Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 13 de setembre de 2009

34- El silur (Silurus glanis) , de nou és notícia.Fa uns dies comentava la notícia de l'aparició d'un nou invasor al riu Ebre, era el cargol poma . Fa uns anys es va introduir el Silurus glanis a Mequinensa i la seva població es va expandint al llarg del riu. En el següent video els podem veure com una nova " atracció turística" a Saragossa on capturen els coloms que s'atansen al marge del riu a beure.En l'aula virtual adn-dna, dins el curs B09-Ecologia es pot ampliar informació sobre diferentes aspectes relacionats amb el camp de l'ecologia.
En l'apartat de comentaris d'aquest post es poden posar enllaços a altres informacións respecte a l'expansió d'aquesta espècie i el seu impacte ambiental.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que és qüestió del funcionament de l'ecosistema i és un mètode de supervivència per aquests peixos anomenats siluros.
Es van reintroduir i estan creixent molt ràpidament perquè amb els coloms troben menjar fàcl, i això atrau les mirades.
CarlaC 4tB

Anònim ha dit...

Mai havia vist uns peixos caçant coloms. Crec que els deuen caçar ja que no deuen tenir gaire més menjar. També em sorprèn el tamany dels peixos per ser d'un riu. És lògic que els peixos es nodreixin amb allò del que disposin, i això fa una cadena alimentària que finalment enllaça a tots els éssers vius. Tot i així, no deixo de pensar que és molt curiós que uns peixos, que normalment mengen algues o plàcton, siguin carnívors i s'alimentin d'aus com els coloms.Alumna: Cristina M. (4t C)

Susi ha dit...

Crec que si hi ha els siluros, hi haurà menys coloms, i per tant pot afavorir l'higiene ciutadana. Però per altra banda pot afectar i extingir altres espècies autòctones que viuen al riu Ebre.

Cristina F. 4tC

Anònim ha dit...

És molt rar que en un riu hi hagin uns peixos tan grossos, encara que siguin els de tamany mitjà i que es mengin uns ocells com els coloms. El silur es un gran depredador no autòcton del riu Ebre que caça espècies autòctones. Crec que és molt estrany que un peix es mengi uns ocells grandets, com ho són els coloms, enlloc de menjar altres peixos més petits, algues o plàcton. És sorprendent que amb la seva línia lateral pugui detectar les seves preses i caçar-les amb aquesta rapidesa.

Marta B (4t C)

Anònim ha dit...

Crec bé que els silurs es mengin els coloms perquè aquests embruten la ciutat. També aquests peixos semblen bastant increibles, ja que poden detectar olors o moviments amb el nervi.

Pol M. 4rt C

Anònim ha dit...

Tot i que el silur ja hi era des de fa una quants anys, el fet de que hagi crescut tant, i s'hagi tornat un depredador com el que és avui en dia, és a causa d'un problema mediambiental, potser hi ha el fet de que es mengen els coloms hi això és bo perquè no n'hi hagi tants però tot això pot causar greus problemes que encara que ara no persevem, hi podrien ser, com el fet de que si aquests Silurs es mengen tots el coloms de la zona fa que la xarxa tròfica d'aquella zona es desmartxi i això pot perjudicar molt sèriament, potser s'hauria de fer alguna cosa per impedir que el silur es mengi els coloms ja que fins ara no havia pasat, o potser simplement és una cosa natural que tot i que no haviem persevut ja pasava anteriorment en quantitats petites perquè el silur ja existia.

Carola M (4tB)

Anònim ha dit...

Crec qe si tenim tants coloms això anirà molt bé, només faltara que els avis no els i donguin de menjar i ja tindrem un equilibri de coloms.


Marc G.4t C

Anònim ha dit...

Aquets peixos m’han semblat una cosa espectacular per lo grans que son i que arribin a menjar coloms abans de coses que es puguin trobar dintre el riu. Trobo que es un mètode de supervivència força llest ja que al ser uns peixos tan grans potser no troben el suficient menjar dintre el riu. Aquets peixos trobo que són bastant sorprenents ja que poden fer d’altres coses que els altres peixos.

Ariadna C. (4rt.B)

Anònim ha dit...

Crec que aquests peixos són bastant perillosos ja que algú que pugui estar voltant a la vora del riu pot ser atacat. També resultaria un problema que el peix arribes al mar.
El silur, es deu menjar els coloms ja que no deu trobar cap més presa, però això pot variar la xarxa tròfica i alterar el medi. M'ha semblat molt curiós, ja que no havia vist mai un peix d'aquestes característiques.

MonicaB 4tA

Anònim ha dit...

Penso que els Silurs no només deuen caçar coloms sinó que també deuen caçar animals aquàtics o altres aliments que s'hi puguin trobar el riu. Perquè sinó no serien de 2 metres i passarien més de 200 quilos i perquè les altres espècies que hi conviuen deuen alimentar-se, o bé d’altres essers que viuen al riu o de plantes aquàtiques, i no de coloms o altres ocells, tot hi així trobo molt rar que els peixos és mengessin els coloms, perquè normalment és el reves, com les gavines que és mengen els peixos del mar. Crec que recorren a menjar coloms que s'acosten al riu perquè deuen ser presses més fàcils. I he trobat molt estrany que uns peixos tant grans visquin al riu.

Marta T (4tC)

Anònim ha dit...

M'havien comentat que uns alemans van tiran silurs al riu i ara estem invadits!
Són mica comestible, ja que se que algunes persones se'l mengen.
Penso que si es menjen els coloms ens beneficia, ja que ni han masses.
Aquets peixos són llestos, ja que deteqten olors i vibracions.
ës impressionant la seva mida.


Janna M (4rt B)

Anònim ha dit...

Penso que aquests peixos són una bona manera de disminuir el nombre de coloms de la ciutat i així millorar la higiène, però s'ha de vigilar i controlar el nombre de silurs ja que s'hi es fan més grans podríen atacar altres ocells o animals de nombre reduït quan aquests s'atansin a l'aigua. I també s'hauria d'evitar la seva arribada al mar, ja que allà hi ha noves espècies que el silur podria menjar.

Laura F. 4rt A

Anònim ha dit...

El "siluro" és un peix que crec, que equilibra l'ecosistema ja que si hi ha massa coloms no és bo per la ciutat i els seus habitants, i aquests peixos es mengen els coloms. Però tampoc és bo perquè llavors el número de "siluros" augmentarà molt i aquests peixos són molt grans i poden arribar a ser perillosos. S'hauria de trobar un lloc per aquests peixos enormes i ràpids on no puguessin fer mal a ningú i no fossin un espectacle públic, i també ajudessin a disminuir el nombre de coloms.

Marta V. 4tA

Anònim ha dit...

Trobo curiós que un peix com el silur (i amb tanta facilitat) es mengi un colom però també penso que això afavoreix que l'ecosistema evolucioni i que la xarxa tròfia no es trenqui.

Laura D.(4tA)

Anònim ha dit...

La meva opinió pel fet que un peix que en principi hauria de menjar algues, plàcton o altres peixos més petits, ara hagi cambiat el seu hàbit de caça i s'alimenti de coloms, significa que s'ha produït algun canvi o desenvolupament en l'animal. El fet que mengi coloms, des d'un punt de vista pràctic, està bé perquè així la població de coloms disminuirà considerablement, però també s'ha de tenir compte que s'hi el peix es continua expandint pe tot arreu d'una manera descontrolada podria arribar a causar danys en l'ecosistema.
L'animal en si, m'ha semblat impresionant, la seva grandaria i la forma de caçar les preses que té, tot i així, si aquests que s'estan menjant els coloms, són silurs de mida mitjana, els grans, què poden arribar a fer?

Assumpció F. 4tA

Anònim ha dit...

Desde el meu punt de vista crec que els silurs en evolucionat no se si cap a malament o cap a bé però que uns peixos com aquests es menjin coloms no ho trobo gaire normal. no se si pensa que hi ha molts coloms i que ens ajuda o que això demostra que molts essers vius esta passant canvis. També vull destacar que aquest peix si s'anés expandin podria fer algun d'any a la cadena tròfica. A simple vista fa gràcia veureu ja que es una cosa nova però això s'hauria de vigilar

Gerard B

Anònim ha dit...

La introducció del silur té una part bona ja que pot normalitzar l'excés de coloms, que són portadors de moltes malalties, però des de el meu punt de vista si per sobreviure a de caçar coloms potser és perque està acaban amb les altres espècies del riu.

Gerard G (4tC)