Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

divendres, 30 de gener del 2009

03- Els marcadors socials a Mister Wong.



Els marcadors socials ," bookmarks o favoritos", són un sistema que ens permet guardar els enllaços que ens interessen ,en un lloc públic, de tal forma que sempre els tindrem disponibles en qualsevol ordinador que tingui accés a internet: a l'escola, a casa, al lloc de vacances, a la biblioteca, ...

Les nostres fonts d'informació queden emmagatzemades si volem de manera pública, per compartir amb altres, o bé de forma totalment privada.

En el nostre cas utilitzarem Mister Wong, encara que podem trobar molts altres llocs que també ofereixen la possibilitat de guardar marcadors.

Per facilitar-ne l'ús cal descarregar i instal·lar la barra d'eines adequada al nostre navegador.

Cada marcador s'identifica amb:

- El nom de la web o el que nosaltres li volguem posar.
- Una breu descripció del lloc.
- Unes etiquetes o "tags" que ens permetran organitzar la informació.

L'ús dels marcadors socials ens aporta els següents avantatges:


1- Tenir un arxiu "on line" amb tots els nostres enllaços accesibles.
2- Classificar els nostres enllaços mitjançant etiquetes o "tags"
3- Compartir els enllaços amb altres usuaris a l'hora de realitzar treballs i recerca d'informació
4- Tenir accés als enllaços seleccionats per altres usuaris que poden ser també del nostre interès.

A continuació s'inclouen enllaços a Mister Wong i tutorials sobre el seu ús.


1 comentari:

Unknown ha dit...

La missió espacial “New Horizons” , valorada en 650 milions dòlars, es una sonda no tripulada de la NASA que té intenció d’estudiar Plutó, els seus satèl•lits i el Cinturó de Kuiper, del qual es té poc informació degut a l’enorme distància.
El llançament va tenir lloc a Cabo Cañarveral el 19 de gener de . El 2007 la nau va aprofitar la gravetat del planeta Júpiter per augmentar la velocitat i així estalviar 3 anys. El 15 de juliol de 2015 s’espera el seu pas per Plutó i Caronte (el satèl•lit) i unes 24 hores frenètiques de recollida d’informació. La sonda no podrà orbitar al voltant del planeta, ja que per fer-ho hauria de gastar molt combustible en la frenada i no podria arribar al Cinturó de Kuiper.
Un cop passat Plutó, estarà 5 anys més explorant 1 o 2 cossos del Cinturó de Kuiper. Actualment es troba en estat d’hibernació electrònica, i només es troba operativa 50 dies a l’any per fer calibracions i observacions.

Josep Codina Figueras
1r Batx B