Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dijous, 12 de setembre del 2019

626 - Biologia 2n: el metabolisme cel·lular i els enzims



Aquest post té per finalitat orientar sobre els recursos que es poden consultar relacionats amb el temari de biologia de 2n de batxillerat sobre metabolisme i enzims, en l'aula virtual adn-dna.net:


Tema - 1 Recursos generals sobre metabolisme

Tema - 2 L'activitat enzimàtica


Els usuaris dels recursos de ciències de la naturalessa adn-dna.net poden recomanar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, enllaços relacionats amb el contingut d'aquest tema que es podran incorporar a l'aula virtual.

Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  seguint les instruccions indicades en el post 341.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, sóc la Nerea Álvarez de 2n de Batxillerat B.
Seguidament posaré 3 enllaços els quals recomano ja que parlen sobre el metabolisme i sobre l’activitat enzimàtica.



- https://www.youtube.com/watch?v=7gUVpkO4q1c -

el que podem trobar en el primer enllaç és un vídeo de YouTube on a través d’una sèrie d’exercicis de les PAU, ens explica què és el metabolisme i quin és el seu funcionament.

- https://www.lifeder.com/actividad-enzimatica/ -

en aquest enllaç en canvi, trobem que ens portarà a una pàgina on ens expliquen què és l’activitat enzimàtica, com es mesura, la seva regulació i els factors que influeixen en aquesta.


- http://biomodel.uah.es/lab/abs/activ_enz.htm -
i per últim, aquest enllaç ens condueix a una pàgina que es tracta d’un assaig d’activitat enzimàtica. l’objectiu d’aquesta activitat és trobar les condicions òptimes de pH i temperatura per l’enzim que ens presenten.
trobarem un seguit de passos per poder procedir a realitzar l’activitat:
Es poden desplaçar els controls per escollir un pH i una temperatura per l’envàs.
Haurem d’afegir els components de la reacció a la cubeta de l’assaig.
Un cop s’hagi format algun tipus de color, s’haurà de polsar al espectrofòmetre el botó per mesurar la absorbància i apunta el seu valor.
es pot modificar de forma sistemàtica el pH o la temperatura i apuntar cada valor d’absorbència o en la taula que hi ha situada a la dreta







Anònim ha dit...

Hola! Sóc l'Emma Díaz Holgado de 2n de Batxillerat B.
Avuí deixo en els comentaris 4 links de diferents webs fiables les quals parlen dels temes que estem estudiant actualment:


-http://www.xtec.cat/centres/a8046657/seminaris/nat/BIO-2/METABOLISME2.pdf

Aquest primer link és un PDF el qual ens explica molt detalladament què és el metabolisme, quins tipus hi ha, com funciona i la fabricació d'ATP. A més a més, aprofunditza encara més i també ens parla sobre el catabolisme i l'anabolisme, el seu funcionament i fins i tot les reaccions que duen a terme. A part, inclou exercicis per practicar cada una de les parts estudiades.

-https://www.slideshare.net/oribara/biologia-2n-batxillerat-u10-metabolisme-catabolisme

En aquest segon link, s'explica el metabolisme i el catalbolisme amb escrits i amb exemples tant gràfics com de dibuixos i, fins i tot, hi predominen conceptes, els quals són imprescindibles per entendre la teoria a la perfecció.


-http://iessagasta.larioja.edu.es/images/Distancia/Actividades_Biologia2/Ejercicios_2_9_Metabolismo_Catabolismo.pdf

- https://artemioespadaclark.wordpress.com/2016/10/11/examenes-pau-soluciones-por-temas/

Per últim, en aquest primer link es presenten dotze exercicis sobre el catabolisme, a partir dels quals podem practicar després d'haver entés el contingut del tema. En el segon, es troben molts exàmens de selectivitat de tota la teoria de biologia, però en els temes 10 i 11 trobem el del metabolisme, el qual conté les solucions per poder autocorretgir-se.

Anònim ha dit...

Hola!
Sóc l’Anna Sanllehí Godó, de 2n de Batxillerat B. A continuació posaré 5 enllaços que poden servir per orientar sobre els recursos que es poden consultar relacionats amb el metabolisme i enzims (activitat enzimàtica).

1. https://www.slideshare.net/annagiro79/el-metabolisme-repas
En aquest enllaç podem trobar una presentació de slideshare on resumeix de manera clara el tema del metabolisme.

2. http://www.xtec.cat/iesblume/seminaris/nat/BIO-2/ENZIMS.pdf
En aquest enllaç trobareu un document on hi ha un resum dels enzims, en concret, de l’activitat enzimàtica, (definició, composició, etapes de la catàlisi (complex enzim-substrat)).

3. https://sites.google.com/site/veraciencies/home/biologia-2n-batxillerat
En aquest enllaç trobareu una pàgina web on hi trobareu videos explicatius molt didàctics, que us ajuden a estudiar aquesta part del tema.

4. http://www.xtec.cat/centres/a8046657/seminaris/nat/BIO-2/METABOLISME2.pdf
En aquest enllaç trobareu una pàgina web del xtec on s’hi mostra un resum de metabolisme, en especial del procés de Glicòlisi.

5. http://diposit.ub.edu/dspace/bitstream/2445/125403/1/Viladrich_Nina_TFG_ENZIMS.pdf
En aquest enllaç trobareu un document de la Universitat de Barcelona on hi ha Estructura, funcionament i aplicacions en Conservació.