Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimarts, 15 de setembre de 2009

35- Els virus

Els virus presenten característiques desconegudes per a una part de la població, en el següent video podem trobar resposta a moltes preguntes relacionades amb aquests microorganismes.

Edu3.cat
En l'aula virtual adn-dna.net , dins el curs B03-Cèl·lules i virus es pot ampliar informació sobre diferentes aspectes relacionats amb els virus.

Aquest post està destinat a ser comentat pels alumnes de 4t ESO de biologia i geologia.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel què he vist en aquest video els virus, tal com hem dit a classe, no són éssers vius però ens perjudiquen i alguns ens poden ajudar a eliminar cèl·lules dolentes del nostre cos (per exemple un tumor).Així que s'hi trobem cada any les vacunes del grip actual, com més aviat millor, i fem una bona prevenció tot l'any, el grip no ens ha de preocupar tant.
A mi m'ha sorprès molt les classes improvisades de la forma del virus que ha fet la gent entrevistada durant el programa.
Laura F.
4rt A

Anònim ha dit...

Els virus tot i ser molt perillosos, també ens aporten coses bones com ens han dir al vídeo. Son uns éssers (no vius) molt complexos, amb múltiples formes de mutar que es contagien de manera molt ràpida, s’han de tenir molt en compte.
El que m’ha semblat més curiós és que tots provenen de l’aviram però no tots poden transmetre’s al éssers humans.
Són éssers que tot i saber-ne moltes coses encara no els coneixem del tot i potser és això el que ens hauríem de plantejar, el fet de intentar coneix-se’ls millors, perquè ens poder arribar a causar la mort ja que ens afecten el nostre sistema respiratori, cosa que ens és imprescindible.

Carola M. (4tB)

Anònim ha dit...

Aquest video és molt interessant ja que ens expilca molt bé com és un virus, com es multiplica, com poden causar malalties, etc.
Ho fa explicant molts exemles i de manera pràctica i d'aquesta manera és molt més fàcil d'entendre-ho. Aquest video està tret del programa "Que, qui, com" i ens explica que un virus no és un ésser viu, quins virus hi ha i quins poden provocar malalties i com i també la seva manera de reproduir-se a causa d'una altra cèl·lula.

Marta B (4t C)

Anònim ha dit...

Els virus no són éssers vius, ja que no realitzen les tres funcions bàsiques. L'única cosa que fan és multiplicar-se. Tot i així, els virus saben trobar la cèl·lula adequada per reproduir-se. Els virus es dispersen involuntàriament i les persones en som uns bons transportadors.
En el seu material genètic hi tenen la informació per a multiplicar-se i a l'exterior hi tenen tres tipus de proteïnes que li permeten infectar altres cèl·lules.
Tots els virus de la grip són d'origen aviar, però per infectar l'home, cal que hi hagi una combinació de les proteïnes. Si dos virus diferents es troben en una mateixa cèl·lula es combinen.
Una cosa que ja sabem és que, un cop has passat la infecció d'un virus, el teu cos ja hi està immunitzat, però en el cas de la grip, el virus muta cada any.
També cal tenir en compte que molta gent pren antibiòtics per combatre un virus en lloc de antivírics, que realment són efectius.
En definitiva, els virus no són éssers vius, però vivim en el seu entorn i sempre podem ser infectats per un d'ells.


Alumna: Cristina M (4t C)

Anònim ha dit...

Es curiós lo que arriba a fer un simple virus tan minúscul, que a poc a poc en va matant les cèl•lules i a mes a mes, ens fa servir com e transportador de la malaltia.
La grip es un dels mes curiosos que hi ha per el virus de la grip va mutant de manera que es fa inmu a les vacunes.
Albert R. 4t. A

Anònim ha dit...

Una de les cosses que més em preocupen dels bacteris es que muti de una manera que no i pugui haver remei i ens pugui afectar com el que va passar l’any 1918 i que van morir 25.000 milions de persones.
Pol M. 4t. C

Anònim ha dit...

Després de veure el vidio dels virus, penso que els virus son més complexes del que em pensava.
La epidèmia més forta que hi va haver és la de grip espanyola, que va mutar 25 cops i m'ha cridat bastant l'atenció.
També creia que atacaven a qualsevol cèl·lula, però només ataquen a les cèl·lules dianes, que son les que el virus hi pot entrar.
Les passes de grip venen d'un país a l'altre per les aus, després un cop infectats som nosaltres els transportadors.
I el més fascinant de tot és veure com es multipliquen tant ràpid i que quant més muten més poderoses es fan.
No ho hagués dit mai que els virus tinguessin l'utilitat per eliminar els tumors.

Cristina F 4tC

Anònim ha dit...

Els virus són uns éssers molt peculiars, no s'alimenten, tampoc poden créixer ni reproduir-se, pero si que es multipliquen, son submicroscòpics.
Tenen diferentes parts :
els gens, l'ADN( on hi ha la informació genètica.
Es multipliquen i s'escapen de moltes maneres.
Els virus de les plantes són espampats per insectes, per els animals els i pot produir una resposta immonitària.
No tots els virus aporten malalties.
Aquest documental és interessant ja que es veuen diferents casos de persones o animals molt espectaculars.Janna M. 4rt B

Anònim ha dit...

Aquest vídeo a part de molt llarg, també m'ha semblat molt interessant.
El que més destacaria són els exemples que posen en cada cas, com el del principi de les xeringues, les claus que no encaixen ni obren tots els panys, les flors de diferents formes i colors, els dards de les dianes... Fan que el concepte sigui més entenedor i que un ho recordi més fàcilment.
És molt difícil poder tenir sempre un medicament per curar els virus, ja que aquests es recombinen o muten.
Trobo molt bé aquesta idea que tenen d'aconseguir una vacuna universal que serveixi per a tots els virus, aniria molt bé per combatre moltes malalties.
Crec que els científics han fet molt bé de saber treure'ls profit als virus perquè no sempre siguin dolents, com en el cas del tumor, que injecten el virus i aquest mata les cèl·lules que el produeixen.
És un vídeo molt interessant per conèixer millor els virus i les seves característiques.
Sembla impossible que una ésser tant petit pugui causar tants danys no només a les persones, sinó també als animals.

Mònica B 4tA
PD: ja vaig enviar un comentari però no s'ha publicat.