Vivim en una de les societats amb més abundància d’aliments i amb més garanties sanitàries. Mai com ara el menjar havia estat sotmès a controls tan rigorosos, i a Europa és gairebé impossible que consumim un aliment que sobrepassi els límits segurs d’un tòxic. Però els científics alerten dels perills de l’efecte acumulatiu d’aquests tòxics que ingerim amb la dieta al llarg de la nostra vida.
Aquesta preocupació fa que cada vegada més els consumidors busquin alternatives d’alimentació sense residus químics ni additius.
Mai el consumidor no havia tingut tanta informació de quina és l’alimentació més equilibrada i més adequada per a la seva salut.
Metges i campanyes promocionals ens recomanen augmentar el consum de fruites i verdures. Però poden arribar a ser perillosos els rastres dels pesticides amb què han estat tractats aquests vegetals?
Sabem la importància que té menjar peix, especialment per combatre el
colesterol. Però què passa amb els metalls pesants que s’acumulen en
espècies tan populars com la tonyina o el peix espasa?
Font: Sense ficció-TV3
En el següent video del programa sense ficció de TV-3 ens donen algunes explicacions a aquests interrogants sobre la nostra alimentació.
Aquest recurs s'incorpora a l'aula virtual adn-dna.net on es pot ampliar informació sobre nutrició humana en:
En aquest bloc adn-dna, es poden consultar altres posts on es tracten temes relacionats amb la nutrició humana en les següents etiquetes:
Els lectors del blocs adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb els efectes dels aditius alimentaris sobre la nostra salud.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquest missatge serà publicat a partir de la data assenyalada en el post.
Moltes gràcies per la teva participació.