Pàgines

dimecres, 26 de setembre del 2012

238- Dissecció d'un peix


Els alumnes de biologia i geologia de 4t ESO han iniciat les activitats pràctiques de laboratori amb la dissecció d'un peix, continuant les disseccions iniciades en cursos anteriors. Es pot consultar informació sobre la pràctica en l'aula virtual adn-dna.net:

Aula virtual adn-dna.net

Curs P03- Pràctiques de laboratori: disseccions

Pràctica- 5 Dissecció d'un peix




En aquest bloc adn-dna es poden veure altres posts sobre disseccions consultant l'etiqueta Curs P03

Els lectors del bloc adn-dna i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, les informacions adicionals que considerin adients relacionades amb aquesta dissecció.

Aquells alumnes que han realitzat l'experiència, poden comentar els aspectes que considerin més rellevants sobre l'observació realitzada.
 

24 comentaris:

  1. La dissecció del peix m'ha semblat molt interessant i una experiència molt bona. Pel fet de que vam poder veure la seva anatomia i saber coses d'ell. També vam veure com és aquest peix per dintre. Les cavitats, el cor... També em va agradar molt el fet de que vam poder veure les parts del ull.



    ResponElimina
  2. El que m'ha resultat més interessant d'aquesta pràctica ha sigut poder treure els ulls del peix i en tallar-los per la meitat veure l'humor aquós i l'humor vitric.

    ResponElimina
  3. La setmana passada els alumnes de 4t vam fer la dissecció d'un verat. El que em va semblar més interessant de la pràctica va ser veure els òrgans del peix un cop obert amb unes tisores. També em va semblar interessant veure de prop les escates del verat.

    ResponElimina
  4. Aquesta practica ha estat molt ilustrativa, mostrar com és un ésser viu per dintre és fascinant. Aixo ajuda molt a veure com viu i funciona un peix.

    ResponElimina
  5. La dissecció del peix ha estat interessant, ja que no havia observat mai atentament les parts mes significatives del peix (brànqueas, cor, ull, sistema digestiu, etc.).
    Vam conèixer el perquè de la forma del peix, de les seves aletes i les dents.

    Aquesta pràctica es pot repetir durant molt anys perquè la gent la trobarà molt interessant!

    ResponElimina
  6. La dissecció del peix ha estat una pràctica molt bona, degut a que es veiea clarament i diferenciadament cada part. A mes es una pràctica que no es gens aburrida i que els alumnes tenen ganes de fer.

    Marc Susanna

    ResponElimina
  7. Lo més interessant a sigut poder veure els organs interns del peix.

    ResponElimina
  8. Lo més interessant de la dissecció va ser veure la bufeta natatòria que contenia el peix, que servia per pujar o baixar dins de l'aigua

    ResponElimina
  9. Aquesta practica ha estat enriquidora ja que no em pensava que el peix fos tan complex. M'agrada aquest tipus d'activitats perquè així canviem una mica, passem d'estar a classe en totes o gairebé totes a estar una hora en un àmbit totalment diferent substituint el llibre pel bisturí, les tisores, l'element per la dissecció etc..

    ResponElimina
  10. Dimarts passat els alumnes de la modalitat científica, el grup de Biologia&Geologia vam fer la pràctica de la disecció d'un peix verat.
    Vam veure les seves diferents parts, tant de l'anatomia externa com interna.
    *Vam poder observar:
    -orificis nasals
    -ulls
    -boca
    -opercle
    -aletes
    -pectorals
    -abdominals
    -dorsals
    -anal
    -cua
    La millor observació va ser la dels ulls, en la qual es van poder veure el cristal·li on vam comprovar que era tou, i quan obres l'ull et surt el liquid.
    En resum aquesta pràctica va ser molt divertida i animada, em obtingut uns bons resultats i ha sigut una molt bona experiencia.

    ResponElimina
  11. La pràctica realitzada la setmana passada va ser molt interesant de fer, ja que mai havia vist l'interior d'un peix en estat fresc. Vam poder apreciar els òrgans interns amb tots els seus filament i també el tamany d'aquests.
    Tota part del peix estava recoberta per la capa exterior escamosa i més endins una gruixuda capa de músculs.
    A més vam poder diferenciar la línia d'estabilitat per la qual el peix té equilibri i s'orienta.
    Finalment vam obrir l'ull del peix i l'humor vitri d'aquest va ser el que més em va impactar ja que mai m'hagués esperat que fós així.

    ResponElimina
  12. La pràctica que hem realitzat al laboratori ha sigut molt útil per diferenciar les diferents parts de l´organisme del peix(vèrtebres,anus cor, etc).Crec que em sapigut diferenciar les diferents parts i alhoroa aprendre´n coses noves.

    ResponElimina
  13. En la pràctica del peix crec que va ser molt útil veure els diferents teixits del peix, les branquies per on respiren i el tacte que tenen les escates. El millor va ser poder veure l'ull i treure el cristal.lí. Em va agradar molt la dissecció.

    Marina Marfil

    ResponElimina
  14. La diseccio del peix va ser una mica complicada, ja que havies de tenir molta paciencia perque si feies un tall molt bestia trencaves tot el peix. El peix que teniem el meu grup estava una mica destrozat i era molt petit per tant ens va costar una mica observar el peix, però al final o vem aconseguir i ens va semblar molt curios observar tot els organismes del peix.

    ResponElimina
  15. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. Ha sigut una experiència molt interessant perquè hem oberservat un peix en la seva anatomia externa i interna.
    En l'observació, el que més em va impactar va ser el teixit muscular del peix perquè mai havia tingut l'oportunitat de veure'n en directe.

    ResponElimina
  17. Aquesta dissecció d'un peix, ens ha permès conèixer totes les parts de l'interior d'un barat com són realment.
    Em va semblar molt curiós que les aletes les tingués amagades i també que la pell és molt prima.
    Vam observar el cor que era molt petit i també vam veure les brànquies.
    El què em va agradar molt va ser observar l'ull i buscar el cristalí que és com una canica petita.
    En general va ser molt profitós.
    Martina Baliu 4t A

    ResponElimina
  18. per a mi el fet mes rellevant d'aqesta disecció ha esatat extreureli la retina de dins l'ull despres d'haver-li extret l'ull.

    ResponElimina
  19. Aquesta dissecció m'ha semblat força interessant. Hem pogut veure l'interior i l'exterior d'un barat.
    Em va semblar curiós que tingués tantes dents i tant petites, i també la seva pell, ja que es molt fina.
    Però a mi personalment, em va semblar més interessant la part interior, hi hem pogut observar l'estómac, el cor, les glàndules respiratòries, i com està comunicat tot per dins.
    El que probablement més em va sorprendre, va serel cristal·lí de l'ull, no m'imaginava que fos una boleta com aquella.
    Em va agradar bastant, tot i que feia molta pudor.

    ResponElimina
  20. Ha estat interessant observar l'interior d'un ésser viu, la disposició dels seus òrgans, textura... Sempre és útil tenir la oportunitat d'observar com som per dins i les diferències i curiositats que ens distingeixen dels demès aninals.

    ResponElimina
  21. Aquesta dissecció ha estat interessant sobretot quan miraven les branqueas i l'interior del peix. M'ha sobtat perque semblava que no tingues dents pero le té molt petites.

    ResponElimina
  22. La primera pràctica que vam fer la setmana passada a la classe de laboratori, va cosistir en la disecció d'un peix. Concretamnet un barat, en aquesta disecció vam pode observar la anatomis interna del brat, en la cual vam poder observar diferentes part:
    Vam poder veure una massa moscular de el final de la cua. però una de les mes interesants va ser la observació de l'ull de el peix.

    ResponElimina
  23. ha sigut una dissecció molt interesant ja que era nou per mi. Al obrir la part interna del peix es va poder veure totes les seves parts amb molta claredat. El que més em va agredar va ser obrir el cap i agafar l'ull i treure el cristali del ull, em va sobtar molt que dintre l'ull hi hagues aquesta boleta d'aquell temany.
    Aquesta pràctica m'ha agredat molt i suposo que les que venen a continuació seguirant sent així.

    ResponElimina
  24. Jo penso que en aquesta pràctica s'aprèn molt. Els dibuixos de el peix de veritat, no tenen tanta diferència com la dissecció dels ronyons. Engloba tots els òrgans dels peixos i està molt bé

    ResponElimina

Aquest missatge serà publicat a partir de la data assenyalada en el post.
Moltes gràcies per la teva participació.