista i futurista.
    El 1957 va inventar el detector de captura d’electrons que ajudà a millorar les investigacions sobre el deteriorament de la capa d’ozó
    És conegut principalment per la proposta de la teoria de Gaia (1961) la quan va investigar independentment en la que afirma que el planeta Terra és un superorganisme capaç d’autoregular-se gràcies als processos biogeoquímics . Va descobrir això gràcies a una investigació que li va encarregar la NASA sobre la detecció de vida a Mart.
    Duran els primers anys la hipòtesi va ser ignorada i fins temps després, quan van publicar un article en una revista de ciència, no van mostrar interès cap a la teoria.
    Aquesta teoria li va permetre publicar un llibre: “Gaia: a new look at life on Earth”. Més tard va publicar altres llibres sobre aquesta investigació
    A partir de llavors la seva principal habilitat era trobar solucions a incògnites plantejades per la NASA.

    http://www.muscaria.com/lovelock.htm
    http://ca.wikipedia.org/wiki/James_Lovelock

    ResponElimina
  7. El científic anglès James Lovelock torna amb la seva nova obra "La venjança de la Terra", on afirma que "estem abusant tant d'aquesta que pot rebel.lar". L'inventor del detector de captura d'electrons (ECD), una màquina petita i barata que va revolucionar el món, i creador de la Teoria de Gaia, segons la qual la Terra es comporta com si fos un organisme viu capaç de autoregular-se. 
    Contrari a l'armamentisme nuclear, promou un ús pacífic de l'energia nuclear com a únic recurs per a disminuir l'abús dels combustibles fòssils i evitar que el sistema atmosfèric arribar a un punt sense retorn que ho desestabilitzi. Lovelock dubte "que ens quedin més de deu anys per trobar respostes que ens ajudin a salvar el nostre planeta". A la pregunta de Fariza sobre la seva obra "Homenatge a Gaia," l'anglès ha respost: "Cap al final d'aquest segle, és probable que l'escalfament global hagi transformat la major part de la terra en un desert i en un descampat. Els únics llocs on pugui créixer prou menjar per a la supervivència de la població seran l'àrtic, illes com el Japó, Nova Zelanda, les illes britàniques, i les zones costaneres en general, així com els llocs més muntanyosos com Los Alps, que seguiran rebent pluja .

    http://www.mister-wong.es/user/xac79/ MISTER WONG

    http://es.wikipedia.org/wiki/James_Lovelock
    http://www.elpais.com/articulo/sociedad/James/Lovelock/Tierra/plena/rebeldia/elpepusoc/20070307elpepusoc_6/Tes




    Xavier Álvarez 4t B

    ResponElimina
  8. Ariadna Pedraza 4t ESO B

    Científic independent, ecologista, autor i investigador, Doctor Honoris Causa d'unes quantes universitats per tot el món, se'l considera des d'unes quantes dècades com un dels líders ideològics principals en la història del desenvolupament de consciència mediambiental. James Lovelock és l'autor de " La Hipòtesis Gaia" i " les Edats de Gaia ", que considera la Terra com un ésser viu autoregulat (la idea de què el nostre planeta pot ser considerat com un organisme viu, amb capacitat per a autoregular la seva pròpia temperatura, la composició química de l'atmosfera, la salinitat dels mars o creant les condicions òptimes per a la presència de la vida a la seva superfície), així com "el seu Homenatge a Gaia", una autobiografia publicada el setembre de 2000 o “la Revenja de Gaia”.

    Contrari a l'armamentisme nuclear, promou un ús pacífic de l'energia nuclear com a únic recurs per disminuir l'abús dels combustibles fòssils i evitar que el sistema atmosfèric arribi a un punt sense retorn que el desestabilitzi.

    James Lovelock també ha inventat el detector de captura d'electrons, que és un tipus de detector utilitzat en cromatografia de gasos. El seu funcionament bàsic es basa en l'emissió d'una partícula (electró) per part d'àtoms com el 63Ni o triti adsorbit sobre una placa de platí o titani.

    Webgrafia:
    http://es.wikipedia.org/wiki/Detector_de_captura_de_electrones
    http://www.ecolo.org/lovelock/
    http://www.muscaria.com/lovelock.htm

    ResponElimina
  9. James Lovelock

    James Lovelock és un químic mediambiental, que va néixer a Anglaterra el 26 de juliol del 1919. Al principi treballava per a diverses organitzacions del Regne Unit i d’Estats Units, fins que va passar a ser investigador independent.
    James Lovelock ha establert la hipòtesis Gaia. Aquesta teoria assenyala que la Terra podria ser l’organisme viu més gran que existeix, ja que segons Lovelock la Terra és capaç d’autoregular la temperatura, la composició de l’atmosfera, dels rius i mars perquè al seu interior hi pugui haver vida.
    En aquests moments, amb el canvi climàtic, sembla que la Terra ja no pugui controlar l’increment de temperatura a causa dels combustibles fòssils i ja no és capaç de regular-la fins a tal punt que els científics afirmen que a finals de segle XXI la temperatura de la Terra haurà augmentat entre 6 i 8 Cº.
    James Lovelock, amb el seu nou llibre “La venganza de la Tierra”, defensa l’energia nuclear i diu que a finals del segle XXI la població humana disminuirà entre un 10 i un 20%.

    Webgrafia:

    * http://www.muscaria.com/lovelock.htm
    * http://www.eduardpunset.es/417/charlas- con/gracias-a-la-vida-la-tierra-es-como-es

    Sofia Melero Iglesias
    4t A ESO

    ResponElimina
  10. James Lovelock és famós per la Hipòtesi de Gaia és un conjunt de models científics de la biosfera en el qual es postula que la vida fomenta i manté unes condicions adequades per a si mateixa, afectant a l'entorn. Segons la hipòtesi de Gaia, l'atmosfera i la part superficial del planeta Terra es comporten com un tot coherent on la vida, el seu component característic, s'encarrega de autoregular les seves condicions essencials tals com la temperatura, composició química i salinitat en el cas dels oceans. Gaia es comportaria com un sistema autoregulador (que tendeix a l'equilibri).
    També va inventar el detector de captura d’electrons, que és un tipus de detector utilitzat en cromatografia de gasos El seu funcionament bàsic es basa en l'emissió d'una partícula β (electró) per part d'àtoms com el 63Ni o triti adsorbit sobre una placa de platí o titani.
    Un ECD conté uns 5 milicurios d'emissor β. Aquest electró ionitza el gas portador i es produeix una ràfega d'electrons. Si s'aplica un camp elèctric constant, mitjançant un parell d'elèctrodes, per exemple, es tindrà un corrent constant entre tots dos, de l'ordre d'un nanoamperi. No obstant això, si es tenen espècies orgàniques en el gas, aquestes capturaran part dels electrons, disminuint per tant la intensitat del corrent. Normalment és necessari aplicar el potencial en forma d'impulsos per aconseguir una resposta lineal del detector.

    MariaPérez - 4t A

    ResponElimina
  11. Aportacions que ha fet a la ciència James Lovelock

    - Va ser l’impulsor de la teoria de Gaia, que diu que la Terra funciona com un sistema “auto-regulat”. La teoria de Gaia diu que el planeta Terra s’encarrega d’autoregular les condicions essencials (temperatura, composició química, sal dels oceans...). La teoria de Gaia diu que el nostre planeta es comporta de manera “auto-reguladora”.
    Explicat d’una altra manera; La teoria de Gaia explica que la idea que el nostre planeta també pot ser considerat com un organisme vivent, amb capacitat per auto-regular-se, permetre’s-hi el desenvolupament de la vida i crear les òptimes condicions per què hi hagi la vida present a la seva superfície

    - Va crear el detector de captura d’electrons, que consisteix en l’emissió d’una partícula (electró) per part d’àtoms com el 63 Ni adsorbit sobre una placa de platí o titani. Aquest invent ha permès, entre altres coses, detectar components tòxics en regions com l’Antàrtida.


    Núria Manils

    ResponElimina
  12. James Ephraim Lovelock va neixer a Letchworth, 26 de juliol de 1919. És un científic anglès independent, autor, investigador, ambientalista, i futurista que viu a Cornualla, al sud-oest del Regne Unit. És conegut per la seva proposta de la teoria de Gaia.

    Va estudiar química a la Universitat de Manchester i va obtenir un càrrec al Medical Research Council de l'Institute for Medical Research a Londres.
    El 1948 Lovelock va rebre el Doctorat en Medicina a la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Als Estats Units va fer investigacions. Promou un ús pacífic de l'energia nuclear per disminuir l'abús dels combustibles fòssils. Dóna suport a l'associació Ambientalistes per l'Energia Nuclear.

    El 1957 Lovelock va inventar el detector de captura d'electrons que va ajudar als descobriments sobre la persistència dels CFCs i el seu paper en el deteriorament de la capa d'Ozó. Va crear molts instruments científics per a l'anàlisi de les atmosferes i superfícies de planetes extraterrestres. Mentre treballava en el Programa Viking es va interessar per la composició de l'atmosfera de Mart (diòxid de carboni i molt poc oxigen, metà i hidrogen).

    El 1961 Lovelock va començar a treballar a la NASA on va desenvolupar la teoria Gaia: considera la terra com un organisme vivent, amb capacitat d’autoregular la seva propia temperatura, la composición química de la atmósfera o la salinitat dels mars. Aquesta teoria la va desarrollar en varis anys. La va presentar al congrés fins a tenir un reconeixement mundial.
    En aquesta teoria, adelanta hipótesis: l’efecte hivernacle, la desforestació, la pluja àcida, els forats de la capa d’ozo… i de tot això en fa un llibre.

    BERTA PLANS

    ResponElimina
  13. James lovelock:
    Una de les aportacions mes importants que ha fet James Lovelock a la ciéncia ha sigut la hipotesis dde gaia. Aquesta hipotesis diu que la terra es capaç de autoregular-se gràcies als processos biogeoquímics. Al 1960 va fer la formula cientifica, i va ser mes desenvolupada gracies a encarregats de la NASA. Durant els primers anys la hipotesis va ser ignorada pero gracies a les publicacions d'una revista va començar a ser més coneguda per la gent, hi fins a actualment hi ha opinions rebutgant i acceptant.

    Cati Bentouati 4A

    ResponElimina
  14. En James Lovelock és un científic anglès INDEPENDENT, que va néixer l'any 1919. Viu a Cornualla (sud-oest del Regne Unit), però va néixer a Letchworth. Va fer els estudis de química a la universitat de Manchester. Desprès va obtenir un càrrec a l’Institute for Medical Research. Al 1948 va rebre el Doctorat en Medicina. A fet investigacions a la Universitat de Yale i la de Harvard a apart de fer-ne també al Baylor College of Medicine. A més de ser científic independent també és autor, investigador, futurista i ambientalista. Molts el coneixen per a la seva proposta de la teoria Gaia*.
    * La teoria Gaia és una hipòtesi en la qual Lovelock creia que la terra funcionava com un “superorganisme” viu, que tenia la capacitat d’autoregular-se i també de mantenir les condicions adequades per viure amb el sol fet de utilitzar l’energia solar per mantenir-se i estructurar-se.
    Pel que fa a la feina, al 1957 va inventar el detector d’electrons ( que ha estat útil per fer els descobriments sobre la persistència dels CFCs* i en el deteriorament de l’atmosfera.
    * Haloalcà
    L’any 1961 va comença a treballar per la NASA, on hi va crear molts estris científics que s’utilitzen per fer anàlisis de l’atmosfera.
    I per acaba alguns del llibres que va escriure són: Gaia: A New Look at Life on Earth l’any 1979, Great Extinction l’any 1983, Scientists on Gaia l’any 1991, Homage to Gaia: The Life of an Independent Scientist l’any 200, Gaia: The Practical Science of Planetary Medicine l’any 2001, Gaia: Medicine for an Ailing Planet l’any 2005 i The Revenge of Gaia: Why the Earth Is Fighting Back - and How We Can Still Save Humanity l’any 2006.
    Èlia Solà Hernández

    ResponElimina
  15. El 1948 :Lovelock va rebre el Doctorat en Medicina a la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Als Estats Units ha portat a terme tasques d'investigació a la Universitat de Yale, al Baylor College of Medicine i a la Universitat de Harvard.
    El 1957 : Lovelock inventà el detector de captura d'electrons que va ajudar als descobriments sobre la persistència dels CFCs i el seu paper en el deteriorament de la capa d'ozó.
    El 1961 : Lovelock va començar a treballar a la NASA, va crear i desenvolupar nombrosos instruments científics utilitzats per a l'anàlisi de les atmosferes i superfícies de planetes extraterrestres. Va ser mentre treballava per a la NASA que va desenvolupar la teoria Gaia, gràcies a la qual és mundialment conegut.
    Mentre treballava en el Programa Viking es va interessar per la composició de l'atmosfera de Mart, va raonar que el contrast entre l'equilibri estàtic de l'atmosfera de Mart (molt de diòxid de carboni i molt poc oxigen, metà i hidrogen) i la barreja dinàmica de l'atmosfera de la Terra devia ser un clar indici de l'absència de vida a Mart.

    webgrafia:vikipedia
    Ingrid García Galtés 4C

    ResponElimina
  16. James Eprhaim lovelock (26 de juliol del 1919) és un científic independent, escriptor, inventor i ambientalista famós per la hipòtesis gaia.
    Va neixé a Letchworth, va estudiar química en la universitat de Manchester abans d’haver obtingut un lloc a la investigació de medicina amb en Medical Research Councli( el consell d’investigació de medicina). Va estudiar a l’escola de Londres.
    Durant la seva estada als estats units va portar a cap varies investigacions en la universitat Yale, en l’escola de medicina de la universitat de Baylor i en la universitat Hardvard.
    Quan va està en la universitat de Yale va desenvolupar el detector de electrons , el seu invent va permetre detectar diferents components tòxics amb llocs com l’Antàrtica.
    James, és conegut per la seva hipòtesis gaia , és un conjunt de models científics de la biosfera en el qual la vida fomenta i mante unes condicions adequades per si mateixa, afecten el seu entorn. Segons la hipòtesis de Gaia,l’atmosfera i la part superficial del planeta Terra es comporten com un tot coherent on la vida , la seva característica ,s’encarrega d’autoregular les seves condicions essencials com ara la temperatura composició química i salinitat en el cas dels oceans.
    http://www.mister-wong.es/user/laurona/
    laura rey

    ResponElimina
  17. James Lovelock:

    Lovelock és un dels científics i investigadors més notables, sorprenents i provocatius del segle XX. Va nèixer el dia 26 de juliol de l’any 1919 a Letohworth.

    Amb una formació en ciències química, física i biologia. Vivia de forma autonoma a Anglaterra, i viatjava molt. Va dedicar molt de temps a desenvolupar la seva aportación al món de la ciència: la teoria de Gaia.
    La vadesenvolupar quan estava a la N.A.S.A.

    En la teoria de Gaia considera que el planeta Terra és un organisme viu, el més gran dels organismes vius coneguts amb capacitat per a autorregular la seva pròpia temperatura, la composició química de l'atmosfera o la salinitat dels mars, per permetre el desenvolupament de la vida en la seva superfície.

    Li va portar molts anys desenvolupar-la i plantejar-la, fins i tot va escriure un llibre.
    La seva teoria va ser aceptada per la comunitat científica.

    Ell deia que en un futur hi podria haver un escalfament global a causa de tots els combustibles que es feien servir i els minerals fòssils. També deia que la temperatura augmentaria, hi hauria una desertització del planeta i pluges àcides.


    Adriana Muntané Ramon 4rt B

    ResponElimina
  18. James Lovelock

    James Ephraim Lovelock (Letchworth, 26 de juliol de 1919) és un científic anglès independent, autor, investigador, ambientalista, i futurista que viu a Cornualla, al sudoest del Regne Unit. És conegut per la seua proposta de la teoria de Gaia, a la que postula que la Terra funciona com una mena de superorganisme.
    Lovelock va néixer a Letchworth (Hertfordshire), va estudiar química a la Universitat de Manchester i va obtenir un càrrec al Medical Research Council de l'Institute for Medical Research a Londres. El 1948 Lovelock va rebre el Doctorat en Medicina a la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Als Estats Units ha portat a terme tasques d'investigació a la Universitat de Yale, al Baylor College of Medicine i a la Universitat de Harvard. Contrari a l'armamentisme nuclear, promou un ús pacífic de l'energia nuclear com a únic recurs per a disminuir l'abús dels combustibles fòssils i així evitar que el sistema atmosfèric arribi a un punt sense retorn que el desestabilitzi. D'aquesta forma dóna suport a l'associació Ambientalistes per l'Energia Nuclear (EFN en anglès).


    NOM: Roger Vives Pregonas

    ResponElimina
  19. James Lovelock



    James Lovelock va néixer el 26 de juliol del 1919 la ciutat de letchworth al Regne Unit. és un investigador ecologista i meteoròleg entre d’altres. És conegut per la seva hipòtesis de Gaia que mostra la terra com una visió autoreguladora. James L. va estudiar química a la universitat de Manchester. El 1948 va rebre el doctorat de medicina a Londres.
    Teories:
    El 1957 James Lovelock va inventar el detector de captura d’electrons que va ajudar en d’investigació del deteriorament de la capa d’Ozó. EL 1961 va començar a treballar conjuntament amb la NASA i va ajudar en la creació d’invents per investigar atmosferes i superfícies terrestres o extraterrestres. Va ser duran aquesta estància a la NASA que va desenvolupar la teoria de Gaia que la portat a ser un del científics més importants del món.
    Mentre treballava am el programa viking es va interessar per les atmosferes del planeta mart. I en va descobrir la seva composició i que defensava que a mart no hi podia haver vida.
    Teoria de gaia:
    És una hipòtesi que explica el planeta Terra com a superorganisme que és capaç d'autoregular-se gràcies als processos biogeoquímics.
    Les primeres publicacions van ser fetes a principis de1970, la majoria d'elles en col•laboració amb Lynn Margulis.A l’any 1979, va publicar un llibre anomenat Gaia. El nom de la teoria va ser triat per la deessa grega Gaia, i per suggeriment del novel•lista William Golding, que convivia a la mateixa ciutat que Lovelock. Des de llavors, d’hipòtesi ha estat recolzada per diversos experiments i ha permès noves prediccions, fets que inclinen a considerar acabada l'etapa d'hipòtesi i passar a anomenar-la Teoria Gaia.
    Durant els seus primers anys, la hipòtesi va ser pràcticament ignorada. Un article publicat a la revista New Scientist , el 15 de febrer de 1975, The Quest for Gaia, va començar a atreure l'interès de científics i no científics. Encara actualment hi ha opinions d'acceptació.

    marti dalmases

    ResponElimina
  20. Ha fet mots descobriments en el camp de la geologia i ha escrit molts llibres sobre aquest tema a mes ha guanyat la medalla Wollaston en el any 2006 per "la ciencia del sistema terra"

    Webgrafia:Wikipedia.

    ResponElimina

Aquest missatge serà publicat a partir de la data assenyalada en el post.
Moltes gràcies per la teva participació.