Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 2 d’octubre de 2016

530 - Viure la ciència: portes obertes al PRBB 2016

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

En l'apartat de comentaris d'aquest post, es publicaran els enllaços als treballs que els alumnes realitzin voluntàriament sobre l'activitat proposada.Consultar la proposta i terminis dins l'aula virtual adn-dna.net 2.7 en:Categoria: VOCACIÓ CIENTÍFICA
Curs VC02 - "Viure" la ciència
Tema - 1 Activitats per realitzarPer seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, també es pot fer a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=vJvNb6TXBmo
Ha sigut una experiència inoblidable. Una excursió a Barcelona fantàstica, amb unes persones fantàstiques. Tots ens ho vam passar molt bé. La visita guiada per les instal•lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona va ser molt interessant perquè vam poder parlar amb investigadors que treballen allà i vam poder veure algun dels laboratoris. Totes les persones que ens atenien, ja fos en els tallers que vam poder fer o les persones que ens guiaven o ens mostraven els laboratoris, totes eren molt amables i simpàtiques. Les vistes són espectaculars, igual que les instal•lacions. Hi havia tota mena de tallers: en uns es jugava, en altres es s’observava pels microscòpis i en altres et feien participar fen-te una enquesta o explicant-te coses sobre els seus experiments.
El que he m’ha agradat més de fer aquesta excursió a sigut que he passat un dia genial amb uns grans amics en un lloc fantàstic.
Berta Hornas, Núria Membrive, Quim Lagunas i Mariona Morros

Sara ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=WqQp8ffTpbk

El passat 1 d'octubre vam assisitir a les portes obertes del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
En arribar ens van portar a una sala molt gran on allà amb un vídeo ens van explicar en què consistia el centre, com funcionava, què hi feien... Algunes de les recerques que s'hi porten a terme són el càncer de mama, les cèl·lules mare...
El prbb és un centre d'investigació molt important en el que hi participen investigadors de tot el món.
Tot seguit ens van fer una visita guiada per dos àmbits de tots els que estudien, que van ser un la microscopia i l'altre, la funció del Sistema Nerviós Central.
A la microscopia vam poder observar com utilitzaven un microscopi per observar una mostra d'uns peixos, com podien veure les diferents parts del peix utilitzant la fluorescència.
I al sistema nerviós central, allà ens van ensenyar com experimentaven amb ratolins, ja que els humans i els ratolins les parts del cervell els tenim al mateix lloc. Estudiaven la funció del SNC mitjançant la memòria, la por, l'ansietat... Un dels experiments són que posen un ratolí en un recorregut, en una punta hi posen una peça qualsevol i a l'altre punta una igual, així fins unes quantes setmanes, fins que un dia canvien una peça i en posen una diferent. Aleshores estudien el temps que el ratolí s'interessa per la nova peça.
En acabar les visites guiades, es vam dirigir a la part de baix, on feien activitats. Allà vam fer una activitat relacionada amb la genètica.
La visita en general va ser una experiència tal com ens esperàvem, interessant i constructiva, ja que vam aprendre coses que no sabíem i a més a més les 3 ens decantem per un futur relacionat amb la biomèdicina.

Estefania Chávez, Sara Ventura i Laia Pouget
1r Batx. B