Entrada destacada

621 - Nou enllaç d'accés a l'aula virtual adn-dna.net 2.7

A partir d'avui , per canvi de servidor, l'enllaç a l' aula virtual adn-dna.net 2.7 és el següent:                  ...

diumenge, 16 de setembre de 2012

237- Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'OzóEl 16 de setembre és el Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó, i la data recorda la signatura del Protocol de Montréal, rubricada el 1987. L'objectiu final del protocol és la reducció de les substàncies que esgoten aquest gas essencial a la vida a la Terra. La jornada fou instituïda el 1994 per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). 

Capa d'ozó
El Protocol signat a la ciutat quebequesa entrà en vigor l'1 de gener de 1989, després d'haver descobert, durant la dècada del 1970, els efectes perniciosos d'uns composts químics dits halocarburs sobre la capa d'ozó. El 1985, a la Convenció de Viena, ja es van adoptar les primeres mesures preventives.

Entre aquests halocarburs hi ha els
clorofluorocarburs, (CFC), responsables principals de l'aprimament de la capa d'ozó i emprats en aerosols, frigorífics i aparells d'aire condicionat.

En tot cas, si la majoria d'estats hagin ratificat el Protocol de Montréal, no es pot pas dir això mateix de les esmenes que s'hi han incorporat, com la de Pequín, relativa a les substàncies que esgoten la capa d'ozó, ratificada solament per una vuitantena d'estats.  Font: VilaWeb

En el post 223 d'aquest bloc podem conèixer la importància de la capa d'ozó com a protectora de la radiació ultraviolada que arriba a la superficie de la terrra.

A l'aula virtual adn-dna.net es poden consultar altres recursos relacionats  amb la capa d'ozó i els efectes ambientals que provoca la seva destrucció en:
Aula virtual adn-dna.net

Curs B09- Ecologia

Tema-3
Acció de l'home en els ecosistemes 
Els lectors del blocs adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb la capa d'ozó.