Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimarts, 2 d’octubre del 2012

241- Portes obertes al PRBB de Barcelona, dissabte dia 6 d'octubre

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona
Des de l’any 2008, a iniciativa de tots els centres que conformen el PRBB, cada mes d’octubre tenim una cita amb els ciutadans.

Per això, una vegada més, el dissabte 6 d’octubre obrirem les nostres portes i estarem amb vosaltres des de les 10 del matí fins les 7 del vespre. Els científics i tot el personal del PRBB dedicarem el dia, de forma totalment voluntària, a explicar el que fem, com ho fem i on ho fem. Jugarem amb la ciència, xerrarem dels projectes en els que treballem, us ensenyarem els nostres laboratoris i els equips que fem servir.

Aquest any, aprofitant que se celebra l’any de les Neurociències, moltes de les activitats i instal·lacions estaran relacionades amb aquesta àrea. Caldrà doncs que feu servir els cinc sentits!

En definitiva, us proposem passar un bon dia, divertint-vos amb la ciència i coneixent una gran infraestructura de la ciutat i als que hi treballen.
Tot de forma gratuïta i per a tota la família.

Consultar horaris i fer inscripcions en la web openday.prb.org
Font: PRBB



Aquesta proposta està destinada als alumnes que tenen interès per la ciència i especialment per la recerca en el camp de la biomedicina

Els lectors del bloc  adn-dna i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net ,que assisteixin a la jornada, poden explicar els aspectes que considerin més rellevants de la seva visita en l'apartat de comentaris d'aquest post.

3 comentaris:

Ana Lechuga i Marta Salgado ha dit...

Aquest cap de setmana hem anat a les portes obertes del PRBB ens ha agradat molt l'experiència ja que mai havíem assistit a res semblant. Ens hem emportat a casa el nostre propi ADN, també ens han fet un test sobre la nostre qualitat de vida i per últim hem assistit a una visita guiada per l'edifici.
Ens ha agradat molt.

Anònim ha dit...

Dissabte 6 d'octubre a la tarda vam assistir a la jornada de portes obertes del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Vam poder participar de tallers a l'aire lliure, on vam fer una extracció del nostre propi ADN, vam conèixer el mètode d'electroforesi i vam traduir les lletres del nostre nom en una proteïna per després construir una polsera equivalent. Finalment vam visitar l'edifici: el laboratori anti-dopatge, una de les 30 delegacions mundials de l'Associació Mundial Anti-doping, i el laboratori d'investigació en el tractament alternatiu del càncer de mama en aparició d'osteoporosi en la pacient, que forma part de l'IMIM. Abans però, vam assistir a una petita xerrada on s'exposava el funcionament de l'organisme, les institucions que el constitueixen, les seves línies de recerca i d'altra informació referent al tema.
Creiem que va ser una experiència enriquidora perquè vam tenir l'oportunitat d'apropar-nos a la investigació científica (que moltes vegades veiem com a llunyana i exclusivament destinada als genis)i a conèixer el seu funcionament, i a més, de manera gratuïta.
L'organització no era l'òptima perquè hi havia prou gent, però les activitats eren molt variades i estaven dirigides a totes les franges d'edat.

Sara Eberlé, Paula López i Laia Torras.

Anònim ha dit...

El dissabte dia 6 d'octubre,per la tarda,vaig visitar les instal·lacions, on vaig poder veure una mica el món de les Ciències, que són molt interessants. Quan ho vaig veure desde fora, ja va impressionar moltissim, al arribar vaig estar mirant una mica els paradetes que havien a fora, hi vaig poder observar el meu ADN, va ser molt interessant. Després d'això una visita guiada per dins les instal·lacions i una petita conferència on ens van explicar tota la gent que hi treballa allà, quants diners costa mantenir-ho, què hi fan, etc. Havia molta gent, però la majoria eren nens de menys de 10 anys però altre gent interessada amb el tema.
Em va agradar molt!

-Cristina Fernández.