Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimecres, 29 de setembre del 2010

87 - Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona - PRBB

PRBB     
El proper dissabte 2 d'octubre el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona  realitza una joranada de portes obertes que pot set molt interessant per totes aquelles persones interessades en la recerca dins el camp de la biomedicina.


Els lectors del bloc que assisteixin a la jornada poden comentar els aspectes que considerin més rellevants dins l'apartat de comentaris d'aquest post.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'exposició estava dividida en diverses parts. Per una part, a l'entrada exterior hi havia diferents experiments per totes les edats, els quals ens mostraven experiments, com per exemple: trobar l'ADN del kiwi, com formar les cadenes d'ADN amb llaminadures (per els més petits), mostres per observar en microscopi, entre d'altres. Per altra banda, dins l'edifici hi havia diversos recorreguts guiats, en el nostre cas, anàvem en el de color groc, aquest itinerari ens portava fins a un laboratori on manipulàven cèl·lules mare. Ens vam mostrar uns peixos que regenreàven els òrgans danyats, i per investigar-ho van manipular el seu ADN, concretament la pigmentació, van deixar la pell transparent, i així podíen veure els òrgans interns. Aquestes cèl·lules mare les agafàven i les feien reproduir-se constantment, ens van mostrar unes que portàven dos anys. Això em va semblar molt interessant. Hem pogut agafar algunes idees per el treball de recerca. Encara que m'hauria agradat haver vist més itineraris.

Aarón de la Cruz Sebastián, 1r Batx. B

Anònim ha dit...

La visita del parc de recerca biomèdica de Barcelona va estar bé encara que m'esperava una altra cosa. Hi havia 3 visites guiades. Nosaltres ens va tocar la visita del punt groc. En aquesta visita guiada primer ens van posar un vídeo on explicava els projectes que feien, els treballadors que hi havia (alguns procedien d’altres països)... Desprès del vídeo ens van portar a un laboratori on feien molècules amb l’ordinador per tal de veure com funcionaven. Al ordinador ens van ensenyar una molècula que tallava l’ADN. Desprès ens van portar a un laboratori on treballaven amb cèl•lules mare, aquest laboratori és el que em va agradar més perquè per una part ens van explicar que estaven estudiant un peix que regenerava els seus òrgan en mal estat. Per poder veure el interior del peix els hi van manipular el ADN per deixar-los transparents per tal de poder veure el seu interior i ens van ensenyar un mostra on es veia un punt verd que era el cor del peix, i per altre part ens van explicar les cèl•lules mares dels embrions que també són generatives i es reprodueixen constantment i ens van ensenyar una mostra de cèl•lules mare que portaven dos anys reproduint-se.
A l’exterior hi havia diferents experiments on podies fer-los i a dins també hi havia una activitat que a partir de la foto de la cara descomponia l’ADN i es podia veure la distribució de la cara.

Aniol Collado Carcel. 1r batx. B