Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimecres, 31 de gener del 2018

567 - Vota el teu candidat al Premi Vanguardia de la Ciència



La convocatòria d'aquest premi permet conèixer diferents camps de recerca actuals i a la vegada ser font d'inspiració per motivar noves vocacions científiques entre els estudiants de secundària.

Pots consultar les biografies dels investigadors proposats en aquesta convocatòria en lavanguardia.

Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, la seva opinió personal justificada respecte a quin candidat donarien el Premi Vanguardia de la Ciència.

Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  seguint les instruccions indicades en el post 341.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo votaría a ÁNGELA NIETO Y ÓSCAR OCAÑA ja que no sabia que el cor estava a l'esquerre perquè hi ha gens que estan més actius en el costat dret, de manera que envien més cèl·lules cap al cor des d'aquest costat i l'empenyen cap a l'esquerra. M'ha semblat molt interessant ja que hi ha molta gent que es pregunta perquè el tenim en el costat esquerre.

Anònim ha dit...

Jo votaria per Ángela Nieto i Óscar Ocaña ja que em sembla molt interessant i curiós que investiguin sobre el funcionament i la posició d'un dels nostres òrgans vitals.
Em sembla important que comuniquin a la gent la veritat sobre el nostre cor (com per exemple que en veritat es situa al centre del cos) i com saben les cèl·lules del cor el que han de fer a cada moment durant el desenvolupament. També ens expliquen les causes que pot provocar un funcionament incorrecte i que per tant, ens pot perjudicar.
Em sembla molt bé que expliquin a la gent aquests punt per saber una mica de cultura i per prevenir accidents que ens poden fer mal.

Anònim ha dit...

El premi de la ciencia vull que el guanyi Federica Bertocchini pel seu descobriment. ha descobert una espècie de cuc que digereix plàstic.
Això pot aportar un gran canvi en la contaminació del país i trobo que es un descobriment que té molt futur.

Anònim ha dit...

Jose Luis Ortiz - Instituto de Astrofísica de Andalucía (CSIC). Un planeta enano con dos lunas y un anillo.
He triat aquest projecte, perquè crec que pot ser interessant, i últimament no se sap molt sobre els planetes, i crec que pot ser una oportunitat per saber més sobre aquest planeta,
serà interessant saber perquè només aquest planeta té dues llunes i un anell.

Anònim ha dit...

Jo he escollit el tema de las neuronas que controlen la insulina ja que em sembla un tema molt interesant i que a més a més pot ajudar a persones per saber com es el funcionament del seu organisme a través de les mitocondrias i les neurones POMC.

Anònim ha dit...

El treball que trobo més interessant és el de la creació d'una xarxa de comunicació quántica. Tot i que ara només s'acaba de començar i està en una fase molt bàsica, al cap d'uns anys podrà permetre unes connexions extremadament segures apart de innovar i millorar molt els sistemes informàtics. Possiblement no sigui la recerca que més pugui ajudar a certes situacions actuals però si més no portar a la pràctica un fet teòric de tal dificultat crec que mereix el premi.

Anònim ha dit...

Jo he triat la investigació de `per què el cor esta situat a l'esquerra´. He trobat que aquest article molt interessant perquè és un tema que em crida bastant l'atenció ja que no sabia la raó de per què el cor estava situat a l'esquerra i no al costat dret,ara gràcies a aquest article se que és perquè hi ha gens més actius al costat dret que al esquerra i l'empènyen cap al esquerra.

Anònim ha dit...

Per mi hauria d'emportar-se el premi Vanguardia a la Ciencia la investigadora Federica Bertocchini, qui ha descobert uns cucs que digereixen plàstics. Crec que aquest és un gran pas per poder degradar els plàstics i no contaminar els medi acumulant-los. També serà molt important descobrir la molècula concreta que utilitzen per digerir el plàstic, ja que així es podrà buscar éssers vius amb la mateixa molècula i fins i tot modificar genèticament uns determinats éssers vius perquè així també puguin digerir els plàstics.
Gràcies,

Laia Luco

Anònim ha dit...

Personalment, donaria el meu vot a la xarxa de comunicació quàntica, es una manera de transmetre informació molt mes ràpida i segura, encara que fos teòricament impossible la seva construcció si no es prova no es pot saber amb seguretat si així és. Apart de ser un dels nous i diferents avenços per la tecnologia, pot ser l'inici de l'era quàntica.

Anònim ha dit...

Jo, votaria a Ruben Martin y Francisco Juliá-Hernández, per què dels vuit nominats és el tema que més m'interesa. És un descobriment que potser no és el més modern però aquest descobrimetn ens pot servir per frenar el canvi climàtic, que crec jo, és un dels problemes més grans del món. I a més quan catalitzes el co2 es converteix en derivats del petroli, una font d'energia no renovable, que són molt ussats i els utilizem com a materials necessaris i cada cop en queden menys.
Per raons com aquestes jo votaria a Ruben Martin y Francisco Juliá-Hernández.

Anònim ha dit...

El premi de la ciencia vull que el guanyi Federica Bertocchini pel seu descobriment. ha descobert una espècie de cuc que digereix plàstic. El plàstic es un material que tarda entre 100 i 500 anys en biodegradarse, moltes persones el tiren i acaba arribant al mar on molts animals marins es veuen afectat per aquets.
Això pot aportar un gran canvi en la contaminació del país i trobo que es un descobriment que té molt futur.

Anònim ha dit...

José Luis Ortiz : Penso que la opció que he triat. Penso que ha de ser una motivació per a la persona que té un somni que si tot va bé pot ser una exploració fora del nostre planeta blau .
És una exploració científica amb moltes sortides i molta expectació per devant , si es fa un trebaqll , bén realitzat i bén estructurat pot arribar molt lluny

Anònim ha dit...

Jose Luis Ortiz - Instituto de Astrofísica de Andalucía (CSIC). Un planeta enano con dos lunas y un anillo.
He triat aquest projecte perque crec que es molt interessant, i últimament ja no es parla tan de els planetes, pero crec que això pot ser bastan interessant, i es curios saber perque només aquest planeta te dos llunes i un anell.

Anònim ha dit...

Ángela Nieto i Óscar Ocaña
Voto aquesta investigació perquè trobo molt interesant que el cor inicialment estigui en el centre i es desplaci cap a la esquerra. Afectaria en alguna cosa si estiguès a la dreta?
Aquesta investigació ha demostrat que hi ha gens més potents a la dreta i un cop desplaçat el cor s'apaguen. També diu que un mal funcionament en aquests gens pot causar malformacions cardíaques i altres problemes al cor.

Trobo aquesta investigació necessaria pel coneixement i la bona comprenssió del cor en les primeres fases de la vida i com aquestes poden afectar a la vida adulta també.

Anònim ha dit...

Jo votaria a Federica Bertocchini amb el seu descobriment del cuc que digereix ja que ho trobo molt interessant i molt útil per al nostre ús. Ja que és un descobriment que ajudarà a millorar el reciclatge i l’acumulació de residus plàstics en el planeta i no es veurà afectat.

Anònim ha dit...

Jo trio el projecte del cuc que es menja el plàstic, de Federica Bertocchini. Crec que avui en dia el reciclatge es un tema que hem de tenir molt present. Si aquest projecte es tirés endavant i creixés, es podria fer que el procés de reciclar el plàstic fos més ràpid i, a més, natural

Unknown ha dit...

Jo voto a Federica Bertocchini pel projecte del cuc que digereix el plàstic. Penso que és una investigació molt interessant i útil per ajudar al medi ambient. Amb aquests cucs no haurem d'acumular residus de plàstic, els podrem biodegradar.

Zeltia Manzano ha dit...

Jo votaria a l'Ángela Nieto / Óscar Ocaña, pero la investigación científica sobre Perquè el cor està está a l'esquerra. Perquè em sembla molt interessant. Els gens quan va creixent l'embrió van empenyant el cor cap a l'esquerra i després s'apaguen, si aquests gens no funcionés un causarien malformacions o problemes cardíacs.

Unknown ha dit...

Jo he triat l'estudi de Federica Bertocchini perquè el seu decobriment podria ser molt útil en el futur per reciclar el plàstic que costa molt de que dessaparegui.

Anònim ha dit...

Jo votaria a l'Ángela Nieto i a l'Óscar Ocaña amb el projecte de per què el cor està situat a l'esquerra, perquè crec que és el més interessant i està relacionat amb un dels temes que més m'agraden que és la biologia humana.

Anònim ha dit...

He triat a Federica Bertocchini amb el seu treball de: “Un gusano que diguiere plástico”.

He escollit a aquesta persona i aquest treball perquè opino que és el més beneficiós tant per nosaltres com per el medi ambient. També és molt curiós el fet de trobar aquest increible procediment en un animal tant senzill com els cucs, així que això ho fa encara més interessant.

Unknown ha dit...

Jo he triat ha la Federica Bertocchini perque la seva idea del cuc hem sembla molt interesant i de cara al futur ens pot ajudar molt

Unknown ha dit...

Jo he triat el estudi de la Federica Bertocchini perquè trobo molt útil el seu estudi com a alternativa per reciclar el plàstic

Anònim ha dit...

Jo voto a Ángela Nieto i Óscar Ocaña perquè trobo molt interessant aquesta recerca i tinc curiositat de saber si el cor estigues a la dreta que pasaria i si formaria mutacions i que passaria amb els gens

Anònim ha dit...

Jo he escollit la notícia del cuc que menja plàstic de Frederica Bertochini, ja que pot ser de gran ajuda per el reciclatje i per el medi ambient.
I pot ajudar a que no hi hagi tan plàstic a les zones on hi ha aquesta espècie.

Anònim ha dit...

En la meva opinió, el premi se'l mereix Federica Bertocchini amb l'investigació del cuc que digereix plàstic per mitjà d'un procés químic

Impresiona com a partir de simples investigacions casuals es pot arribar a un gran descobriment i demostrar com cada dia es pot trobar milions de noves innovacions i les que encara están per trobar.
Aquesta investigació demostra un gran avanç en la línia de recerca del camp biològic i al desenvolupament del reciclatge.