Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

divendres, 19 d’octubre de 2012

243- Dia Mundial contra el Càncer de Mama


El 19 d'octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la importància del seu diagnòstic precoç. Segons dades del Pla director d'oncologia del Departament de Salut, el càncer de mama és el més freqüent en les dones a Catalunya, ja que s'estima que n'hi ha 4.229 casos, nombre que suposa gairebé el 29% de tots els tumors en les dones. Alhora, el 2011 el nombre de diagnòstics nous en les dones de 50 a 69 anys ha estat de 1.896 casos anuals, i de 1.394 casos en dones de més de 70 anys.

La incidència del càncer de mama es va estabilitzar al període 1993-2007 i es va reduir la taxa de mortalitat en un 3,7% anual. I, en el període 2000-2004, es va augmentar la taxa de supervivència als cinc anys del 84% dels casos, gràcies al progrés en el diagnòstic en etapes precoces de la malaltia, al cribratge mitjançant la mamografia i a les millores en els tractaments. A més, segons el Pla d'oncologia, més del 90% de les dones amb càncer de mama són intervingudes quirúrgicament i el 75% conserven el pit.

Per tal de millorar la situació del càncer de mama a Catalunya, el Pla director d'oncologia ha desenvolupat diverses accions, entre les quals hi ha:
- Programa de cribratge de càncer de mama
- El circuit de diagnòstic ràpid en càncer
- L'atenció a persones amb alt risc familiar de desenvolupar càncer.
Font: Generalitat de Catalunya 

En els següents enllaços es pot ampliar  informació sobre el càncer de mama:

- Asociación española contra el cáncer

- Organización Mundial de la Salud

- Canal salut:càncer


- Dia Mundial contra el Càncer de Mama


- Consejos para afrontar los efectos derivados de los tratamientos oncológicos 

   
- Itinerario de navegación del paciente con cáncer


- Grup d'Ajuda Mama i Salut


- American Association for Cancer Research


- Instituto Nacional del Cáncer


Els lectors del blocs adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb el càncer de mama i el seu tractament.

Cap comentari: