Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimecres, 21 d’octubre del 2015

474 - Presentació del llibre "Arbusts d'Igualada"

Biblioteca d'Igualada
Aquest dijous, 22 d’octubre a les 19h 30’, tindrà lloc, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central d’Igualada, la presentació del llibre “Arbusts d’Igualada” escrit per l’Helena Parera i amb fotografies d’en Xavier Barberà ambdós de la secció de Ciències Naturals i Mediambientals del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI).



Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden explicar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, la seva participació en aquesta activitat.


Per seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, ara també es pot fer a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet


Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.


Termini per publicar comentaris dilluns 26 d'octubre de 2015 a les 22:00h 

5 comentaris:

Unknown ha dit...

El passat dijous 22 d'octubre vaig assistir a la presentació del llibre "Arbusts d'Igualada" a la Sala d'Actes de la Biblioteca Central d'Igualada.
En aquest llibre hi abarquen més de 113 tipus d'arbusts, mates i lianes que hi ha en tot Igualada. Cada espècie està explicada en el llibre començant pel nom en llatí de l'espècie, seguidament el nom de la família que procedeix, la localització, i després d'una petita breu descripció de cada una complementada per 3 imatges, una general i dues específiques de la planta.També hi ha explicat l'origen de les espècies i es va poder observar que una gran part són espècies mediterrànies i una altra són espècies introduïdes. També destaquen espècies híbrides. És un llibre molt interessant i molt enriquidor pels habitants de la ciutat ja que aquest llibre presenta un ús pràctic, és a dir, pots anar per la ciutat i pels voltants, amb el llibre identificant cada espècie. També dona una gran importància al patrimoni ambiental d'Igualada i que tanta gent desconeix. D'aquesta manera s'espera concienciar a la gent del que té i que en faci un bon ús.

Unknown ha dit...

Aquest passat dijous 22 d'Octubre a les 19:30 vaig assistir a la presentació del llibre Arbusts d'Igualada a la Sala d'Actes de la biblioteca Central d'Igualada.
Va ser un acte on es va presentar el llibre i es va ensenyar la seva estructura. La seva autora es l'Helena Parera que juntament amb el suport de les fotografies d'en Xavier Barberà han aconseguit un llibre on ensenya tots els arbusts que es poden trobar a igualada i algunes zones properes com la muntanyeta o les guixeres. Ens fan una explicació de cada planta amb la seva procedència i les seves característiques principals. Aquest llibre ja és el segon que presenten, anteriorment ja van fer un llibre igual que aquest últim però en aquest cas explicant les diferents espècies d'arbres.
Realment és un llibre molt singular i original que et permet recòrrer la ciutat d'Igualada analitzant els diferents tipus d'arbusts que hi han plantats.
Manel

Unknown ha dit...

El dia 22 d' octubre, a la Sala d' Actes de la Biblioteca d' Igualada, es va dur a terme la presentació del llibre "Arbust d' Igualada que no hauria estat possible sense l' ajuda del Cesi i la col·laboració de l' Ajuntament. Aquest llibre com ens van explicar, conté una selecció de 113 tipus diferents d' arbusts provinents de la regió d' Igualada.Alguns exemples més abundants són el Garric, Senprevivaborde, Heura(Liana),etc. I també espècies verdes a les zones del riu. la muntanyeta, Puigcornet, guixeres.
Segons Helena Parera el seu equip d' investigadors va trobar dificultats a l' hora d' observar i identificar els arbusts, per les condicions mediambientals que acostumen a ser diferents depenen de cada espècie, per això creuen que encara els van faltar arbusts per trobar.
El llibre doncs, és un recull de fitxes amb les dades principals de cada planta(família botànica, localització geogràfica, època de floració, fotografies específiques, etc). Llavors conté un índex amb la localització d' espècies en l 'entorn. I l' abundància de les espècies mediterrànies com la Ginesta, Conillets, estrelles de Jerusalem ... I moltes altres plantes més, que encara ens queden pendents de descobrir en el pròxim llibre que tenen pensat fer.

L'he trobat una conferència prou interessant i gens feixuga!!
Mònica Tibau Aynès
2n Batxillerat 2015

Unknown ha dit...

En la presentació del llibre:"Arbusts d'Igualada" de l'autora Helena Parera, van explicar diferents elements que s'han de saber per classificar els arbusts d'igualada, com per exemple: el seu orígen(mediterrani, introduïda, eurosiberiana, etc).
De mediterrànies a Igualada trobem alguns arbusts com: la ginesta, la troanella, l'estrella de Jerusalem, El ruc, l'estepa blanca, la farigola, i l'espígol.
D'eurosiberianes: el saüc i la xeringuilla

Això es un breu resum del que ens van explicar el passat dijous a la biblioteca municipal d'igualda.

Unknown ha dit...

Aquesta conferència sobre arbusts d'Igualada, explicava els diferents arbustos que hi han al nostre municipi, i els classificava depenent del seu origen ( mediterrànies, eurosiberanies, introduïdes, etc).

Tenim com a exemples: la ginesta troanella, espígol, farigola, etc. que són mediterrànies, d'eurosiberianes , la xeringuilla i el saüc, de pluriregionals el piracant i la malva arbòria, d'introduïdes les mandines, corona de núvia... d'híbrides les fotínies, entre altres.

He trobat interessant l'exposició i útil, perquè molta gent pensa, que en un municipi com Igualada té poca diversitat de flora, però escoltant aquesta conferència o bé llegint els llibres de l'Helena Parera, et dónes compte de que Igualada és un municipi amb una diversitat bastant gran, i trobo bastant interessant conèixer cada vegada més el lloc on visc.