Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dijous, 15 de desembre del 2022

692 - Comentar una notícia científica

 



Espai per comentar una notícia científica:

16 comentaris:

Biel Santaularia ha dit...

https://www.abc.es/ciencia/antepasados-hombre-pusieron-erguidos-arboles-20221214173918-nt.html?ref=https%3A%2F%2Fwww.abc.es%2Fciencia%2F


Penso que aquesta noticia és molt interessant, ja que parla sobre la nostra evolució i no nomès i parla sinó que la cambia completament. És una cosa que tothom haira de saber, pel simple fet que es tracta sobre la nostra descendencia més primitiva. Apart de que és un tema molt interessant i entretingut.

Biel Santaularia ha dit...

https://www.abc.es/ciencia/antepasados-hombre-pusieron-erguidos-arboles-20221214173918-nt.html?ref=https%3A%2F%2Fwww.abc.es%2Fciencia%2F



Penso que aquesta notícia és molt interessant, ja que parla sobre la nostra evolució i no només i parla sinó que la canvia completament. És una cosa que tothom haurà de saber, pel simple fet que es tracta sobre la nostra descendència més primitiva. A part que és un tema molt atractiu i entretingut.

Quim Llobet Ibañez ha dit...

https://www.bbc.com/mundo/noticias-63934002
Aquesta noticia està molt bé ja que t'explica com gràcies a la Ingeneria Biològica es crea un nou "medicament viu" que permet refer la malaltia a la nena (leucèmia), i per tant, ara és indetectable en el seu organisme tot i que està sota control per si torna a aparèixer.
BBC NEWS

Quim Llobet

Eudald Balsells ha dit...

https://elpais.com/cat/2022/07/15/ciencia/1657879458_515866.html?outputType=amp
Aquesta notícia m'ha cridat l'atenció ja que va sobre l'economia i a mi m'agrada molt i trobo que ens afecta bastant a tothom

Claudia Cano ha dit...

https://twitter.com/VozCientifica/status/1425502496085139471/photo/1

M’agrada aquesta notícia perquè dona un imatge molt més detallada sobre la cèl·lula i així ens permet estudiar-la millor. També hi podem observar la síntesi de les proteïnes i els altres diferents processos. Em fa preguntar com es veuria una cèl·lula cancerígena.

Quim Llobet Ibañez ha dit...

Missatge prova.

Marc Recasens ha dit...

https://elpais.com/cat/2021/05/20/ciencia/1621525609_692101.html

He escollit aquesta notícia, concretament per la proximitat, que passa a Mallorca, i que és un tema que no acostuma a succeïr com és l'aparició d'una balena. La cosa es saber-ne l'origen de la procedència i fer la recerca corresponent. També perquè tracta sobre el mar i m'ha causat interès.

Jana Claramunt Campo ha dit...

https://naukas.com/2022/12/01/entrevista-con-erik-j-larson-la-inteligencia-artificial-como-mito/

Aquesta notícia ja que tracta sobre la publicació d'un llibre basat en la intel·ligència artificial (el Mite de la intel·ligència Digital). He triat perquè penso que és un tema interessant i necessari en un futur, ja que hi haurà moltes innovacions tecnològiques.

Roger ha dit...

https://www.agenciasinc.es/Noticias/EE-UU-anuncia-un-gran-avance-hacia-el-objetivo-de-la-energia-de-fusion-nuclear

Aquesta notícia suposa un avenc molt gran per la ciència, el fet que s'hagi aconseguit crear energia verda és un fet molt esperançador per substituir l'energia nucel·lar actual. Però és cert que molts científics posen en dubte el funcionament d'aquest procés, ja que és una energia que fins ara no era capaç de produir més energia de la necessària per crear-la. I molts no creuen que aquesta energia poguí arribar a implantar-se. Però si realment s'assoleix aquesta energia seria una energia neta i molt útil.

Sahibmeet Singh ha dit...


https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221205153722.htm

Aquesta notícia és molt interessant perquè parla d'una analítica on s'ha detectat una proteïna que es facilita el desenvolupament d'alzehimer i fa que creixi més ràpid aquest trastorn perquè creix en etapes i amb aquest descobriment es poden detectar símptomes d'Alzeheimer.

SAHIBMEET SINGH

Berta Puig ha dit...

PRIMERA MOSTRA DELS HEMICLITORIS D’UNA SERP

Han pogut veure que les les femelles tenen dos hemiclitoris separats i conectats per un teixit formant la estructura d’un triangle.
Es troben amagats sota les escates i varia molt segons quia espècie de serp estiguem parlant.

https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rspb.2022.1702

Júlia Márquez ha dit...

https://ysinembargolaciencia.blogspot.com/2014/11/descifrando-el-parkinson.html

Aquesta notícia ens parla de la malaltia de Parkinson que aquesta és una malaltia neurodegenerativa en què es produeix la mort de neurones. Sobretot, desapareixen les que alliberen dopamina (un neurotransmissor que permet a les neurones comunicar-se entre si). Quan la dopamina desapareix, la substància nigra no pot enviar senyals a una regió del cervell fonamental per controlar la coordinació del moviment. Com a resultat, els pacients pateixen tremolors en repòs, lentitud als moviments, rigidesa muscular i no poden controlar la postura. Si això no fos suficient, el 30% dels pacients també acaba patint demència i el 50% depressió.
Com que els pacients no poden sintetitzar dopamina, el primer tractament que ens podríem plantejar seria donar-los aquesta molècula. El problema és que el cervell és un lloc especialment protegit per una barrera que no permet el pas de qualsevol substància. Per això no s'administra directament dopamina, sinó una molècula que pot travessar aquesta barrera anomenada levodopa o L-DOPA, que es converteix en dopamina ja al cervell. Hi ha altres teràpies com l'estimulació cerebral profunda, que us mostrem a la notícia d'aquesta setmana.

Unknown ha dit...

https://elpais.com/cat/2022/07/15/ciencia/1657879458_515866.html?outputType=amp
He triat aquesta notícia ja que m’ha cridat l’atenció el titular, on vincula l’economia i la ciència. Tracta sobre que s’ha establert com objectiu incrementar la repercussió de la ciència en l’economia. Considero que es interessant la menera de com relaciona la ciència amb l’economia.

Irena Miquel ha dit...

https://www.agenciasinc.es/Noticias/Una-de-cada-ocho-muertes-en-2019-estuvo-relacionada-con-infecciones-bacterianas

En aquell any, es morien 7,7 milions de persones en 33 malalties infeccioses i fins aquest any, 2022, es va descobrir. Només cinc bacteris: S. aureus, E. coli, S. pneumoniae, K. pneumoniae i P. aeruginosa, van estar relacionades amb més de la meitat de les morts.
Sobretot els països subdesenvolupats es van portar la pitjor part.

Això és una petita introducció. M'agrada ja que ara mateix a l'optativa de biomedicina estem fent estem parlant de malalties infeccioses i de la importància de rentar-se les mans.

Mariona Vila ha dit...

https://www.ara.cat/ciencia-medi-ambient/homes-dones-cancer_129_3033622.html#Echobox=1587654583


Aquesta notícia tracta del descobriment de per què els homes tenen més càncer que les dones. L'he triat, ja que és important que la medicina es vagi desenvolupant, perquè si no és així no podem descobrir les cures de les malalties.

J ha dit...

Missatge prova