Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 19 d’octubre del 2009

42- La grip A : informacions complementàries

CAMPANAS POR LA GRIPE A from ALISH on Vimeo.

Es pot completar la informació d'aquest video en l'apartat de comentaris d'aquest post.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Apartat 1. Característiques i història
-La grip A no és nova, sinó els antígens que conté H1N1
-Ja va existir el passat, però ara te una nova “cepa”.
-Aquest virus té una mortalitat menor que el estacional
-Les persones de més de 60 anys són el 30% immunes

Apartat 2. Irregularitats
Ir. 1. El cas de la casa Baxter que va distribuir vacunes contaminades per els virus de la grip aviar i la grip estacional. Aquest laboratori també fa vacunes aquest any.

Ir. 2. Canvi en la definició de pandèmia per la OMS. Es va treure el concepte d’alta mortalitat i no es va difondre per la premsa i polítics. Per tant, alarma social en proclamar pandèmia mundial.

Apartat 3. Política. Conseqüències d’una declaració de pandèmia
-Si la OMS fa la vacuna obligatòria, la gent que no vulgui posar-se-la rebran multes diàries o pot ser acomiadada de la feina.

-3 novetats de la vacuna de la grip A:
-recomanen administrar-la en 2 dosis. Per tant, 3 exposicions, en total, a virus innocus.
-Nou coadjuvant amb possibles efectes secundaris
-Las companyies farmacèutiques han sol•licitat immunitat total, si surt alguna cosa malament.

-Si no s’hagués detectat el del cas Baxter, actualment, hi hauria una pandèmia molt greu
-Per què els polítics i la premsa no han difós el canvi de definició de la OMS?
-Si es fa obligatòria, i potser està contaminada, augmentarà el risc de infecció.

Proposta

Part 1. Mantenir la calma
Prendre precaucions de sentit comú
No vacunar-se
Si hi ha un segon brot, no ens hem de vacunar perquè o serà una mutació del virus o no serà el mateix virus per tant, la vacuna serà inútil.

Part 2 El govern hauria d’evitar que la vacuna fos obligatòria i que la gent que vulgui aplicar-se-la no li sigui privat el dret de demandar a les companyies farmacèutiques, si alguna cosa surt malament.

Aclaracions

-La feina dels experts depèn del que diguin públicament, però en el cas d’aquesta dona no perquè ella no depèn de la feina de metge i pot parlar sense tenir por.
-No s’ha de tenir por, el risc és el mateix que el de la grip estacional.
-No s’ha de prendre els temps intentant esbrinar si tot és un complot d’algun grup poderós que vol dominar la raça humana. Hi ha coses més importants.
-Hi ha d’haver una resposta popular.

Elisabet D. 1r Batxillerat A

Anònim ha dit...

Se m'ha oblidat posar si em vacunaria o no, però desprès de veure aquest vídeo, tinc clar que no ho faria pas.
Nomès cal entendre els motius i les dades comprovades que cita aquesta dona.
Elisabet D. 1r Batxillerat A

Anònim ha dit...

El gran error comès es que anomenem a la grip A grip nova i no és així, ja que en la grip estacional ja hi ha el virus tipu A, B i C per tant no es nou.
tampoc les proteïnes del tipus A són noves ja que es van donar en el 1918 quan i va haver una gran pandèmia.
Segons fons científiques la mortalitat de la Grip A es molt menor que la grip estacional.
Per altre banda abans de que se sapigues de la grip nova, el laboratori baxter van repartir 72 Kg. de material per a fabricar vacunes contra la grip estacional. En un laboratori van comprovar que en les vacunes hi havia virus de la grip aviar altament mortal pero que costa molt d'expandir i virus de la grip estacional que son altament infecciossos però molt poc mortal.
La barreja d'aquest dos virus en produïa un altament mortal i infeccios i llavors es va preguntar com pot ser que per a fer una vacuna antigripal produeixi la mort.
En l'apartat de les irregularitats apareixen que la OMS (organització munidal de la salut) indica l'estat de pandèmia el 11 de juny quan al maig s'ha canviat la definició, i una pandemia passa a ser una infecció alhora en varis països però sense mortalitat. També cal esmentar que a EE.UU. s'anomena un estat d'emergencia sanitària quan solament hi ha 20 infectats i 0 morts per al virus.
En això cal esmentar que les responsabilitats polítiques pesen més que l'opinió personal dons si la oms decideix que la vacunació es obligatòria tothom qui es negui a vacunar-se haurà de pagar una multa. Llavors per molt que estiguis en contra tindrà repercussions.
un dels altres punts imortants es que la vacuna contra la grip A es posa en dues dosis mentre que en la de la grip estacional es feia en una de sola, això comportarà un major risc d'efectes secundaris.
En definitiva la Sra. Forcades recomana que no ens vacunem i si ho fem exigim el dret de denunciar si apareixen efectes secundàris donant com a justificacions els punts esmentats anteriorment.
Personalment hi estic completment d'acord i m'ha cautivat un gran interes aquest reportatge ja que es un tema actual i hi ha poca informció verdadera.
Jo no hem vacunaré, això si prendre les mesures necessàries de prevenció.


Anna Solà
1r Batx. B

Anònim ha dit...

Personalment, no em posaria la vacuna contra aquesta nova grip si no fos absolutament necessari i obligatori.
Pot ser que ens vagi bé, però no estem al 100% segurs de que aquesta vacuna funcionarà sense causar cap mal físic als vacunats.
De manera que mentre no sigui necessari, no sóc partidària de l'aplicació de la vacuna, i molt més amb joves i nens.

Noelia Llamas Leal 1r batx. A

Anònim ha dit...

no em posaria la vacuna perquè crec que pot tenir greus conseqüències i que en un temps podrien esdevenir altres malalties molt més greus que aquesta.

marta salgado juan 1r batx.A

Anònim ha dit...

jo no em posaria la vacuna perquè crec que encara no estem prou informats sobre la nova grip, i abans de posarme-la m'informaria més sobre aquesta malaltia. crec que els científics encara han d'investigar més i trobar noves vacunes més eficaces.

laia salgado juan 1r batx.A

Anònim ha dit...

El nou virus, que ens amenaça actualment va ser enviat en forma de material per crear vacunes cap a Europa per una empresa farmacèutica. Va resultar estar format per virus vius de la grip aviar i la grip estacional. Les seves característiques unides, van crear un virus d'alta mortalitat i també infecció. Tot i així les dades de mortalitats són més baixes que les de la grip estacional. La OMS va el va declarar una pandèmia (després de modificar la seva definició). Cosa que causaria que els països membres estiguessin obligats a seguir les recomanacions establertes, una d'elles es pot tractar de la vacuna obligatòria. Aquesta nova vacuna conté "coadjuvants" que no han estat provats i poden causar efectes secundaris com paràlisis. La vacuna es distribuirà en 2 dosis més la vacuna estacional. Les indústries farmacèutiques han firmat acords amb el govern del país per establir una immunitat política i no haver de tenir responsabilitats en cas de problemes.
La vacuna no ha estat del tot desenvolupada i provada i en el cas de que el virus pateixi una mutació o aparegui un nou virus de la grip ja no farà cap servei. En la meva opinió no és imprescindible vacunar-se. Com he dit anteriorment causa menys morts que la grip estacional i és perillosa només en el cas de patir altres malalties que poden empitjorar. Tenint presents aquelles precaucions necessàries hi ha una alta probabilitat de sortir-ne il•lès.

Claire Jiménez 1rBatx A

Dani C. ha dit...

La grip A no és cap virus nou, ja existia l'any 1918, per aquesta raó no és correcte anomenar-la grip nova i tampoc grip A, ja que el grup A correspon als virus estacionals. Hi ha molts aspectes polèmics en aquest tema com ara l'aspecte de que una empresa farmacèutica va distribuir 72kg de material per fer vacunes contra la grip estacional que estaven infectades pel virus de la grip aviar, coincidència o no, és un fet que hauria tingut unes conseqüències fatals per a la població. També és estrany la rapidesa amb que la OMS va passar d'un estat 5 a un estat 6 d'emergència i que justament hagués canviat la definició de pandèmia.
Al mateix temps, és molt curiós que les farmacèutiques hagin desenvolupat una vacuna efectiva contra aquesta grip i que en comptes de posar una quantitat raonable d'antígens en posen menys però a canvi el coadjuvant que incita a una major resposta immunitària és 10 vegades més potent que l'habitual i fins ara no havia estat permès. Podem deduir que això és degut a que fa que la vacuna adquireixi un cost de producció molt més baix del que seria si haguéssim d'extreure els antígens.
Les farmacèutiques estan forçant acords per rebre immunitat sobre denúncies rebudes arran de possibles efectes secundaris de la vacuna i també les personalitats polítiques que hi estan relacionades. Aquesta és una mesura injusta ja que la gent ha de tenir la possibilitat de rebre una indemnització si la vacuna els hi causa alguna possible deficiència irreversible o fins i tot la mort. També és cert que s'hauria de controlar el nombre de víctimes que sucumbeixen al virus ja que sabem que aquest no te una elevada mortalitat, si la tingués, aquest virus hauria mutat o també podria ser que no fos el mateix virus de la grip A sinó un altre i per tant, les vacunes no serien efectives en cap dels dos casos.
Al final de l'entrevista, aconsella que la gent no hauria de vacunar-se, trobo que és una mesura encertada ja que no n'estem al 100% segurs de l'efectivitat d'aquesta vacuna. Aquesta entrevista hauria de difondre's pels medis de comunicació ja que és realment mol instructiva sobre el tema de la grip A i trobo que no utilitza tants tecnicismes com per no poder ser comprès per una persona que no estigui especialitzada en el camp de la medicina o la farmacèutica.

Anònim ha dit...

En aquest vídeo s'hi troben dades científiques importants;
La grip nova no és que sigui un nou virus, sinó que és el virus A del virus de la grip comuna. Hi ha diferents variants del virus de la grip, són: el virus A, el virus B i el virus C. La grip comuna està formada pel virus A i B. L’únic que té de diferent aquest virus nou, és que té una “cepa” diferent.
M’ha sobtat el fet que es descobrís que una vacuna per la grip que s’havia d’administrar en quatre països europeus fos una barreja de virus vius de la grip aviar amb la grip comuna de cada any. A més a més, és aquest laboratori un dels que haurà de dur a terme la vacuna per a la grip nova.
12 dies després de detectar els dos primers casos de persones infectades pel virus, la directora de la OMS va proclamar que estàvem en estat d’alerta de nivell 5 d’una pandèmia. A més a més, al cap d’un mes i mig, declara el nivell 6, que és el màxim. Per arreglar-ho, es va canviar la definició de pandèmia. Això provoca greus conseqüències polítiques, com en el cas d’Estats Units.
Una de les altres conseqüències seria la vacunació obligatòria, que donaria molts casos de multes, pèrdua de llocs de treball, etc. Una altra novetat, és l’ús d’un excipient encara no provat per les vacunes de la grip nova. Aquesta vacuna podria provocar paràlisi en els pacients.
Les empreses farmacèutiques encarregades de produir la vacuna, han demanat immunitat política.
Després de veure aquest vídeo, crec que la millor opció seria no vacunar-me ara mateix però potser amb les condicions esmentades al reportatge, seria més factible. El que potser em fa dubtar, és el fet que es recomana vacunar-se a les persones amb malalties cròniques, sobretot de malalties respiratòries ja que suposo un agreujant de la malaltia. De moment, crec que el més important és mantenir la calma i esperar.
Ester Marin - 1r Batx. A

Anònim ha dit...

Interessant documental on s’intenta difondre la informació veritable i el rerefons sobre aquesta grip nova (també anomenada grip A). Aquesta nova grip es diferencia de la típica grip estacional pel cep víric, que en aquest cas era desconegut fins fa relativament poc. Així doncs, l’origen d’aquesta variant de la grip es remunta a Califòrnia, durant l’abril d’aquest any. Comparant les víctimes que provoca la grip estacional amb la grip A, es fàcil deduir que aquest última provoca una mortalitat relativament baixa envers la grip que apareix cada any.
La documentada ens presenta una series de irregularitats que s’han dut a terme a partir del descobriment de la nova grip. Una d’aquestes es tracta sobre l’actuació de l’empresa Baxter a l’hora de realitzar les vacunes contra la grip estacional. En aquesta mateixa, hi coexistien virus del tipus A i B sense atenuar (maximitzant així, un nou virus potencialment letal i infecciós). Cal remarcar el fet que podia haver estat producte de la casualitat, tot i que és extremadament poc probable. I la segona irregularitat, que ve marcada per la classificació de la grip A com a pandèmia (sense tenir en compte que la mortalitat d’aquesta nova grip és molt inferior a la de la grip estacional).
Aquest nou descobriment ha desencadenat òbviament, una series de conseqüències polítiques (que pot portar a la obligatorietat de vacunar-se contra aquest nou virus).Aquesta nova vacuna, es diferencia per tres trets respecte la vacuna contra la grip estacional. Es tracta d’una vacuna que ha de ser administrada en 3 dosis (una de grip estacional i dos de grip A), augmentant d’aquesta manera els possibles efectes secundaris. Es diferencia també perquè les empreses farmacèutiques no és responsabilitzen de la eficàcia que pugui tenir aquesta vacuna.
Posteriorment d’haver rebut tota aquesta informació, continuo mantenint la idea de no vacunar-me, ja que no deixa de ser una mutant de la grip de baixa mortalitat i fàcil de solucionar.
Així doncs, és bastant evident el missatge que s’entreveu en aquest documental. Sota tot el concepte de grip A s’hi evidencia un gran interès purament econòmic per part de les empreses farmacèutiques que intenten agreujar aquest nou concepte d’una manera que en realitat no ho és.
Carla González, 1r B

Anònim ha dit...

Sincerament he trobat molt interessant i crec que s'hauria de divulgar el màxim possible aquest vídeo, perquè et dóna una informació objectiva i certa sobre la grip A. Teresa Forcades, explica dues irregularitats que cal tenir en compte. En primer lloc, que la vacuna que va fer l'empresa Baxter contenia el virus de la grip aviar i el de la estacional (sense atenuar) i haguessin estats letals, però per sort van ser detectats a temps. I la segona que l'OMS va declarar que hi havia estat d'alarma de nivell 5 (just abans de pandèmia)i dos mesos més tard es declara pandèmia mundial, quan aquest virus té una mortalitat inferior a la dels altres anys. Això es deu a que l'OMS va canviar de la definició de pandèmia. Modificà la mortalitat significativa, perquè tingues alguna característica de novetat. Llavors segons aquest canvi, cada any estaríem rere una pandèmia.
A part, les conseqüències polítiques que hi ha al darrere. Ja que l'OMS fa recomanacions, excepte quan hi ha una pandèmia que pot donar ordres i fins i tot, pot obligar a vacunar-se, amb les conseqüències negatives de no complir-ho amb una multa, presó o acomiadament. A més, hi ha diferents factors, com que la vacuna de la grip A s'hauria de posar en tres dosis,el coadjuvant és nou i per tant no se saben els efectes secundaris. I una altre molt important, és que les farmàcies tenen impunitat, és a dir, no es fan responsables d'efectes secundaris negatius. Després de totes aquestes premisses, jo personalment no em vacunaria aquest any, ja que, la grip A és igual que la de cada any però amb el virus mutant. Té una contagiositat alta, però una mortalitat molt baixa. Tampoc em vacunaria per no corre el risc que passi el mateix amb la vacuna que s'havia preparat prèviament i era defectuosa mortal.

V. Torras
1r Batx B

Anònim ha dit...

INTRODUCCIÓ
Els tipus de grip que afecten a l’ésser humà són el A i B, principalment, per tant, les vacunes contra la grip que s’apliquen cada any són una mescla de virus de tipus A i B.
La grip A o H1N1 no és un nou virus. Per lo tant, el que és nou aquest any es la branca viral, que és menys mortal que la grip estacional.
IRREGULARITATS
La farmacèutica Baxter va enviar unes vacunes, en principi, per la grip estacional, que finalment va resultar que era una mescla de virus de la grip aviar (d’alta mortalitat) i grip estacional (de fàcil propagació), maximitzant la possibilitat de que aquests dos es recombinessin fent que aparegués un nou virus amb mortalitat alta i fàcil contagi.
La OMS ha canviat la definició de pandèmia i n’ha eliminat el requisit de que hi hagi mortalitat (això significa que la grip estacional i altres malalties passen a ser pandèmies). Amb aquets canvi, només 1 més i mig desprès de l’aparició dels primers casos s’avisa d’una pandèmia mundial.
CONSEQÜÈNCIES POLÍTIQUES
En cas de pandèmia la OMS obliga a la població a que es vacuni, però aquesta vacuna té 3 novetats:
• La gent s’haurà de vacunar 3 cops, això multiplica la possibilitat d’efectes secundaris.
• Portaran una substància anomenada coadjuvant, un estimulant del sistema immunitari perquè la vacuna sigui més eficaç, això mai s’ha provat en les vacunes per la grip i no se sap fins a quin punt pot provocar malalties immunitàries o paràlisis.
• Les farmacèutiques estan signant acords amb els governs per quedar absents de qualsevol complicació que puguin provocar les vacunes a la població.
CONCLUSIÓ
Tot i que abans de veure aquest vídeo ja tenia força clar que tot la polèmica que s’ha generat al voltat de la grip A es, simplement, un intent per part de les farmacèutiques de guanyar diners de manera fàcil i dels polítics per enfocar l’atenció de la població en altres temes que no siguin la crisi, ara estic segura de que no em vacunaré.
En primer lloc no soc una persona de risc i per tant mai me vacunat, ni tan sols per la grip estacional,i tenint la grip A un índex baix de mortalitat, crec que no és necessari crear aquesta alarma social.
Tampoc em sembla bé que la OMS pugui arribar a obligar-me a que em vacuni en contra dels meus principis, i els de la meva família, ja que sent metges tenen coneixements suficients per arribar a una decisió raonada i han decidit no prendre aquesta mesura.
Finalment, trobo que el fet de que les farmacèutiques estiguin tan interessades a firmar acords amb els diferents països per quedar absentes de qualsevol responsabilitat en, en el cas de que la vacuna no tingues els afectes esperats, és un indicador de que ni tan sols els creadors d’aquestes estan segurs dels efectes secundaris que puguin provocar.
En la meva opinió, en un primer moment es va pensar que aquesta grip tindria uns efectes molt greus i que podria arribar a afectar a un gran nombre de la població i a causa d’això es va crear un gran revolt al voltat d’aquesta grip fent que tot es precipités fins al punt que sigui massa tard per tornar enrere i perquè els organismes implicats demanin disculpes, ja que les vacunes estan demanades i l’alarma social creada té unes magnituds importants.

Henar G.M

Anònim ha dit...

Abans d’escoltar el video sobre la grip A, pensava que no em posaria la vacuna, però després d’haver-lo escoltat, em dona més motius per no posar-me-la.
Els medis de comunicació, l’OMS... han exagerat, molt aquesta grip, tractant-la de pandèmia de 5 sobre 6, o volent vacunar a tot el món. Tot això que es va dir sobre la grip, resulta que no es tant important, ja que la grip estacional provoca més morts que no pas aquesta grip nova.
La nova vacuna que han fet, proposa que et posis primer la vacuna de la grip estacional i després la de la grip A en dues dosis. Per tant, 3 dosis del virus de la grip, on aquests virus estan com adormits, però que encara estan vius. Mai ningú abans s’havia posat tres vacunes com aquestes seguides. Per altra banda, que la vacuna porta un coadjuvant que estimula l’organisme a crear els anticossos més ràpid. Això no havia estat permès, però ara, a sobre és 10 vegades més fort. Aquest coadjuvant pot provocar efectes secundaris com parades en el sistema nerviós. Efectes que són més perillosos que passa la mateixa grip.
Només per aquests motius que he escrit aquí ja no em posaria la vacuna. I tot això sense mencionar res de com va sorgir aquesta grip ni de tot el que guanyaran les empreses farmacèutiques posant a la venda aquestes vacunes a arreu del món.


Laura A. 1rB Batx

Anònim ha dit...

Crec que la realització d’aquest vídeo ha estat molt bona idea, pel simple fet d’informar a la gent de manera totalment objectiva i amb dades fonamentades; ja que a vegades la informació que ens arriba ha estat manipulada.
L’error de l’empresa farmacèutica que va enviar material contaminat amb dos virus vius de la grip barrejats, com es diu en el vídeo, és quasi impossible que passés per casualitat; per tant porta a pensar que hi havia una mala intenció amagada per produir una pandèmia mundial. Això encara s’agreuja més quan se sap que, aquesta empresa farmacèutica que va enviar les vacunes contaminades, és una de les que fabriquen vacunes per la grip estacional. D’aquesta manera es pot apreciar que a darrere de tot això hi poden haver uns interessos econòmics.
Penso que l’OMS no ha actuat bé, ja que va canviar la definició de pandèmia i ha declarat la grip A com una pandèmia mundial del nivell més alt, sabent que aquest virus té una mortalitat més baixa que el de la grip estacional de cada any. Un altre punt a destacar i que crec que no és correcte és obligar a tota la població a vacunar-se quan es declara una pandèmia mundial (castigant la negació a rebre-la amb multes i assegurant així la compra de vacunes a les empreses farmacèutiques). I més encara quan la definició de pandèmia de l’OMS és exagerada.
Després d’haver mirat el vídeo i d’haver fet una reflexió personal, puc dir que jo no em vacunaria perquè: la grip A té menys mortalitat que la grip comuna, com es pot demostrar científicament; una vacuna amb tres dosis i amb substàncies artificials per activar el sistema immunitari pot provocar efectes secundaris no coneguts i possiblement greus; a darrere de tot hi ha uns interessos econòmics d’empreses farmacèutiques; no es pot demanar responsabilitats ni compensacions si hi ha algun problema amb la vacuna i, per tant, no et donen la garantia de la seva efectivitat.

Anna Ferrer
1r Batxillerat A