Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 15 de març del 2009

07- Animació replicació del virus de la sida - VIH

En la següent animació podem veure el procés de replicació del virus de la sida VIH.
Permet observar com es reprodueixen els virus que infecten cèl·lules animals i processos bàsics de biologia molecular.



Animació sobre el cicle vital del virus del VIH, subtitulada en català.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La grip porcina és una infermetat infecciosa causada per qualsevol virus que pertany a la família Orthomyxoviridae.
Encara que aquesta grip no afecti amb regularitat a la població humana, existeixen casos d’infeccions en persones. Generalment, aquests casos es presenten en persones que treballen amb aus de corral i amb porcs. Que el virus que porten els animals pugui infectar als humans és perquè els SIV poden mutar i addicionalment, mitjançant un procés anomenat recalcificació, adquirint característiques que permeten la seva transmissió als humans.

La grip porcina és una pandèmia, per la qual cosa s’ha de prendre en serio ja que és molt fàcil que es propagar-se per tot el món.
Un dels aspectes positius és que ara la població mundial està més ben preparada per afrontar una grip com aquesta mai vista al llarg de la història.
La OMS, organització mundial de la salut, seguirà de ben a prop les evolucions que vagi fent aquesta grip, però tots els països haurien d’activar immediatament els seus plans de preparació per protegir a la població de la grip.

Enllaços:
http://es.wikipedia.org/wiki/Gripe_porcina
http://www.3tres3.com/opinion/ficha.php?id=1388

Esther.