Per estimular les "vocacions científiques"
Com cada any, en la diada de Sant Jordi, diferents entitats i autors ens presenten una llista de llibres sobre ciència i divulgació científica de recent publicació.
Llibres de ciència |
Aquestes propostes ens poden servir per trobar el llibre que volem regalar a les persones que tenen una inquietud científica i que en volem potenciar la seva vocació.
En els següents enllaços es poden trobar algunes de les recomanacions:
- Associació Catalana de la Comunicació Científica
- Recomanacions de Salvador Macip
- Blog de camp - Sant Jordi 2016
- Blog adn-dna: propostes de llibres
- adn-dna.net 2.7: Curs VC03 - Llibres de ciència
- Els llibres de RECERCAT
- Recomanacions CREAF
- Llibres de ciència per Sant Jordi
- #SantJordiCientific
- Sant Jordi científico
Activitat proposada:
Els usuaris d' adn-dna.net i lectors d'aquest blog adn-dna poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, una breu resenya del llibre comprat, rebut o regalat per Sant Jordi 2016 acompanyat de l'enllaç a la seva foto amb el llibre penjada a Instagram o altres serveis que permetin aquesta possibilitat.
Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna cal seguir les instruccions indicades en el post 341.
2 comentaris:
CODI GENÈTIC
Aquest llibre escrit per l’escriptora catalana Amàlia Lafuente està centrat en l’àmbit científic. La descoberta d’un fàrmac contra l’Alzheimer centra les investigacions de la Marina Fontcuberta. Amb l’arribada d’un nou director a l’Institut de Neurociències, que ha fet una carrera brillant als Estats Units, la recerca es complica perillosament. Enlluernada pel magnetisme del flamant director, la jove Marina està temptada de saltar-se els límits de l’ètica professional.
Trobo que és un llibre molt interessant i el recomano a tothom.
Haig de dir que al principi em va costar entendre’l perquè mai abans havia llegit llibres sobre aquest tipus de tema, i per això no em va agradar gaire. Però a mesura que avançava, la trama s’anava fent més interessant i cada copi hi havia més incògnites.
Jo sempre he trobat molt interessant tot aquest món de la recerca de malalties, i llegir aquest llibre m’ha ajudat a entendre’l i conèixer-lo millor. Crec que seria interessant treballar en aquest àmbit.
He descobert coses noves de la ciència que desconeixia, com els ratolins Knockout o transgènics, els diferents càrrecs que hi ha en un laboratori i tot el món dels experimenta amb animals entre d’altres.
És un llibre que personalment m’ha agradat molt i que m’ha enganxat molt. Crec que aquest llibre mostra tot un món que és interessant de conèixer i d’entendre’l.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=840840772725951&set=a.570396089770422.1073741826.100004001082732&type=3&theater
https://drive.google.com/file/d/0B_292017eEk5VjAtNnZaY1BPdG8/view?usp=sharing
Publica un comentari a l'entrada