Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimarts, 3 de gener del 2012

185- Any de la Neurociència - 2012




Els descobriments sobre l'estructura i el funcionament del cervell ens desvetllen les bases de l'experiència i el comportament humà. Les aportacions de la neurociència, per tant, tenen profundes conseqüències sobre com ens veiem a nosaltres mateixos, com ens relacionem amb els altres i com interactuem amb el món que ens envolta. Així doncs, es tracta d'avenços que tenen cada vegada més repercussió econòmica, social i cultural.

El 2012 és l'Any de la Neurociència a Espanya per iniciativa de la Sociedad Española de Neurociencias (SENC). Aquesta declaració es fonamenta en el fet que la Federació Europea de Societats de Neurociències (FENS) ha escollit Barcelona per la seva trobada biennal, la qual tindrà lloc el juliol de 2012.

L'Any de la Neurociència representa una oportunitat immillorable per acostar la neurociència a la ciutadania, afavorint la transmissió del coneixement científic al nostre país i a Barcelona en particular. Diverses institucions públiques i privades, centres de recerca i universitats, així com agents culturals de la ciutat se sumen a la celebració organitzant activitats de divulgació adreçades al públic general.

Us convidem a gaudir amb aquest interessant conjunt de propostes al voltant de la ment humana vista des de múltiples vessants que es despleguen al llarg de 2012.



Barcelona Neurociència from Barcelona Cultura on Vimeo.

En  l'aula virtual adn-dna.net dedicaré  un nou curs amb la finalitat de fer un recull de continguts relacionats amb la neurociència. Actualment, per aprofundir en diferents aspectes anatòmics i fisològics del sistema nerviós, es pot consultar:
                                     
                           Curs B10- Cos humà: anatomia i fisologia
                                        Tema-6 Sistema nerviós

També en aquest mateix bloc es poden consultar altres posts sobre neurociència

Els lectors del bloc adn-dna i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, les informacions que considerin adients relacionades amb l 'Any de la Neurociència.

1 comentari:

Marina Gómez Llorens 3er C ha dit...

Ha sigut molt interesant ja que vem poder observar bé els dos ventricles, entre d'altres i com les parets son de diferent mida perquè la sang hi passa amb molta pressió.