Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimarts, 24 d’abril del 2012

205- Dia mundial de l'ADN, 25 d'abril de 2012


El Dia de l'ADN commemora el descobriment de l'estructura de l'ADN el 1953 i l'èxit en la culminació del Projecte del Genoma Humà l'abril del 2003, l'objectiu principal del qual va ser determinar la seqüència dels parells de bases que conformen l'ADN i identificar aproximadament de 20.000 a 25.000 gens del genoma humà.

El codi genètic va ser un misteri fins que els biòlegs van descobrir l'estructura de l'ADN com una escala en espiral. La informació genètica es guarda a l'ADN com un codi de quatre bases químiques: l'adenina (A), la guanina (G), la citosina (C) i la timina (T). Cada graó d'aquesta escala és un parell d'aquestes bases, en què A només s'uneix a T, i C només s'uneix a G. L'ADN és una seqüència química d'aquestes bases en fues fileres que estan unides en forma de doble hèlix. A l'ordre d'aquestes bases a través d'una filera d'ADN se'l coneix com la seqüència de l'ADN.

En el següent video podem veure la història de com es va descobrir la molècula de l'ADN.


En l'aula virtual adn-dna.net es pot ampliar informació sobre la molècula d'ADN en:

Curs B01- La química de la vida
               Tema-5 Els àcids nucleics

Curs B07- Genètica mendeliana, molecular i humana
                  Tema-2 L'ADN molècula portadora de la informació genètica 

En aquest bloc adn-dna es pot consultar el post nº 194 on hi ha una conferència sobre els coneixements actuals de la molècula d'ADN. 

Els lectors del bloc adn-dna i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb la molècula d'ADN.