Pàgines

diumenge, 21 de setembre del 2014

394- La Nit De La Recerca 2014 a Barcelona, divendres 26 de setembre





Científics per a un futur millor

La Nit de la Recerca és un esdeveniment organitzat des del 2005 per la Comissió Europea, en col·laboració amb una àmplia gamma d’institucions públiques i privades. La Nit de la Recerca compta cada any amb un seguit d’activitats relacionades amb la ciència, que tenen lloc durant la tarda i la nit de l’últim divendres del mes de setembre.

L’objectiu de la Nit de la Recerca és oferir un marc distès i agradable que permeti conèixer a científics i investigadors, i aprendre sobre les seves tasques de recerca i els seus estudis científics. També és un objectiu estimular les vocacions científiques entre els més joves.  

La Nit de la Recerca 2014

Tema:  la recerca realitzada en el camp de la Biotecnologia
Organitza: BIOcomuniCA’T amb la col·laboració de moltes altres entitats de Barcelona.
Data: divendres dia 26 de setembre de 2014
Horari: de 17:00 a 21:00
Lloc: al Claustre del Convent de Sant Agustí, carrer Comerç 36 de Barcelona

Podreu gaudir d’activitats gratuïtes adreçades a públic de totes les edats, experiments i trobades amb científics.
Informació sobre la Nit Europea de la Recerca a altres ciutats aquí.

En aquest blog adn-dna es pot consultar informació sobre edicions anteriors: Nit de la Recerca 2013 i Nit de la Recerca 2012 .

Aula virtual adn-dna.net

Els lectors dels blogs adn-dna, biologia i naturalesa , canal adn-dna.net a YouTube i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden explicar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, la seva participació en aquesta activitat.



Termini per comentar aquesta activitat diumenge 5 d'octubre a les 22:00 h.
Nota: Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341

En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube



3 comentaris:

  1. Vídeo de la nit de recerca 2014. Hem participat: Gemma Rigol, Martina Baliu, Clàudia Estruch, Morgana Palencia i Marta Salgado.


    https://www.youtube.com/watch?v=LVbwgII7AWg

    ResponElimina
  2. El dia 26 de Setembre, vam visitar la fira durant la nit de recerca. Personalment em va semblar interesant ja que vam poder veure els diferents caps en que es centre la ciència. Una de les activitats que vam realitzar i que després vam fer el treball va ser la de la secció de Biotecnologia "verda" on es troba utilitat per la industria alimentaria. En aquest cas vam aïllar l'ADN d'una planta i ens van explicar que així es podien fer les modificacions transgèniques dels aliments.
    Altres seccions que vam observar van ser la de Salut i Medicina i la de Entorn Marí i Aquàtic, anomenada Biotecnologia Bava.
    Tots els camps estan destinats a seguir descobrint noves utilitats per millorar el dia a dia.

    ResponElimina
  3. El dia 26 de setembre al Claustre del Convent de Sant Agustí de Barcelona, rebia obert de bat a bat a estudiants, famílies, professors, ciutadans de Barcelona amb interessos comuns que giren al voltant de la Ciència. La Nit de Recerca omplia de gent els diversos estancs, els quals eren classificats per colors per diferenciar-los.
    En el primer estanc hi podíem trobar l’entorn marí o blau, on s’investigava com utilitzar el medi aquàtic en varis camps i un d’ells era el de la medicina, com a fàrmac. L’estanc més proper a aquest es feien demostracions de l’existència d’organismes vius en l’aigua en el procés de depuració a partir de l’ observació microscòpica. L’estanc de l’ agroalimentació(verd) lluny de les nostres expectatives però no menys important en l’actualitat, ( situat a poca distància de la zona on s’havia fet alguna xerrada) va resultar més beneficiós del que pensàvem, tan que hem destinat un vídeo a aquest àmbit. I finalment, entre d’altres estancs, un dels que em va agradar més va ser el de la biotecnologia de la medicina (vermell) l’ús d’ impressores 3D per fer pròtasis amb les quals la gent amputada d’alguna part del cos puguin pagar per algu molt més econòmic.

    ResponElimina

Aquest missatge serà publicat a partir de la data assenyalada en el post.
Moltes gràcies per la teva participació.