Els alumnes de ciències per al món contemporani han estudiat el tema 0 sobre la importància de saber ciència en el món actual. Ara es demana respondre, de forma raonada, a la següent pregunta en l'apartat de comentaris d'aquest post.
Quin és el paper de la ciència en la societat del segle XXI?
El termini per respondre a l'activitat finalitza el proper dimecres 2 d'octubre de 2013 a les 22:00 hores.
El paper de la ciència en el segle XXI s'ha anat ampliant i cada cop més aspectes de la realitat han quedat a l'abast de la ciència i ningú no pot assolir el conjunt del coneixement, ni en el més bàsic i essencial, la qual cosa dóna un lloc a una especialització i professionalització dels investigadors. La ciència del segle XXI ha continuat avançant perquè el coneixement i les tècniques no poden ser relegats a l'oblit ni es poden impedir més avenços en el futur. La societat del segle XXI necessita tenir uns coneixements bàsics de les qüestions científiques per tal de prendre decisions informades i no dependre només dels experts. Però a la vegada, aquesta societat també desconfia de la ciència perquè no s'entén. D'altra banda la societat pot estar satisfeta perquè la ciència d'avui en dia està a grans nivells. Per exemple amb la salut, ja que la ciència ha ajudat a curar moltes malalties i amb la tecnologia perquè la ciència ha ajudat a què hi hagi moltes maquinàries.
ResponEliminala ciència ens té que ajudar a viure, ajuda a l'economia i canvia la societat. També ajuda a que Espanya no es pot permetre a ignorar el coneixement, que no hi hagin científics. Es demostrat que hi han molts mes cientifics a fora d'Espanya, i es réflexa en les series de televisió més populars nort-americanes i això es causa de la nostra societat que dona més privilegis a altres coses com el fútbol. La nostra socitat són meny valorats que en la resta del món.
ResponEliminaAnna Dàvila
La importància de saber ciència.
ResponEliminaLa ciència i la tecnologia han evolucionat molt des dels últims anys. Tots aquests coneixements i descobriments formen part de la nostra vida i per tant la població els hauria de conèixer. L’objectiu de la ciència és intentar explicar tot els fets que passen i que alhora ens envolten, la ciència no hauria de ser només pels científics o els metges, la resta de gent hauria de tenir una base de ciència simplement per poder entendre i opinar sobre les afirmacions, teories o explicacions dels especialistes. Ja no es demana un coneixement detallat dels temes sino un coneixement superficial de cada un dels temes més importants d'avui en dia. Una bona manera de divulgar aquesta ciència pels joves, és l’assignatura de ciències del món contemporani on s’explica a tots els alumnes aquesta base científica de la qual parlàvem.
Martina Baliu
La ciència existeix des de fa molts segles, dia a dia s'ha anat innovant fins a convertir-se en la ciència que avui en dia coneixem.
ResponEliminaEns ha permès evolucionar en molt caps i ens permet evolucionar a nosaltres, així podem fer que la nostra intel·ligència s'estengui. No podem evitar que la humanitat avanci, que la nostra ment ens porti a crear i descobrir coses noves.
L'ésser humà ha creat coses molt poderoses amb la ment, lo important és que em de saber utilitzar-les correctament. Em d'expandir-nos de la manera correcte.
En l'actualitat la ciència la utilitzem per a tot, està per tot arreu, els mòbils són ciència, els animals transgènics són ciència, l'estudi de l'evolució és ciència...
La gent ha de confiar en la ciència, però això és difícil, ja que no entenen com funciona. D'aquí ve la importància d'aprendre en el col·legi, el problema està que la ciència va molt més ràpid del que es pot aprendre en el col·legi.
Tinc la sensació que les persones no volen evolucionar, hi ha gent que prefereix viure en un món tradicional. Pensant així anem enrere, anem a una societat on hi ha privilegiats i no privilegiats. La ciència ens pot ajudar a canviar tot això i a entendre com funciona l'univers. A vegades fa por entendre el perquè, però no podem viure en una societat innocent, que es deixa fer de tot i que sempre diu que sí.
Investigar, aprendre, descobrir... aquests són els principis de la ciència, gràcies a ella som el que anomenem humans, l'especia més intel·ligent i encara podem anar més enllà.
En la nostra societat, els científics están més infravalorats que ens els altres països mundials. Done'm massa iportància a l'economia o a alres temes com el fútbol abans que la ciènia, per això pocs dels cintífics que tenim s'en van a viure per altres països europeus com Alemanya.
ResponEliminaUn dels exemples que demostra que la ciènca està més valorada en alres llocs mundials sería ñes series nort-americanes de més èxit, en les quals els proagonistes soles ser químics o cirurgians...
Els diners s'aporten a alres camps de treball deixant a part la ciencia, que és la que ens h d'esenyar més sobre el món en el que vivim i sobre la socieat en la que ens trobem.
Anna Dàvila
Desprès d'haver mirat el video adjuntat he tret conclusions de que actualment la ciència està en un gran perill, basat en què molta gent es mostra absent dels seus coneixements i la gran importància que aquesta té per a la nostre societat i problemes habituals.
ResponEliminaSi volem surtir de la gran crisi actual, tenir una societat demòcrata que funcioni correctament i ja no simplement això, sino enriquir a les persones amb coneixements bàsics i capacitat de crítica i raonament per tal que puguin participar adequadament en diverses decisions polítiques i aconseguir una millora del benestar social hem de fer un canvi.
Per arribar a aquest punt és necessària una nova visió de la ciència respecte a la gent que se’n absent i crear una motivació mitjançant la bona utilització dels mitjans de comunicació i fomentant la ciència en l'àmbit escolar presentant-la d'una forma més atractiva.
Actualment, la nostra societat podem dir que presenta una deficiència en el món de la ciència. Aquest fet presenta un problema i nomes la política econòmica basada en la ciència i innovació és qui ens hi pot treure.
ResponEliminaUna gran part de la població no té interès per la ciència ni hi dóna cap importància Hi ha falta de cultura científica. El coneixement científic és qui ha de convèncer i demostrar a la societat que la ciència és important, ja que ens ajuda a entendre el món. No podem renunciar l’activitat científica, la ciència ens ha d’ensenyar a viure, a conformar la societat, estructurar-la d’una altra forma, buscar maneres de convivència diferents i canviar el sistema econòmic.
Per altra banda, els científics haurien de rebre més entusiasme per la investigació, ja que estan molt criticats. Ells volen aconseguir que en un futur, els ciutadans siguin més objectius, racionals i lliures, que se n’adonin del que és la ciència i la importància que té i per fer-ho han de buscar beneficis per la societat. La ciència ha d’augmentar el benestar de la societat i proporcionar riquesa. També ens ha d’aportar valors ètics per a gestionar-la.
Finalment, d’aquest vídeo puc extreure que la ciència és present en qualsevol àmbit i que hem de lluitar per què segueixi innovant i donar-li importància.
La ciència en l’actualitat, segle XXI, es veu molt reflectit en el desenvolupament de noves tecnologies i en l’economia que ara son dels temes que se’n parla més i per això moltes empreses s’hi dediquen. La ciència en termes econòmics també està molt vist perquè en tot el tema de la crisi molts economistes fan servir la ciència econòmica. Aquests dos temes científics son molt més quotidians i en canvi la ciència de nous invents contra malalties i així no és tan constant com els que he nombrat anteriorment. Moltes persones creuen que la ciència no és important però actualment és un tema molt important per estudiar perquè la societat segueixi desenvolupant-se perquè hi hagi més facilitats al món.
ResponEliminaActualment, en el segle XXI la ciència no té un paper molt desenvolupat entre nosaltres, ja que des de sempre, mai se’ns han aportat els coneixements necessaris per conèixer-la realment com és. La majoria de nosaltres no podem desenvolupar una conversació científica correcta, ni entendre molts conceptes dels quals es parlen, ja que no tenim adquirits suficients coneixements.
ResponEliminaA hores d’ara, es té que lluitar perquè la ciència ocupi el lloc que li correspon i que es difongui en tots els àmbits, es necessita que els ciutadans del futur siguin més racionals i més lliures que els d’aquesta generació, ja que la ciència és mes que els guanys, és una actitud davant dels desafiaments.
La ciència és molt important, ja que ens ajuda a raonar, i a fer-te contínuament noves preguntes, t’ajuda més a entendre, conèixer el món i a tenir diferents punts de vista davant d’un problema.
La importància de la ciència al segle XXI té un gran pes, aquesta és la que ens ha ajudat a avançar, a saber i arribar fins al que avui en dia coneixem, per això ara també hem de seguir avançant i coneixent noves incògnites.
ResponEliminaTambé és molt important fer-ne difusió perquè així tota la població tingui una opinió sobre temes científics, els quals moltes vegades no poden dir-la ja que no entenen què provoca o què podria afectar, és a dir, persones manipulables que poden fer canviar d'opinió aquells que en saben o que creuen saber-ne, per tant és bo saber-ne un mínim coneixement. A més, com molta gent no en sap, ni vol saber-ne és el motiu pel qual s'hi destinen tants pocs diners a recerca en aquest país.
La ciència a més ajuda a respondre moltíssimes preguntes que ens hem fet fins al dia d'avui, que de mica en mica podem anar resolent, i que per tant juga un paper molt important en la nostra vida. A més, tots els canvis que pot comportar, els milers de vides que ha salvat o que pot seguir fent-ho si s'hi invertissin més diners.
Els mitjans de comunicació són molt importants en aquest aspecte, ells tenen la capacitat de difondre la ciència i fer una població més científica i millor informada d'una forma positiva.
Marina Marfil 1r B
El vídeo m’ha semblat interessant i a l’abast de qualsevol persona, sense necessitta de tenir cap coneixement científic. Crec que pot ajudar a conscienciar a la població de l’ importància que té l’ inversió en investigació.
ResponEliminaMatèria és una revista de divulgació científica que va celebrar el seu primer aniversari amb una trobada per parlar sobre el problema del poc interès en la ciència que té la població.
Primer, és fa una introducció sobre la situació de l’ investigació científica: Lo cert es que cada vegada el sector de la ciència rep més retallades, i la població no es queixa perquè no sap lo important que és per tothom, i és que la ciència ens fa lliures, la democràcia i la ciència estan connectades ja que sense tenir uns coneixements mínims sobre el món que ens envolta no podem tenir una opinió ferma respecte a diversos temes. La causa de que la població no mostri interès en la ciència es deu a que des de petits s’inculca als nens que la ciència es algo difícil, algo que no podran arribar a entendre, però no és això, sinó que cada vegada més s’elaboren articles científics més entenedors i que resulten interessants a tots els públics.
A continuació lectors de la revista opinen al respecte, aquestes són les idees importants:
-La ciència ha salvat la vida de milers de persones i és l’única oportunitat de solucionar els problemes del món.
-Els investigadors són un model ètic ja que s’entreguen pels seus ideals i molts d’ells treballen per un sou que no els correspon.
- Es diu que els ciutadans espanyols senten admiració pels científics, però segons les enquestes el 40% no sap nombrar un sol investigador important.
-A Estats Units són famoses diverses series de televisió on els protagonistes són científics, en canvi al nostre país no s’ha sapigut combinar l’entreteniment amb la ciència.
-La ciència aporta valors de llibertat i igualtat ja que tots som iguals al sotmetre’ns al mateix mètode científic, no hi ha un cap que digui què es correcte i què no, sinó que cadascú pot elaborar les seves hipòtesis davant de tots els temes.
Les solucions que es debateixen són principalment apropar la ciència a la població per mitjà dels medis: Internet i la televisió, d’una forma entretinguda per tothom, despertant l’ interès per aquesta.
A aquesta conversa també és fan algunes crítiques, la primera és que Espanya és el país europeu amb més sobre qualificació, és a dir, es formen a moltes persones que després no tenen accés a treballs que els corresponguin, per això els científics estan marxant a altres països, Espanya inverteix en educació però no rep a canvi els diners que després aquesta crea.
També es critica als propis científics, ja que es diu que molts es centren en la seva especialitat i no volen saber res d’altres camps, que tenen influència en el seu.
Per últim, la frase que crec que resumeix és: La ciència ha d’estar feta per la societat i amb la societat.
La finalitat de la ciència es explicar els fenomens naturals de una manera objectiva. Gràcies a ella, ara tenim resposta a moltes preguntes que abans no podien tenir-ne. La ciència hauría de ser un coneixament populari continuament renovat. Cada teoría que es proposi, hauria de ser difundida més alla del sector al que sol informar-se.
ResponEliminaLa ciència i la tecnología transformen les nostres vides. Només cal dir que no vivim com vivien fa 50 anys. Vivim en una época on els avenços tecnologics i els descubriments son part dels nostres dies i de la nostra vida. Tota la gent els hauría de coneixer i hauria de estar informada sobre aquests avenços.
Neus Torrens
La ciència en el segle XXI és molt important pel fet de que a molts gèneres de comunicació els hi fa falta informació de determinats temes o en donen poca. On això demostra que els ciutadans haurien d’estar més informats sobre alguns aspectes importants de la ciència, però això cada vegada és més difícil que passi, ja que un dels problemes es que han decidit de treure la assignatura de ciències pel món contemporani i això dificultaria que joves d’avui en dia no tinguessin els coneixements necessàries per a la ciència.
ResponEliminaLa ciència d’avui en dia ens ha permès entendre com es i com funciona el nostre món i canviar-lo si volguéssim. També ens ha aportat molts avenços que han millorat moltes vides on amb això podria continuar havent-te tants avenços per millor la societat del futur.
Pel fet de que la ciència hagi salvat milions de vides, per dignitat , el nostre país hauria de estar molt avançada en el camp de la ciència, hi ha d’haver-hi científics, no podem renuncia a l’activitat científica.
Els científics són un referent moral i ètic de la societat, la ciència és molt important per a la nostra societat i per millorar els problemes que ens qüestionem.
AINHOA ÁLVAREZ GÓMEZ – 1r Batxillerat B
ResponEliminaJo crec que la ciència té un paper molt important en el segle XXI i que sense ella no podríem haver arribat a tenir la societat en la qual estem vivint. Sense la ciència no haurien hagut cap mena d’avenços i ara tampoc no els podem aturar.
A l’escola la ciència juga un paper molt important ja que si no s’ensenyés als joves aquests no entendrien quin paper tenen. A l’escola aprenem ciència d’una manera la qual no ens deixa veure la importància que té dins del món que ens envolta, aprenem una ciència la qual memoritzem de memòria sense entendre-la i viure-la.
És necessari saber coneixements científics per poder entendre com estem vivint avui dia. Actualment molta gent desconfia de la ciència i això és pel simple fet de que no l’entén.
La ciència és la base central de la nostra vida
ResponEliminaLa ciència és la base del món, és la humanitat. Aquesta ha transformat la nostra societat. Tots aquests progressos ens han permès millorar la nostra qualitat de vida. Tothom, absolutament tothom mirant el seu voltant trobarà alguna cosa relacionada amb la ciència.
Moltes vegades no se li dóna la importància que te, és la clau per conèixer el nostre món, per seguir tirant endavant però en els greus temps que ens trobem, molts governs i empreses no donen submissions per seguir avançant amb els nous projectes.
A la mateixa manera que la ciència ha permès descobrir grans avenços, ha portat a descobrir grans perills i desgràcies. Però nosaltres hem de utilitzar la ciència per bones raons. La ciència és un valor, un valor que ens engloba a tots per igual.
La ciència i la tecnologia moltes vegades van lligades, ja que conviuen en benefici mutu en molts dels casos. Cadascuna d’elles actua per separat, però conjuntament formen un molt bon resultat.
Actualment hi ha moltes mobilitzacions en defensa de la ciència, és un dret humà i em de seguir lluitant, la ciència no pot parar!
Marina Pelfort, 1rB
La ciència es molt important per poder analitzar diverses qüestions de la vida, tan mediques, socials etc.
ResponEliminaLes persones no podem impedir que la ciència avanci però si intentar fer-ho de la manera correcta.
L’avenç de la ciència ens permet classificar noves malalties ,gracies a la millora de la tecnologia, podem arribar a diagnosticar mes precisos i també gracies a la investigació disposem de tractaments mes efectius.
Actualment, podem saber els efectes nocius de l’ús de les armes nuclears, les seves conseqüències degut els estudis científics.
Respecte a les noves tecnologies son de gran ajuda, però també causen problemes socials. Actualment s’estan donant casos de problemes legals relacionats amb el “mal us de les xarxes socials”. La documentació d’aquests casos ens permet buscar noves solucions per evitar el mal us i la protecció de menors.
Respecte el Medi Ambient, les noves tecnologies estan descobrint noves energies renovables per protegir el mon ambiental.
En conclusió, la ciència es la base del progres i el futur.
Després d’haver vist aquest vídeo relacionat amb la ciència i haver escoltat diferents opinions respecte aquest tema he arribat a diverses conclusions. Abans de tot ens hem de plantejar ‘’Què és la ciència?’’ Moltes persones no relacionades amb aquest àmbit poden arribar a creure que no els ha d’interessar o fins i tot que no és necessari per a la seva vida quotidiana. Però hem de saber que sense un fonament científic som realment influenciables i manipulables, potser no ens agrada tot el que engloba però a tots ens pot interessar una petita part, com exemple una persona aficionada a la hípica és molt probable que li agradi saber conceptes relacionats amb els cavalls. La ciència és quelcom misteriós per a tothom és per això la ment ens crea una qüestió darrera l’altra. Molts cops en el cas d’Espanya i segurament en altres parts del món es presumeix de pertànyer a un país pioner però el que no es pot arribar a acceptar és de no tenir científics perquè sense aquesta no es podrà evitar la fam, el canvi climàtic etc. Segons unes enquestes esmentades per la senyora Marga Gual Soler en l’anterior vídeo el 40% de la població espanyola no pot dir el nom d’un científic rellevant.
ResponEliminaCom a conclusió podem dir que sense la ciència no podrem arribar enlloc, perquè vulguem o no la necessitarem.
El paper de la ciència actualment és molt important, ja que com podem sentir en el vídeo amb l’estómac buit no es pot ni llegir ni pensar ni compartir. Per tant la ciència ens fa conèixer la realitat mitjançant el mètode científic. En aquest moment hi ha molt poca gent que valori la importància de la ciència per això s’estan fent molts projectes per millor o per potenciar que la gent tingui aquesta cultura científica tan important. Els mitjans de comunicació han i estan influint molt a la societat ja que la gent escolta, llegeix i mira el que t’expliquen per la televisió o pel diari i no es molesten en arribar més enllà, aquest és el principal problema. Per exemple, la premsa, diu coses que no son del tot certes ja que els periodistes no tenen uns bons coneixements de la ciència, i per tant tenim el gran problema que ens estan enganyant i nosaltres ens ho creiem tot. Per tant un bon coneixement de la ciència ens informa a tots i ens pot arribar a resoldre molts dubtes.
ResponEliminaGil Torné 1rA
ResponEliminaCom hem pogut veure aquests dies a classe, la ciència ens envolta; la vulguem veure o no, és a tot arreu, en tot i en tot moment. Segons això és lògic doncs que l’estudiem, perquè fem el que fem, parlem del que parlem a un nivell o altre la necessitarem.
Estic d'acord amb la crítica que fa Stephen Hawking [text del primer dia (p.10 i 11)] sobre "el com" s'ensenyen les ciències, ja que en ell Hawking diu: "els nens aprenen la ciència de memòria per aprovar els exàmens; però no n'hi veuen la importància que té pel món". Cosa que crec que és completament certa i que canviant l'estructura de les classes i bàsicament la idea del concepte que tenim de classe és a dir, intentant-les fer el màxim practiques i dinàmiques, amb contacte amb la natura, etc. Molts més alumnes estarien motivat i trobarien un sentit que assentats a la classe no troben a les ciències.
Seguint la idea de Pau Vila "La geografia entra pels peus" crec que no diria cap mentida si digues que la ciència entra pels ulls: tocant, observant, experimentant...
Des de sempre la ciència ha estat present en el dia a dia. Abans la societat era diferent, tenia la ciència compresa com quelcom que era feina únicament dels científics, ho veia com una cosa difícil de comprendre i que mes aviat la ignoraven.
ResponEliminaAvui en dia sabem que la ciència és important i és vital per la societat i que ha d'estar present en la formació dels futurs ciutadans que opinen i voten.
La ciència també és cultura i gràcies a ella podriem ser capaços de prendre decisions pròpies en temes tant transcendentals com l'armament nuclear o qualsevol cosa que fagi referència a algun tema relacionat amb la ciència.
Ara ja no estem en aquella societat que deixava la ciència pels científics, la societat d'avui en dia ha de saber que la ciència ens afecta diàriament i que saber-ne més és important.
Crec que la ciència avui en dia esta tenint un paper molt important, ja sigui per descobrir nous medicaments com crear les últimes tecnologies. Però no només això crec que molta gent també l'utilitza per respondre a moltes de les preguntes que es fan.
ResponEliminaÉs bo que en temps actuals es facin activitats perquè els joves i nens des de ben petits vegin en la ciència com una cosa interessant i divertida, així s'hi endinsaran en el seu món més fàcilment.
Avui en dia la ciència té una funció clau en el nostre planeta, ha avançat moltíssim les últimes dècades. La trobem gairebé en tots els àmbits de la nostra vida. Podem dir, per tant, que la ciència té un paper primordial per tots nosaltres.
ResponEliminaEls progressos científics han aportat moltes coses útils i necessàries; aquesta ha permès millorar la qualitat de vida de les persones. Per exemple, la ciència ha permès trobar cura per a moltes malalties que abans eren mortals o incurables, i ara gràcies a les vacunes no ens afecten o sinó hi ha medicaments que les tracten.
La ciència actualment la trobem a tot arreu, per exemple, en la tecnologia a darrere hi ha tota una recerca científica. Aquesta també ens ajuda a conèixer el perquè de les coses, et fa desenvolupar com a individu i persona. La persona que no coneix res de la ciència no és una persona lliure sinó que és fàcilment manipulable
En resum, la ciència cada cop té un paper més important a la nostra societat actual. Ha avançat molt ràpidament hi ho continuara fent.
Però cada cop hi ha més informació i menys coneixement, per això no hem de negar la ciència perquè ens ajudara a entendre-ho tot millor i així podrem ser més lliures per decidir el que volem amb el màxim coneixement possible.
La ciència per definició, estudia diferents aspectes de l'univers utilitzant el raonament i els coneixements. És la base del progrés de l'ésser humà durant molts anys i, actualment, ens trobem que tot avança molt ràpidament amb canvis constants i ens permet salvar vides, conèixer l'Univers, facilitar la vida quotidiana, etc.
ResponEliminaSi no haguéssim tingut curiositat per trobar solucions i justificacions als fenómens que ens envolten, no ens trobariem en la situació actual. Ara bé, s'ha de destacar que actualment l'objectiu original que era descobrir, pot estar influenciat bastant per interessos econòmics de la societat. Per exemple, si es descobreix una nova tecnologia, es comercialitza, i tot seguit sorgeix una "millora" important, potser aquesta última no surt a la llum fins que s'hagi extret el màxim de benefici possible de la primera. També és cert, però, que no tot és sempre així.
Avui en dia, tenim accés a molta més informació que anteriorment. Per tant, la ciència constantment progresa i afecta el nostre dia a dia. És per això que s'ha de presentar als joves des d'un començament perquè ens sigui propera i l'entenguem. D'aquesta manera en un futur, podem continuar treballant-hi i innovant.
Robin Jiménez Newman
1r Batxillerat A
Quin és el paper de la ciència en la societat del segle XXI? Bé, en l’actual societat la ciència es present en tots els llocs de la vida quotidiana. Ens ajuda en la salut trobant medicaments i cures contra algunes malalties anteriorment considerades mortals, passant per l’obtenció d’energies, concretament ara s’estudia des de molts punts de vista intents d’obtenció d’energia de la manera més neta i segura possible, i aquesta energia que principalment es fa servir per fer electricitat la fem servir cada dia moltes vegades ja sigui a casa nostra, a l’escola, a la feina... La ciència dins el camp de la salut no només ajuda en la cura de malalties sinó també en aspectes com les reproduccions in-vitro, etc.
ResponEliminaLa ciència ens ajuda a conèixer el nostre entorn, i no només el més proper sinó fins i tot el que no podem veure, ja sigui la cosa més petita que no podem arribar a veure fins a “tot” l’univers conegut. Gràcies a la ciència cada cop coneixem millor el nostre univers i es van descobrint galàxies, estrelles, planetes, satèl•lits... totalment desconeguts fins ara i poc a poc anem ampliant el coneixement de l’univers i potser aviat anirem a viure a Mart o descobrirem vida en un altre planeta.
Tot això gràcies a la ciència.
En el segle XXI, la ciència ha evolucionat i s’ha fet molt important en les nostres vides. La població hauria d’estar més informada sobre els diversos temes científics però els mitjans de comunicació en donen escassa. És aquí quan es demostra que els ciutadans hauríem d’estar més informats sobre els aspectes més rellevants de la ciència, però cada cop se’ns fa més difícil.
ResponEliminaA part d’això, des del govern s’ha decidit treure la assignatura de ciències pel món contemporani, cosa que fa que es dificulti que els més joves tinguem els coneixements mínims.
La ciència ens ha permès entendre com funciona el món en l'actualitat i com podria seguir creixent gràcies a els avenços científics. La ciència està en constant evolució i només pel fet de l'ajuda que ens dóna en el nostre dia a dia hauríem de seguir lluitant perquè és mantingués en moviment.
En conclusió, la ciència és molt important per les nostres vides.
Maria Codina, Ciències pel món contemporani 1r Batxillerat C
En el nostre segle, la ciència juga un paper ambigu, tant pot crear amenaces per la vida de les persones com pot trobar un antídot per eradicar una malaltia que mata a gent cada dia al món. Tot depèn de les mans en què estigui i amb l’interès amb què s’utilitzi. En global, tant per part dolenta com per bona, tot ho mou el capital, però aquesta ciència també podem dir que a la vegada que és un pilar de la nostra societat actual, ja que és la que ens mostra el camí de la nostra evolució, és a dir, és la nostra guia per assolir tots els reptes del futur. En resum, cal dir que la ciència és gran part de les nostres vides, ja que allà on mirem trobarem alguna cosa relacionada amb ella.
ResponEliminaQuan ens parlen de ciència ens ve al cap una cosa avorrida i difícil. Si anem amb aquesta mentalitat cada cop hi haurà menys científics. Hauríem de veure la ciència com a una activitat divertida, creativa i apassionant perquè en realitat, tot els que ens envolta, té alguna relació amb la ciència.
ResponEliminaLa informació que ens aporta la ciència produeix ciutadans molt més informats i preparats. Una preparació que en aquests temps que estem ara de crisis ens pot ajudar molt. La ciència ens desenvolupa com a individus i com a persones lliures i independents. La ciència aporta la informació que la població necessita per poder deliberar el que cregui més convenient.
Una persona que no coneix res de la ciència no és una persona lliure, és fàcilment manipulada. Perquè el saber ens fa ser lliures, poder dependre de nosaltres mateixos i escollir les nostres decisions. Sense cultura científica és impossible saber els poders democràtics. La ciència i la democràcia estan lligats.
No hem de tenir només una visió de la ciència com a resultats i teories, sinó com a un caràcter que ens ajudarà a conèixer el món.
S’han de formar estudiants científics que tinguin més d’un punt de visió de les coses, siguin rigorosos i que sàpiguen sortir-se’n dels problemes.
La ciència ens ha d’ensenyar a viure, a estructurar d’una altra manera la societat, a canviar el sistema econòmic i buscar més maneres de conviure.
La ciència és una actitud davant dels problemes que ens presenta la naturalesa i trobem les solucions en ella.
També pot fer créixer l’economia d’un país, generar riquesa i augmentar el benestar de la societat.
La ciència ens permet entendre el nostre món per millorar-lo.
La ciència té un paper molt important en l'actualitat. La ciència ens ajuda a comprendre el nostre món, explicant els fenòmens naturals de manera objectiva. Gràcies a la ciència avui en dia podem respondre els dubtes que l'ésser humà ha tingut des de sempre. Gràcies a la ciència i la tecnologia, cada cop podem viure de manera més còmode. Si la ciència continua perdent pes o importància, l'ésser humà anirà sent cada cop menys persona i no avançarem com s'ha fet fins l'actualitat. Les persones no s'han d'interessar per la ciència per motius econòmics, sinó que ha d'investigar per crear un món més desenvolupat. Encara queden moltes coses per resoldre, moltes malalties per curar, milers de preguntes per respondre, i només l'interès per la ciència permetrà avançar cap a millor.
ResponEliminaEn conclusió, es podria dir que la ciència ens ajuda a ser mes persones.
Vidal Melero Iglesias
1r Batx. B
La ciència és molt important al segle XXI ja que gràcies a ella hem pogut avançar en les cures de moltes malalties i hem pogut trobar remei a malalties que fins ara no en tenien.
ResponEliminaLa majoria de coses van relacionades a la ciència i sense ella el món no podria ser com és, les malalties s’haguessin propagat i nosaltres no hauríem nascut, aleshores els éssers humans s’haurien extingit en molt poc temps perquè no haurien tingut les cures necessàries per resoldre-ho.
El paper de la ciència en la societat del segle XXI és molt destacat ja que gràcies a ella podem anar evolucionant i descobrint noves coses que ens fan la vida més fàcil. Cal destacar sota el meu punt de vista la importància de fer que la ciència s'ensenyi a les escoles de manera més dinàmica per tal de que els joves s'interessin i l’entenguin.
ResponEliminaLa ciència ara més que mai està en canvi constant, i per tant si volem anar-ne sabent els avenços tindríem de mirar de llegir alguna revista especialitzada mensualment.
La majoria de grans científics que estan per venir són joves i això implica que hem d'intentar de posa’ls-hi les coses el més fàcil possible.
Penso que al llarg d’aquest segle la ciència avançarà tant, que la majoria de nosaltres superarem els cent anys amb facilitat, és fascinant com evoluciona! I per tant hem d’estimular-ne la investigació, ja que l’evolució passa directament per la ciència.
Pere Tomàs Vaqués
La ciència actualment té molta imprtància pel fet de que actualment la societat evoluciona a passos de gegant i tenir un mínim coneixement de ciència fa que ens poguem enterar de que es el que passa al nostre voltant i confiar en el que els científics ens diuen i desconfiar dels que parlen per parlar.
ResponEliminaActualment en el segle XXI cada vegada hi ha menys informació sobre la ciència en els diaris, les notícies etc. I això s’està notant ja que sense la ciència una persona pot ser molt manipulable i no pot entendre part de les coses que passen el món, perquè gran part de la societat no veu la importància que te, no la troba interessant, tot i que per tothom en l’àmbit de la ciència pot trobar un tema que l’interessi ja que la ciència és molt extensa, ja que respon a preguntes de les que un es pot plantejar i pensar, i també et pot desenvolupar com a persona. I actualment és molt important perquè cada vegada són mes grans els avenços científics. Salvar la ciència pot salvar el món.
ResponEliminaEn la nostra societat, si ens ho parem a pensar, la ciència ha tingut un paper clau per assolir les condicions de vida que coneixem. L'estudi de malalties, hàbits, entre molts d'altres aspectes ens ha fet avançar moltíssim en els darrers temps i ens sembla tot tant obvi que no ho tenim en compte. Actualment el paper de la ciència continua sent molt significatiu, tot i que ja tinguem un benestar molt digne tot el que implica coneixement, investigació, recerca...Segueix sent necessari ni que a molta gent no ho sembli. És també per aquest motiu que s'ha de fomentar l'interès per al àmbit científic. En ciència és on s'aprenen coses essencials per a la comprensió general de la vida i ens proporciona informació útil per nosaltres que ens pot servir per a créixer com a persones, donant-nos bases per a poder ser crítics i desenvolupar les nostres capacitats de raonament. En resum, no és pot ser ignorant i deixar la ciència com a rerefons perquè pot ser encara més profitosa del que ja ha estat fins ara i és realment important per a tots.
ResponEliminaNo li donem molta importància al paper que té la ciència al segle XXI, encara que ens afecta a tots els ciutadans en la nostra vida quotidiana, moltes de les decisions que hem de pendre o hem pres al llarg de la nostra vida està relacionada amb la ciència, per això hauria de ser molt important tenir una mica de cultura sobre la ciència.
ResponEliminaLa ciència és com una activitat humana amb un objectiu de millorar la nostra qualitat de vida.
El paper de la ciència en l'època en la que vivim és molt important perquè la necessitem per poder fer avenços per viure millor i poder aconseguir prevenir les malalties que avui en dia causen moltes morts , com en càncer, i poder investigar medicaments que puguin fer que el nostre microorganisme sigui més resistent a les malalties.
ResponEliminaMarc Torrents Yeste
1r (batx) B
El papel de la ciencia en la sociedad a nivel de España es más secundario que primario.
ResponEliminaLa sociedad tiene un problema de cultura cientifica y esto es porque la gente no le ve la importancia.Se estudia ciencia como asignatura pero en verdad hay que enseñarla como algo creativo para cumplir su función correctamente: crear una ciudadanía capaz de traspasar fronteras con contenidos libres.
Hoy en día en España hay más sabios que puestos de trabajo y eso hace que nuestros científicos trabajen en otros países.Si estos se van, seguiremos empobreciendo de cultura.Sólo con esta tendremos información para que la sociedad pueda tomar decisiones, tener diferentes puntos de vista,ser rigurosos, argumentar con pruebas detrás y aprovecharnos de sus beneficios día a día (medicamentos,descubrimientos...).
Actualmente (con la crisis) se hacen recortes y el gobierno no duda en recortar en ciencia.Como respuesta, los científicos salen a la calle protestando pero no causa ningún tipo de repercusión porque la sociedad no sabe de su importancia.Ante esto, ellos necesitan sentirse apoyados y el gobierno comprometerse.
Para educar científicamente a la sociedad se podría imitar a otros países y usar la televisión o las redes sociales para divulgar la importancia de la ciencia.
Así continuaremos: educando a la sociedad de la importancia de la ciencia porque está hecha por y para la sociedad con el fín de ser más ricos de mente y menos de ignorancia, tomando a los científicos como referentes sociales y políticos sociales.
La ciència en aquests darrers segles ha servit per formar les nostres societats modernes i els progressos científics que s'han fet han permés millorar la qualitat de vida de les persones. Per exemple s'han trobat cura a moltes malalties que fa unes dècades eren mortals o incurables.
ResponEliminaCada cop la ciència té un paper més important en la nostra societat i és important que segueixi avançant per solucionar tots els problemes que se'ns plantegin en els pròxims anys.
La ciència ha existit com a "ciència" des dels inicis dels temps.
ResponEliminaEls homínids observaven la naturalesa per comprendre-la i intentar trobar-hi un sentit, i així ser capaços de dominar-la. Al llarg del temps s'ha anat fracturant més segons especialitzacions i temes científics, avui en dia cada científic, normalment, és expert en una de les branques de la ciència: ja sigui medicina, física, astronomia, biotecnologia, oncologia...
Crec que el coneixement es divideix en tres grans apartats: filosofia, cultura general i ciència.
La ciència és necessària pels humans i pel planeta. El progrés no hauria pogut succeir sense la ciència. Gràcies a ella avui som persones que vivim una mitjana de 80 anys.
Quin és el paper de la ciència en la societat del s. XXI?
ResponEliminaÉs realitat palpable que els medis de comunicació no ofereixen informació respecte a la ciència, contats són els articles que surten publicats als diaris que fan referència a ciència i poques pinzellades ofereix la televisió. D’aquesta manera s’aconsegueix que la societat estigui mal informada, pitjor encara, a vegades “desinforma” i tot.
En aquests moments que vivim, una altre realitat, la de les retallades, fan que en el nostre país, el percentatge d’inversió en ciència sigui inferior a la mitjana de la OCDE (Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic).
No s’aposta per la política científica, oblidant la relació directe que hi ha entre inversió en ciència i grau de desenvolupament i de transparència del país.
A Espanya la ciència es troba marginada, això, junt amb el tancament dels propis científics en la investigació, fa que moltes vegades la comunicació sigui dolenta i gran part de la societat no percebi la importància que té la ciència.
Si els governs no canvien la seva actitud sobre el paper de la ciència i aposten per finançar projectes en tots els àmbits de la ciència R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació), caldrà que, per salvar a la ciència, hi hagi els anomenats mecenes que ajudin a finançar l’ R+D+I i així aconseguir que els investigadors brillants no se’n vagin a l’estranger, com passa actualment.
La ciència és cada dia més present a la vida humana. Actualment, es troba potser "amagada" sota la tecnologia, però de fet tota la tecnologia actual és resultat de la ciència.
ResponEliminaEl problema però, es troba en la societat, que no la sap reconèixer.
En part és culpa de la gent en sí, però en altra part és també l'ús que se'n fa en alguns casos de la ciència, que la barregen amb la finalitat única de fer diners, o de l'educació i informació que tenim sobre aquesta.
D'aquí surt aquest lema "llegeix, pensa, comparteix", de la falta d'informació i reflexió de la societat.
En els temps que corren avui en dia la ciència no és només un mètode per anar avançant amb la tecnologia, la biologia,etc. Sinó que també forma part del nostre dia a dia, tant en el àmbit laboral com en les coses del habitatge.
ResponEliminaCom he dit abans la ciència ens ajuda en coses del dia a dia però com que el món està en ple desenvolupament la majoria d’avenços es duen a terme en laboratoris. Algunes persones pensen que sense la ciència estaríem millor, però en veritat l’avenç és impossible aturar-lo com a molt només es pot endarrerir, tot i que ja és difícil. Ara per ara tothom té uns coneixements bàsics de ciència, alguns més i altres menys però tothom sap algunes coses bàsiques com la gravetat, les lleis de Newton, etc.
Tot i que actualment podem explicar moltes coses n’hi han d’altres que no es poden saber i amb aquest tipus de coses els hi tenim por, ja que l’ésser humà tem a lo desconegut.
Com abans he mencionat, la ciència ens envolta al dia a dia en tot, en la llum de casa, en la manipulació del menjar que ingerim, en temes relacionats amb els automòbils, etc. Podríem dir que el més destacat i el que ens afecta més seria la electricitat. Ja que la majoria d’invents, també descoberts mitjançant la ciència, funcionen amb electricitat.
En conclusió, la ciència és tot un món i el home ha aconseguit desenvolupar-la i treballar-la per seguir avançant i progressant.
Actualment la ciència crec que es necessària perquè moltes coses que sabem les sabem gràcies a ella. Si fa temps la gent no s’ hagués preguntat el perquè de les coses i hagués experimentat per demostrar les seves teories ara mateix no sabríem quasi bé res. A més a més ara gràcies a la ciència hem pogut fer molts avenços tecnològics i científics que ens faciliten encara més investigar qualsevol cosa. Però es veritat que quan pensem en ciència acostumem a pensar amb càlculs matemàtics difícils i experiments molt elaborats, i llavors ja ho veiem massa complicat i ens limitem a només fer cas al resultat final. Es per això que cal que tots tinguem una mínima noció de ciències ja que en el futur ens pot anar molt bé per seguir avançant en qualsevol tema com per exemple en la ciència en sí o en altres àmbits que l’utilitzin.
ResponEliminaLa ciència en la societat actual ha avançat molt respecta fa uns cent anys en medicina, tecnologia... Però igualment té que continuar avançant com per exemple amb la medicina, ja que hi ha moltes malalties que encara no tenen cura com per exemple el càncer.
ResponEliminaMolta part de ciutadans no tenen gaires coneixements de la ciència, ja que moltes persones només estudien ciència a l’escola o mirant algun programa de televisió, ja que poden trobar la ciència avorrida.
El segle XXI serà conegut per la seva expansió en el camp de l'Univers , la confirmació de la hipotèsi del bosó d'Higgs només és el començament d'una nova manera d'entendre l'Univers, i l'avenç de les noves tecnologies tant en àmbit cièntific com social, però en la part social s'ha de potenciar el coneixement de la ciència. El que s'hauria de fer en aquest segle és invertir per la ciència , dons l'inversió en les investigacions cièntifiques suposen una millora en la qualitat de vida i uns beneficis a llarga durada, així com el desenvolupament tecnològic, s'ha de reconèixer la importància que té i acostar-la a la societat dons pot aconseguir que esdeveneixi una societat més oberta i fomentar l'educació superior, no com una col·lecció de títols, sino com un centre de recerca intel·lectual (Santiago Ramón y Cajal). Sense ciència no avançariem com a a societat.
ResponEliminaEl problema principal que te la ciència en aquests moments es el suport que rep. Hem de pensar que la ciència es un factor important per el desenvolupament correcte de la societat. Gràcies als avenços científics ,la recerca constant per part dels científics, i la recerca constant que hem tingut gràcies a això es com hem aconseguit mantenir-nos en vida i ser l’espècie que domina el planeta terra. Molta gent opina sobre els científics dient que estan bojos, però gràcies a ells existeix la solució a molts dels problemes que sens interposen constantment a la vida, com bé podria ser una malaltia, òbviament ara no vivim com els que vivien fa 60 anys, la millora de la qualitat de vida es deguda a la ciència. Tenim habitatges millors, amb un ambient molt més saludable i amb electrodomèstics que ens fan la vida més fàcil. Mengem millor , és més fàcil morir per menjar massa o malament que per tot el contrari. Els mitjans de transport han millorat enormement en els últims cent anys, fins al punt que podem arribar a gairebé qualsevol lloc del món en unes poques hores. Tenim al nostre abast més béns culturals que mai. I, com a conseqüència de tot això, la nostra esperança de vida és ara més llarga, tenim solució a moltes malalties i més de viure més temps també vivim millor. Tot això es gràcies al gran avenç científic. Una gran part de la població no dona cap importància a la ciència, i la ciència ens ajuda a entendre el món , no tenim cap mena de cultura sense ella i ens aporta un gran benestar a la societat. Penso que la ciència actualment hauria d’estar molt mes valorada.
ResponEliminaLa ciència actualment està dividida en tants camps i s’ha especialitzat tant que ens fa pensar que és només cosa d’alguns intel•lectuals que s’hi volen dedicar. La veritat, però, és que al segle XXI tenim tanta ciència que ens envolta que no té sentit pensar així. La ciència ens fa evolucionar com a societat, ens cura, ens planteja preguntes i ens fa reflexionar.
ResponEliminaEl gran problema que tenim avui en dia és que no s’inverteix prou en ciència ni en la seva divulgació. A més, trobem tanta premsa sense rigor científic que no li veiem una utilitat pràctica i no ens interessa. Cal, per tant fomentar el pensament científic, per tal de poder ser objectius davant de les coses que passen al dia a dia, per ser crítics amb les notícies que ens arriben i tenir una opinió sobre les coses.
Segons el meu punt de vista, doncs, crec que la ciència actual ha de continuar buscant una millora i un benefici per la societat, investigant el passat i pel futur, però, alhora, intentar incentivar l’interès pel coneixement científic, perquè la comunitat científica és un referent ètic pel que fa a actituds de compromís amb la societat i el medi ambient i de perseverança en el treball i la recerca pel creixement i desenvolupament humà.
En la meva opinió, la ciència hauria de ser mínimament coneguda per tota la societat i els perquè són molt senzills: el món i nosaltres en sí, hem evolucionat gràcies a la ciència, cada pas que es fa cap endavant és gràcies a ella. Si no sabem res de ciència tampoc sabrem res de la vida, és bàsic tenir-ne un nivell acceptable. És impossible imaginar-se una vida enfocada cap endavant sense ciència ja que és el que impulsa tot el que està relacionat en recerca i experimentació.
ResponEliminaEl paper de la ciència en el nostre segle, penso que és ajudar-nos a descobrir qui som i d'on venim, o si més no, intentar donar resposta a moltes preguntes que no en tenen. Un altre objectiu és aconseguir trobar solució a moltes de les malalties o problemes que hi ha actualment, i això només es pot fer sabent ciència.
Crec que queda demostrat que és necessari el seu ús en el nostre segle ja que sinó ens convertiriem en uns ignorants sense interès per investigar res.
La ciència ajuda a tirar endavant, sense ella potser aniriem molt més perduts en tot, ja que ara mateix no sabríem ni la meitat del que sabem.
Oriol Castaño 1r A
ResponEliminaEl paper que ha de tindre la ciència en el segle XXI és molt important ja que ha de desenvolupar tractaments per les malalties cancerígenes que no s’ha trobat remei i millorar els realitzats. Un gran abans amb aquest especte es podrien salvar la vida de moltes persones. No es tindria d’enfocar la ciència en el àmbit de la guerra, ja que podria ser un element molt destructiu i incontrolable.
Amb el pas dels anys la ciència ha anat evolucionant i agafant cada cop més una importància vital per poder avançar en la recerca de cures d'algunes malalties, en quan a energies renovables i no renovables, en el progrés aeroespacial, en els aliments, i principalment perquè apareixen en la nostra vida quotidiana i per tant es indispensable tenir coneixements de ciència en l’actualitat. Quan veiem a la televisió, per Internet les noticies d’actualitat i veiem que han avançat en curar malalties o per fins i tot fer menjar a partir de cèl•lules mare, es necessari saber de ciència per entendre o com per exemple quan parlen sobre els aliments transgènics o els productes químics usats en el creixement dels animals i sobretot d’alguns aliments, i per a poder entendre les coses a partir de la lògica i de la comprovació. Algunes de les ciències on hi ha gent especialitzada estudiant-les es: Matemàtiques, filosofia, medicina, sociologia, química física.
ResponEliminaCrec que la gent avui en dia es molt important que tingui coneixença de la ciència no només qui s’especialitzen amb alguna de les seves branques sinó que tots em de conèixer-la. Crec que es molt important que se segueixi fen de la ciència una assignatura, perquè avui en dia la ciència ens ajuda en moltes coses ja no nomes es per tenir més cultura o per saber de que esta formada cada partícula del univers sino per saber el que ens envolta ja que tot té relació amb la ciència
ResponEliminaAquesta és una pregunta difícil de respondre ja que la ciència en el segle XXI no té un paper concret, sinó que en té molts. Tot i això hi ha un objectiu amb el qual les grans potències mundials fan servir la ciència, el poder. Amb la informació que obtenim de la ciència aconseguim el poder. Un exemple: la creació de nou armament bèl•lic més efectiu i que permet causar més baixes.
ResponEliminaUna altre paper de la ciència el podem trobar en qualsevol moment del nostre dia a dia. Si ens parem a pensar en alguna acció que fem, ens adonarem que no la podríem haver dut a terme sense la ciència. Per exemple: quan premem un interruptor i s’encén la llum; sembla una acció senzilla però sense l’estudi de la ciència sobre l’electricitat, la creació de receptors (com la bombeta)...nosaltres no podríem haver encès el llum.
Jo només he posat dos papers importants de la ciència en el segle XXI però si en busquéssim d’altres segur que en trobaríem més. Vull concloure dient que la ciència és imprescindible però tampoc hem d’abusar d’ella, egoistament, per aconseguir el poder .
Marc Arnau Roca
Tot i que en la societat actual encara hi ha molta gent que no aprecia la importància que té la ciència en el nostre dia a dia ens ha servit per estar on i com estem actualment. Possiblement aquest no saber de la gent és degut a que per molta informació que hi pugui haver hi ha manca de coneixement però gràcies a la ciència i a les preguntes que es van resolent s’ha millorat molt la qualitat de vida. En medicina, medicaments contra moltes malalties abans incurables; la tecnologia sorprenent-nos cada dia més amb nous invents;...i moltíssims més fets i detalls que ens ho han posat tot més fàcil. En aquest aspecte, els especialistes tenen una ment positiva i per això creuen que a dia d’avui falta més informació, no física sinó en forma de coneixement i els hi agradaria motivar la gent amb la ciència des de petits per encaminar-los cap un futur científic.
ResponEliminaEl paper de la ciència en la societat del segle XXI és molt important perquè ens ajuda a entendre el món, una persona que no hagi estudiar ciències no és capaç d'entendre els problemes que suposa l'escalfament global o per què es produeix. També és necessari que a les escoles s’ensenyi el mètode científic ja que serà útil als alumnes per poder tenir diferents punts de vista i a ser crítics amb les situacions de la vida. Avui en dia, la ciència avança molt ràpid gràcies a la tecnologia i això fa possible el descobriment de noves cures per malalties, de nous aliments, etc. Un dels problemes és que molta gent enfoca aquestes investigacions des d’un punt de vista econòmic i només pensa en els diners que li donarà la patent; llavors tots aquests avenços s’han de pagar i la societat no en pot gaudir com hauria.
ResponEliminaLa ciència es molt important perquè avui en dia molts productes del dia a dia s’han fabricat a partir de la ciència i gracies a aquests ens fan la vida molt mes còmode i fàcil. Gairebé en tots els productes hi ha participat la ciència: cotxe, mòbils, nevera…
ResponEliminaTambé es important saber ciència perquè gracies a això pots participar en comentar si et sembla be el que fan alguns científics com pot ser el cas dels aliments transgènics, experiments amb animals..
En resum jo opino que la ciència es molt important en el mon d’avui en dia i el govern hauria de invertir molts diner en ella.
Quin és el paper de la ciència en la societat del segle XXI?
ResponElimina-Els avenços científics han canviat la relació de l'home amb la naturalesa i la relació amb els éssers vius.
-En l'època contemporània, la ciència i la tecnologia controlen tot el món actual.
-El que vol l'home és conèixer i innovar coses mai vistes o descobertes.
La ciència es vital per a la humanitat, ens pot resoldre problemes com en hàbits com la medicina, ara bé , per arribar a crear noves coses, tindrem que superar algun problema difícil de solucionar.
2/10/2013 Marc Badia
El paper de la ciència al segle XXI no es com el que s’aprenia a les escoles anys enrere sinó que la volen explicar com realment és , creativa i divertida, una cosa apassionant. A la nostra època tenim poca informació a la premsa sobre la ciència, es publiquen moltes coses sense rigor científic i sense una cultura científica , això fa que sigui impossible entendre els drets democràtics. Tothom pot trobar algun àmbit a la ciència que pugui interessa-li i d’aquesta manera trobi interès sobre aquesta. Segons alguns experts una persona que no coneix la ciència no es lliure sinó que es fàcilment manipulable a causa del seu poc coneixement sobre la ciència. Hi ha més retallades en ciència ja que una gran majoria de la població no coneix la seva importància i el que pretén ‘Materia’ es donar una sèrie de raons perquè això canviï.
ResponEliminaLa ciència ajuda a que els éssers vius tinguem majors possibilitats de desenvolupament dins el món. Ens ajuda a saber una mica més del món on vivim, és una saber humà.
ResponEliminaAquesta ens planteja dia a dia interrogants o problemes dels quals hem de trobar una solució.
Un aspecte en el qual la ciència a tingut molt a veure és en el àmbit de la medicina, avui en dia podem curar malalties que abans eren intractables, com per exemple el cas del càncer.
També s’han pogut desenvolupar medicaments per malalties psicològiques o dolors lleus, vacunes..
I la medicina nomes és un dels tants exemples als quals contribueix la ciència avui en dia.
Tothom tindria que saber un mínim de ciències perquè són imprescindibles per comprendre el dia a dia.
El paper que té avui la ciència és l’eina de l’evolució, però cada cop els polítics estan retallant més en els diners que s’han d’invertir i llavors la ciència està en perill. La ciència sempre ha existit d’una manera o altre, però avui en dia és més important que mai, ja que la necessitem per solucionar problemes que la mateixa ciència ha creat com la contaminació, o fins hi tot per ser més crítics i preparar-nos més cap al futur. Els politics de avui en dia donen més importància als avenços immediats de la ciència i no en donen tanta importància als de llarg termini i això a la llarga ens acabarà passant factura. En el món en el que vivim la ciència és essencial per poder seguir evolucionant, ja que sinó ens quedarem com estem i no podrem avançar. També és molt important per la democràcia i tenir uns valors més crítics respecte a decisions que s’hauran de prendre com per exemple la utilització d’armes químiques.
ResponEliminaLa ciència és molt important per la població, perquè si la gent és inculta és molt fàcil de manipular-los, per el fet que quan els hi expliquen alguna cosa, tot i ser falsa ni se la plantegin. El fet de tenir gent que sap ciència fa que hi hagi una bona democràcia, perquè si saben de què parlen poden opinar, sinó sel's pot manipular a favor dels diferents interessos. Com que hi ha molta informació falsa, la gent se la creu de seguida. Sense cultura cientifica no es pot saber el poder transormador de la ciència i de les catàstrofes que es poden arribar a produir. Si la gent tingués cultura científica es plantejaria si les noticies que els hi diuen són veritat, en contres de creure-les des d'un bon principi. Tohom pot arribar a trobar algun àmbit en la ciència que li agradi, però com que la gent es pensa que és inabastable ja no en volen saber res. La ciència et fa créixer com a persona i ens fa a créixer a tots com a societat. Et transforma la vida. Si es valorés la ciència, no hi haguéssin hagut retallades en aquesta. La comunicaió cientifica és molt important perquè la gent estigui ben informada per tal que la gent comenci a posar-se en aquest món.
ResponEliminaEl paper de la ciènia avui en dia, és molt importan ja que concient o inconcientment, estem rodejats de ciència. El científics actuals a part d'intentar buscar solució a preguntes que encara no s'han resolt, també intenten millorar tots aquells problemes , preguntes , qüestions que ja s'havien trobat una solució, els intenten millorar en tots els aspectes. Aquest es el reum des del meu punt de vista. Roger Mitjans ;)
ResponEliminaJo penso que la ciència en el Segle XXI té un paper molt important, però molta gent no el sap valorar. Gràcies a la ciència em descobertes coses que fa uns anys era pràcticament impossible imaginar-se que es descobririen, un exemple seria l'avanç en la cura del càncer o un altre que es pogués sortir de la Via Lactea.
ResponEliminaLa gent moltes vegades no sap res sobre ciència i penso que tenir coneixements sobre ciència és molt important i imprescindible per anar per la vida. També és important saber coses sobre la història de la ciència ja que saber qui van ser celebritats com Isaac Newton, Albert Einstein o Leonardo Da Vinci ha de ser una cosa bàsica.
En resum,penso que vivim en una societat en la qual la ciència és molt important però la gent no li dóna la importància que hauria de tenir.
Durant el segle XXI els avenços científics i tecnològics han sigut molt importants. Aquests avenços no es poden aturar, encara que algunes persones pensin que el món en el que vivim està canviant massa depressa. Probablement canviarà molt més en els propers anys. La ciència, en la societat d'avui en dia és molt important, i tothom hauria de tenir uns coneixaments bàsics de les qüestions científiques perquè puguin prendre les seves propies decisions i no dependre solament dels experts. Gràices a la ciència i als descobriments dels investigadors, sabem la raó per la qual passen les coses cotidianes del dia a dia, com per exemple perquè plou. A més, en aquests últims anys s'han trobat medicaments i solucions a moltes malalties que fa només cent anys eren mortals i, per tant, la ciència ens ajuda a millorar les nostres condicions de vida. També s'està intentant donar resposta a moltes de les preguntes que ens fem els humans, com ara l'origen de l'univers o de la vida.
ResponEliminaPol Planas
ResponEliminaActualment la ciència juga un paper importantissim en la vida del tots els essers humans, mes habita en tota la matèria de l’univers.
En gran part depenem d’ ella i els seus descobriments per fer que la nostre vida s’allargui uns quants anys més, només cal comparar la esperansa de vida actuals amb els amb els de fa un parell de segles pertant ningú pot dir que viu al marge de la ciència o que no li interessa ja que depen d’ella en gran mesura.
També juga un altre paper molt directe amb la societat ja que és la font de milers de llocs de treball, i millora la nostre qualitat de vida.
Va dir William Whewell:
ResponElimina"La ciencia no es más que muchas repuestas fáciles a preguntas difíciles."
M'agrada reconèixer que la ciència és un fet important tant en l'actualitat, fins als descobriments que ens han portat a aquesta realitat. És difícil imaginar-nos un món sense ciència, sense progrés, una vida avorrida, sense canvis i sense coneixements, acceptant l'ecosistema, assumint els fenòmens meteorològics sense cap tipus d'explicació. És difícil, també, imaginar-nos un món ple de ciència on ella fos el seu únic component de les nostres vides: la nostra principal preocupació, i que pertant tothom la dominés i la utilitzes en el profit i en la seva finalitat personal sense tenir en compte la dels altres. Amb un accés de ciència, hi hauria coses que un cop explicades perdrien la gràcia, es perdia la màgia de, per exemple, mirar un estel i demanar un desig; es perdrien les supersticions, la fe en éssers superiors.
La ciència avui en dia és un entremig dels dos casos anunciats anteriorment, però desgraciadament, com tots sabem aquest món contemporani ple de modernor, és mogut per interessos econòmics i de poder (també un polsim d'amor i bogeria). Que ens fan veure de forma distorsionada la ciència de la mateixa forma que una cullera es veu deformada a través d'una ampolla, ja que aquesta actua de lent còncava, un fet com aquest el pot explicar la ciència.
Resumint, podriem deir que la gent està massa ocupada en els seus problemes del "dia a dia" (és així com ho diuen) i no volen sentir a parlar massa de ciència, aixó genera el fet de que les decisions que afecten a tots sobre aquest camp les prenguin un grup d'"experts" que, evidentment, miren pels seus interessos.
Aixó és tot.
Carles Pauné 1A
En la societat del segle XXI , la ciència juga un paper molt important .Té una gran influencia en la nostre vida i en el nostre entorn. Si comparem la implicació de la ciència del segle XX amb la d’avui en dia ,podem observar que la ciència s’ha convertit en una peça imprescindible amb el ritme de creixement e innovació que dur a terme la humanitat.
ResponEliminaPer començar, tots sabem que les persones que controlen la ciència tenen un poder molt gran sobre les masses. Per exemple, en la actualitat Estats Units i Xina ,que han invertit més de mil milions de dòlars en R+D en la industria de l’armament en 2012 , gaudeixen d’una hegemonia polític i militar sobre altres països. Però, no nomes s’inverteix en els armaments. La companyia GlaxoSmithKline (GSK) és el farmacèutic que més inverteix en la recerca i desenvolupament de medicaments per millorar les condicions de salut en països del tercer món .
Però, si parlem de l’efecte de la ciència a la nostre vida diària amb una sola pregunta podríem resumir tota la idea ,¿ Podeu imaginar viure en un entorn sense cotxes, internet o telèfons mòbils? .Molts dirien que no. Ja que la ciència i la tecnologia han arribat a un punt en que han creat un vincle de dependència degut a les necessitats bàsiques dels integrants de la societat del segle XXI. Tanmateix, aquesta dependència pot haver arribat al seu límit en alguns sectors. Per exemple, la dependència d’utilitzar cotxes ha provocat grans congestions de cotxes, les quals també són una gran font de contaminació, son causats per la sobreproducció y excés de consum.
En conclusió, es impossible mantindré aquest ritme de creixement accelerat que té la ciència , en un món que es troba limitat per la seva extensió. Es per això que en un futur pròxim arribarà un punt en que tots els avanços científics es saturin ,a pesar de la gran importància de la ciència.
Diego Belevi 1er de batx A
la nostre societa hauria de comensar entenent perquè s'investiga o perquè s'ha de voler fer. Hi ha gent que pensa que no és necesari ja que no comprenen la rao del mètode cientific ni les seves utilitats.
ResponEliminaProposen aprofitar la crisis i fer canvis per la millora de la societat i no únicament per la economia. S'hauria d'igualar la inverció en cièmcia i la riquesa del país.
la ciècia s'ha d'enfrontar moltes vegades a govers o a empreses per tel de rebren la financiació. Per exemple: les malalties minoritàties acostumes a ser dificils de tractar i no reben proutes investigacios perquè per la empresa farmacèutica es poc rentables.
la utilitat de a ciència és bàsicament ecesncial per tal de sabar vides, progresar i evolucionar cap a un mon millor.
Marta Córdoaba
En el segle XXI la ciència esta molt poc valorada, en la meva opinió la ciència és la encarregada de fer i respondre les grans preguntes de la humanitat.
ResponEliminaTothom relaciona la ciència amb estudiar biologia, geologia...però la ciència és present entre nosaltres en tot moment.
Nosaltres depenem de la ciència de que puguem viure més anys o poder-nos curar de malalties .
En resum, les persones necessitem la ciència per viure, i per tant l'hauriem de valorar més de lo que ho fem.
"El nacimiento de la ciencia fue la muerte de la superstición."Huxley
Marc Bernadet 1rC
Jo crec que la ciència en el segle XXI pot tenir moltes utilitats, tant bones com dolentes. Tot depen de la mentalitat i la idea que tinguem nosaltres en la nostre ment, tot i això perquè la ciència sigui ben dominada i no sigui perillosa ni ara ni en un futur, hauriem de tenir tots un mínim de coneixaments sobre ciència. Com amb molta raó hi havia al text que vam llegir, la gent no s'interessa per la ciència en sí, sinó per les sèries on pinten els científics com una figura marginada i amb els requisits especialment superdotats o curiosament s'interessen per la astrología. Jo imagino que a tots ens corrou per dintre una de les grans preguntes: Què hi ha més enlla? Doncs això és el que es proposa trobar la ciència, tot i que coneixem un 2% del gran desconegut al que anomenem univers, la ciència cada dia dona un petit pas per formar-ne un de gegant. Per altra banda, s'han creat moltes armes nuclears amb la ajuda de la ciència, no és un punt negatiu, perquè podrien servir per molt, pero amb mesura i bon cap. En definitiva la ciència del segle XXI és un avenç mes gran del que tots coneixèm i gràcies a ella, ara mateix som el que som.
ResponEliminaMarta Gangonells Gonzalez.
Fernando Fontanellas Boix 1er(Batx)C(11-10-2013)
ResponEliminaBé, la ciència a l'últim segle està agafant un paper important a la nostra vida quotidiana, tot i que no en som conscients, gairebé tot el que fem dia a dia, està relacionat amb la ciència. El problema que tenim avui dia és que ens prenem la ciència com si fos quelcom que només saben els especialitzats, i això fa que ens arribin a influenciar molt. Ens hem de donar compte que la ciència la pot entendre qualsevol persona que tingui curiositat i ganes de saber-ne més, i així, evolucionarem més ràpidament i solucionarem problemes que avui dia ens afecten directament, com podrien ser les malalties. Un altre punt que hem de vigilar, és no posar en contra el poder que tenim de la ciència, és a dir, com deia Hawking al text que vàrem treballar a classe, la ciència pot crear veritables armes d'enfrontament en cas de una guerra (cas d’Hiroshima), i això s'ha de saber regular i per tant utilitzar-la sempre al nostre favor. En definitiva, la ciència avui dia és un dels elements instrumentals més importants, però posant-hi més entusiasme i 'enganxant' als demés a participar-hi, ens faria donar un pas al front a tota la societat.
La ciència en el segle XXI és molt important per la millora de la nostre salut, per el descobriment de solucions per malalties, etc…
ResponEliminaTots aquests progressos ens han permès millorar la nostra qualitat de vida.
Sense la ciència no haurien hagut cap mena d’avenços i ara tampoc no els podríem aturar, a la mateixa manera que la ciència ha permès descobrir grans avenços, ha portat a descobrir de grans perills i desgràcies, com les noves tecnologies que son de gran ajuda, però també causen problemes socials.
Per això no hem de negar que la ciència ens ajudarà a entendre-ho tot millor i així podrem ser més lliures per poder decidir el que volem amb el màxim coneixement possible.
En resum, cal dir que la ciència és gran part de les nostres vides, perquè casi tot lo que sabem es gracies a les seves investigacions. Ja que allà on mirem trobarem alguna cosa relacionada amb ella.
El paper de la ciència en la nostra societat és molt important per a la nostra contínua evolució, tot i així la ciència ha patit certs problemes morals al llarg de la història que cal tenir en compte i no repetir, perquè qui té la ciència té el poder.
ResponEliminaLa ciència té un gran abast en la nostra societat, tan en el nostre dia a dia com al canvi constant que està patint el món actual gràcies a ella, amb el gran avenç tecnològic que estem patint. Com ja sabem aquesta matèria es dedica a descobrir mitjançant la investigació, des del punt de vista tecnològic s’estan fent coses molt complexes en molt poc temps. Tanmateix els científics han de ser molt responsables segons el descobriment i tenir molt en compte la ètica, un exemple seria el mal ús que pot tenir el descobriment de l’energia nuclear amb la fabricació de bombes nuclears, també un tema de actualitat com les bombes químiques; mentrestant el descobriment de la radiografia i la radioteràpia han ajudat molt en medicina. Per tant, són la mateixa base científica però amb objectius diferents. El problema de la ciència és que està en mans del poder, que és qui aporta el capital, i per tant exploten els descobriments en el seu propi benefici. D’aquesta manera un descobriment pot tenir dos cares.
La ciència té l’objectiu de descobrir, inventar i ajudar per facilitar la vida humana però caldrà tenir-ne cura perquè no se’ls doni mal ús, és a dir, que s’utilitzi per ajudar i no per destruir.
La ciència ha evolucionat molt al llarg dels segles fins arribar al punt `que en depenem completament. Qualsevol cosa del nostre entorn ha estat creada per la ciència o en sabem coses perquè ha estat estudiada per ella. Tot i així nosaltres no som concients de com n'és d'important a la nostra vida i la gent la passem per alt.
ResponEliminaMolta gent ignora qüestions científiques importants per la societat com per exemple l'armament militar, la clonació, la intel·ligència artifical... Com pot tenir una visió crítica d'aquestes coses algú que no en sap res? Aquesta gent és fàcilment influenciable i no es pot regir tant pels seus pròpis critèris.
Així doncs, la ciència actualment no només serveix per fer-nos una vida més còmoda sinó per donar-nos més cultura, coneixements i, per tant,més llibertat.
Aquest vídeo ens parla principalment sobre una nova web creada per 7 científics i periodistes, una web que pretén realitzar un projecte per les ciències de biologia, de química, de humanitats i de àmbit social, per tant va adreçada per a tot aquells que hi accedeixen a través d’Internet, no només per científics, la obra social, fundació la caixa és un dels patrocinadors de “Materia, salvemos la ciencia” el nom en que es coneix la pàgina web que té com a objectiu mostrar per a tots els públics una ciència divertida, creativa i apassionant i no la ciència estudiada a l’escola, s’organitza un debat on assisteixen diferents persones importants que estan involucrades en el món de la ciència. Les dues primeres idees que es donen al començament de la conferència és que la ciència s’ha de fer per la societat i amb la societat, i que serà molt importants ens els pròxims anys. D’entre els col•laboradors de la pàgina web i del debat tenim: un professor de filosofia interessat per la ciència, un president d’una associació ecològica, un escriptor i guionista, una doctora llicenciada en biologia cel•lular, un investigador del institut de ciències materials, un investigador de física molecular,un estudiant en procés de acabar la carrera per arribar a ser astrofísic i una Investigadora del institut de ciència i tecnologia dels aliments i la nutrició, de totes aquestes persones amb una intervenció de 5 minuts cada una se’n pot fer un recull de totes les idees principals que contesten a la pregunta de com influeix la ciència en la societat del segle XXI.
ResponEliminaLa ciència ha d’aportar informació a la societat en l’àmbit polític perquè ha d’entendre que la democràcia ha de ser lliberal i ha de tenir el poder de dialogar i per això cal tenir en compte coneixements i informació necessària per poder parlar i argumentar temes de diferents àmbits,tenir una societat digna que no renunciï a tenir coneixements, a part del esport i el cinema les persones científiques també són necessàries, analitzar la natura i intentar buscar resposta a través del mètode científic que és molt important aplicar-lo a la societat,seria convenient canviar el “chip” i convertir al científic en un heroi social, ja que la ciència és un estudi que ha salvat a milions de vides de manera directa, comprendre els mecanismes racionals també afecta a la economia d’un país, també aporta un conjunt de valors ètics sobre com gestionar la societat amb un sentit d’humilitat i respecte per el treball del munt de persones que investiguen per trobar solució a allò que encara no sabem. La resposta a aquesta pregunta es respon per si sola ja que només cal mirar el procés evolutiu de nosaltres mateixos, l’ésser humà. La ciència ens ha permès comprendre el nostre món per intentar millorar-lo, això ens indica la necessitat i importància de la ciència, per tant els debats no caldria fer-los si no fos per la falta de cultura en la societat que no està preparada per una base mínima de coneixement científic, per això la assignatura de ciències del món contemporani que va ser eliminada i fa poc s’ha tornat a incorporar és importants per tal de que els joves d’ara, que seran el futur puguin ser dignes de debatir i opinar perquè tindran coneixements no només d’un àmbit sinó de molts més, com és la ciència.
Durant aquest últim segle la ciència a han perdent el seu paper tan important que tenia a l’antiguitat, la gent la veu com una cosa avorrida i sense importància. Però els científics creuen un seguit d’arguments que fa que la ciència sigui imprescindible per la humanitat, ells veuen la ciència com algo creatiu, divertit i apte per tothom també està molt unida a la democràcia, ja que aporta informació necessària perquè el poble pugui decidir sobre temes que els afectin, pot ajudar a aconseguir recursos per sortir de la crisis; en el medi ambient també hi té un gran paper perquè gracies a la ciència i els seus instruments podem resoldre els atacs que rep el medi i hem pogut trobar respostes sobre la natura que mai ningú havia resolt. Un altre motiu perquè la ciència sigui important és que gracies a ella els països pobres han pogut millorar però a Espanya la ciència té un paper secundari encara que pugui augmentar el benestar de la societat
ResponEliminaAina Eroles
1rB BATX