Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 25 d’abril del 2011

140- Què és la biomedicina?


La biomedicina aplica els coneixements en els camps de la biología, genètica, farmàcia, química, física, matemàtiques,... a la medicina. Investiga els mecanismes moleculars, bioquímics, cel·lulars i genètics de les malalties humanes per trobar noves tècniques de diagnòstic i medicaments més eficaços.
Cal preveure que la biomedicina tindrà un paper molt important en l'aplicació de la medicina genòmica.

 Joan Massagué
Per posar un exemple de treball en aquest camp, la imatge de l'esquerra presenta el Dr. Joan Massagué, que va obtenir el premi "Fronteras del Conocimiento" en l'especialitat de biomedicina per un treball relacionat amb els mecanismes de la divisió cel·lular i el cáncer.


En el següent vídeo de l'Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona - IBUB ens mostren un treball de recerca en les malalties metabòliques.


Un altre nou camp  de treball interdisciplinar és l'enginyeria biomèdica, per ampliar informació, es pot consultar el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica - CREB de la Universitat Politècnica de Catalunya.

En l'aula virtual adn-dna.net podem consultar:

   Curs O01- Informació acadèmica:selectivitat,notes de tall ...
                   Tema - 3 Proves de selectivitat
                   Tema - 4 Informació notes de tall

on trobarem informació de les notes de tall per l'accés als diferents estudis universitaris.

Els lectors del bloc and-dna poden utilitzar, l'apartat de comentaris d'aquest post, per afegir altres informacions complementàries relacionades amb la biomedicina i l'enginyeria biomèdica.