Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 22 de gener del 2012

188 - Dissecció d'encèfal de xai


Continuant el programa de pràctiques de laboratori de 3r ESO, s'ha fet la última dissecció d'aquest curs per estudiar i visualitzar l'anatomia de l'encèfal de xai.



Es pot trobar informació per la realització d'aquesta pràctica en l'aula virtual adn-dna.net :
                          
                       Curs P03- Pràctiques de laboratori- 3: disseccions
                                   Pràctica-4  Dissecció d'encèfal 
Els lectors del bloc adn-dna i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, les informacions adicionals que considerin adients relacionades amb aquesta dissecció.

Aquells alumnes que han realitzat l'experiència, poden comentar els aspectes que considerin més rellevants sobre l'observació realitzada.

31 comentaris:

Paula Stösslein Castilla (3rA) ha dit...

Vam poder observar perfectamen les parts del cervell i les substàncies gris i blanca. ens va servir per veure el que tenim dins el crini i poder-nos fer una idea de com funciona el nostra cervell. aquest munt de disccions que hem fet m'han agradat tot i que man fet una miqueta d'engunia.

Clara Mas Riba (3rA) ha dit...

Aquesta ha sigut una de les disseccions més curioses que hem fet durant tot el curs, ja que sabiem que l'encèfal era asimètric en totes parts però, poder veura-ho ha sigut una bona experiència.
Tot el conjunt de cervell, mèdul·la i bulb raquidi, per molt petits o grans que siguin són un conjunt d'estructures molt complex que en sabme molt poques coses. M'ha agradat molt fer la pràctica amb el companys de classe.

Ester Rabell 3r-A ha dit...

En la disecció del cerbell, primer vam observar les parts externes del cerbell, el cerebel i el bulb raquidi, on en vam poder distingir les seves parts. Després el vam partir per la mitad on vam poder veure les seves parts internes. Que en aquesta dissecció em pogut aprendre les parts del cerbell.

wangjie ha dit...

El cervell es una cosa estraordinaria per que te moltes coses en el concret

Guillem Guarro 3rA Naturals ha dit...

La pràctica de dissecció de l'encefal de xai, va ser una molt bona pràctica, vam poder veure totes les parts del cerbell, millor que a les fotos de llibre, va ser una mica fastigós, però va estar molt bé.

Cintia Quiñones 3r-A ha dit...

En la dissecció del cervell, primer vam observar les parts exteriors del cervell i més tard les de l'interior, després el vam tallar per la meitat i vam observar les parts interiors.

Anònim ha dit...

Em va agradar molt realitzar la pràctica de la disecció de l'encèfal de xai.
Vam poder observar les parts del encèfal al natural i això fa que pel meu gust siguin més divertides les ciències.
Em va agradar molt assenyalar-ne les parts.
Espero fer moltes més diseccions

Pere Tomàs3A

Berta Vives ha dit...

En la pràctica de la dissecció del cervell, al començament vam observar les parts externes d'aquest òragan desprès el vam partir per la mitad i vam poder observar les seves parts internes, l'encèfal i el cerebel.
Va se una pràctica diferent i vam apendre coses noves sobre el cerbell.

Marc Bernadet ha dit...

L'he trobat molt divertida i interessant, al veure que aquella cosa fa que nosaltres pensem i emmagatzema tota la nostre memòria.

Martina Baliu3rA ha dit...

La discecció del cervell, ha estat la més "agradable", no feia gaire fàstig tot i que feia molta olor a alcohol. Em pogut observar el bulb raquidi, el cerebel, els dos hemisferis del cervell, també em vist les cissures i circumvalacions del exterior del cervell.
També vam observar la substància gris i la blanca tot i que com que no havia prou temps amb l'alcohol, encara no s'havia assecat gaire i era bastant carnós.
M'ha agradat fer-la em aprés coses noves.

cristian c ha dit...

La dissecció de l'encèfal , va ser molt divertida la prova , com les altres , però en aquesta almenys he distinguit molt més bé les parts .

Anònim ha dit...

Sóc el Bernat Ferrer i la Berta Gracia i comentem el comentari juntets per problemes tècnics.
El resutat de La Berta és: no li agradat gens, és espacial.jaja;)
I de part del Bernat Ferrer és: interrasant, magnific, magistral,... té masses cose bones.
jajaja;)

Gemma Clarasó 3rA ha dit...

Hola,
tot i que aquesta no ha sigut la pràctica que més m'ha agradat, trobo que va ser interessant veure com era un cervell de xai.
Vam poder observar les diferent parts, i també l'arbre de la vida. També vem veure que la substància blanca, era molt més líquida que la grisa, però si s'havia conservat en alcohol, també era consistent.

Ha sigut interessant i m'ha agradat bastant:)

Carola Domènech 3rA ha dit...

A mi hem va agradar molt fer aquesta disecció tot hi que va ser una mica estrany perquè no es veu gaire clar i es molt diferent dels dibuixos. Hem pensava que seria molt diferent de lo que era i que hi hauria moltes més coses, però en realitat només hi havia algunes petites coses que es podien veure. Hem va agradar molt perquè no hem va fer gens de fàstic.

judit baulés ha dit...

el cerbell a sigut la disecció més fastigosa de totes. l'olor a alchol marejava i la substancia blanca semblava llafiscosa. no puc creure que un organ que fa tan fastic pugi controlar tot el nostre organisme.
espero poder fer practiques millors que aquesta.

Anònim ha dit...

El dimarts passat vam fer al laboratori la dissecció d'un cervell. Va ser molt interessant, problablemt juntament amb el cor la més interessant de totes. Em va agradar en part perquè vaig poder situar totes les parts ja treballades a classe. També és molt interessant perquè sense el crebell no podriem sur a terme les funcions ni les accions.
Anna Dàvila
3rA

Laura Becerra 3r A ESO ha dit...

Com totes les disseccions, m'ha semblat igual d'interessan veure la part interior d'una part del nostre cos. Aquesta, però, m'ha agradat menys... Era molt llafiscós i feia una mica de fastic. Però de totes maneres, ha estat bé descobrir les parts interiors de l'encèfal.

Maria Codina ha dit...

Aquesta pràctica ha sigut molt interessant perquè encara no l'havia fet mai. Es veien molt clares totes les parts del cervell, cerebel i bulb raquidi. La part més interessan ha sigut quan hem obert el cerebel hi hem pogut observar l'arbre de la vida.
Maria Codina 3rA

Àlex Morros 3er C ha dit...

L'altre dia vam observar la dissecció d'un cervell de xai, el vam recórrer observant-ne totes les parts i funcionaments que fa.
El vam tallar horitzontalment per observar les parts detalladament.
Va ser una experiència molt interessant.

Anònim ha dit...

Aquesta pràctica del cerbell, ens ajuda a veure el que treballem a classe teòrica a la realitat. És útil


Roger Torra

Anònim ha dit...

Aquesta practica del cervell es molt imteressant i es veia molt be tot el que haviem fet a la classe teòrica.

Marc Susanna

Anna Solé 3rC ha dit...

Aquesta dissecció de l'encèfal de xai ha sigut molt interessant ja que ens ha permés conèixer millor un dels òrgans més importants del nostre organisme. A més a més ens ho hem passat molt bé fent-la.

Marta Salgado 3C ESO ha dit...

Hem pogut observar l'anatomia del cervell i entendre millor el funcionament del nostre organisme. Ara podrem comprendre millor les explicacions del llibre

marc vilarrubias ha dit...

M'ha agradat fer la pràctica del cerbell, ja que ens ha ajudat a saber com funciona, les seves parts, el tacte etc.

Júlia Medina 3rC ha dit...

M'ha semblat una experiència molt interessant perquè vem poder observar totes les seves parts tot i que a nosaltres ens faltava el cerebel però va estar molt bé.

laura ha dit...

fent aquesta practiaca hem apres les diferents parts del cervelli les hem pogut obserbar en persona i de ven aprop . Al veure un cerbell de xai em pogut imaginar com podria ser el nostre .
I a estat vastan interesant .

Carles Pauné ha dit...

La pràctica de disseccio de cor m'ha semblat molt interessant,ja que a part de poder observar en directe les diferents parts del crvell hem pogut observar-ho al laboratori i no en un llibre com ho fem de costum.
El cervell es un òrgan molt complex i veure'l al natural es una experiència es molt "guaai"!

BON DIA!

Aida Moreno 3rC ha dit...

El 18 de febrer els alumnes de 3r ESO C vam realitzar la practica del cerbell de xai. Vam poder observar totes les seves parts detalladament, gracies a que vam tallar-lo horitzontalment, va ser molt interessant, coneixer un altre organ del cos.

Maria ha dit...

Fent aquesta pràctica hem pogut observar les diferents parts d'un cervell.
Hem tallat el cervell per la meitat i hem pogut observar millor les seves parts. Aquesta practica no m'ha agradat gaire perque era bastant fastigosa.

vidal melero iglesias 3r C ha dit...

El passat dimecres els alumnes de 3r C Vam disseccionar un servei de xai. La pràctica em va semblar molt interessant ja que vam poder observar totes les parts del cervell i perquè jo mai havia vist cap cervell ni n'havia tocat un.
Vidal Melero 3R C

Ana Lechuga 3rC ha dit...

Crec que ha sigut una de les diseccions més interesants.
Hem pogut observar estructures del sistema nerviós com: l'encèfal, l'arbre de la vida, el bulb raquidi, l'epífisi, el cos callós...

També hem vist els replecs i solcs que el caracteritzen.