Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 4 de març del 2018

574 - La recerca sobre càncer de còlon portada a l'aula




Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  seguint les instruccions indicades en el post 341.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

El que em va cridar més l’atenció de la xerrada va ser la diapositiva on sortia l’estat d’un tumor si no el retires ràpidament. Em va agradar veure-ho i em vaig conscienciar de que si et trobes alguna cosa estranya en el teu cos, te l’has de fer mirar ràpidament ja que si no ho fas, l’anomalia pot anar a pitjor i pots patir un desenllaç molt dur. Em va interessar molt aquesta part ja que el meu treball de recerca és sobre el càncer de pulmó i sempre va bé més informació, tant visual com escrita.
Moltes gràcies Jordi!

Anònim ha dit...

La conferència del Jordi Camps del dimarts dia 27 de febrer va ser molt interessant. El que més em va cridar l'atenció van ser les imatges dels cariotips en els que no hi havia ni un cromosoma correcte. També va ser interessant saber i conèixer tot el que havia hagut d'estudiar i de fer Jordi Camps per arribar a ser un investigador del càncer de còlon.

Finalment, voldria agrair a Jordi Camps que hagués vingut a explicar-nos la seva experiència com a investigador i haver-nos informat tant sobre el càncer, concretament el de còlon.

Anònim ha dit...

En la xerrada van parlar de moltes coses però el que més em va cridar l'atenció va ser: com els cariotips d'un cromosoma es barregen i formen nous cariotips amb informacions d'altres. I també, la multiplicació de diferents cariotips de manera descontrolada i això fa que es generi un tumor.
Moltes gràcies Jordi!

Anònim ha dit...

Gràcies a aquesta xerrada, ara tinc més clar que el batxillerat científic és el que vull fer durant els dos pròxims anys.
Ell, ens va explicar detalladament com és la vida d'un investigador, en el seu cas ell investiga el càncer de còlon, i què va haver de fer per arribar-hi. Vaig trobar aquesta xerrada molt motivadora

Anònim ha dit...

La xerrada em va semblar molt interessant. Va parlar sobre la seva vida com a investigador i el que fa en el camp de la investigació. Ens va explicar diverses coses sobre el càncer de còlon. Aquesta xerrada m'ha ajudat per tenir més clar el meu futur després de fer el batxillerat científic.

Moltes gràcies per la xerrada!

Anònim ha dit...

La xarrada del dia 27 de Febrer a l'hora de biologia , va venir un ex alumne de l'Escola Pia, ens va explicar tot el procediment que va realitzar i l'estudi que va fer durant els seu anys d'estudian. Ens va explicar etalladament les seves petites passes i les seves aportacions en l'àmbit cientific . Va comentar sobre els diferents càncers i les seves investigacions. Va ser una xarrada a part de llarga prou interessant per els qui volien realitzar aquests estudis

Anònim ha dit...

Gràcies Jordi camps pel teu temps i per la xerrada.
Va ser interessant, ja que vam conèixer la teva vida educativa des de la universitat fins avui dia. La part que em va interessar va ser quan explicaves les diferents etapes: carrera, grau, doctorat, post doctorat..., com s'havien d'anar fent i si era millor viatjar o no. La part on explicaves la teva recerca suposo que va ser interessant per qui li agradés el tema.

Anònim ha dit...

La xerrada del 27 de febrer, sobre la recerca del càncer de còlon, va ser una xerrada on ens va explicar, el Jordi Camps, des de que ell va acabar la ESO, l'ho que va fer després, la carrera que va fer, el màster i el doctorat, i que ara estava investigan, també ens va explicar una mica sobre aquest tipus de càncer. Vai trobar que aquesta xerrada es molt interessant, i si et vols dedicar a alguna cosa relacionada amb el càncer, va està molt bé.

Anònim ha dit...

La xerrada va estar bé, el que em va cridar més l'atenció van ser els anys que necessitaves per arribar al doctorat. A part vaig torbar molt interessant les diapositiva del tumor, que si no l'extreus a les dues primeres fases, es torna un càncer.

Agrair al Jordi Camps la xerrada

Anònim ha dit...

La xerrada va estar molt bé, va ser molt interessant i instructiva de cara al món laboral. També va estar bé conèixer com es produïa un càncer, els cariotips que es formaven i com de perillosos eren i altres aspectes d'aquesta malaltia. Molt bona i recomanable per als següents anys.

Anònim ha dit...

La xerrada que ens va fer el Jordi va ser molt interessant, ja que ens vam poder fer una idea del que suposa treballar en l’àmbit de la ciència. Ens va explicar els estudis que havia fet ell, a on va viatjar… I també ens va fer una idea general de les investigacions que està fent sobre el càncer de còlon. A part ens va projectar imatges de diferents cariotips amb cromosomes alterats, cèl·lules cancerígenes… etc d’altres malalties.
Em va cridar bastant l’atenció totes les oportunitats que havia tingut de viatjar gràcies als seus estudis i les seves investigacions, i crec que això és un aspecte bastant motivador, ja que crec que viatjar és una experiència molt enriquidora, sobretot si ho fas treballant del que t’agrada.

Anònim ha dit...

Fa poc, un investigador va venir a veure els alumnes de 4 ESO i de Batxillerat per a fer una xerrada motivadora i a la vegada explicar-nos una mica el seu camí personal i que era el que investigava.
En Jordi, ens va explicar que investigava el càncer de Còlon i que li agradava molt la seva feina. Ell va seguir un llarg recorregut passant per a molts païssos i continents per aconseguir arribar fins on és ara.

En la meva opinió, aquesta xerrada em va agradar moltíssim ja que per a mi era molt interessant. No tenia gaire idea de res sobre aquest tema i el fet de que ens ho expliques em va atraure molt la concentració, doncs estava intrigada.

Moltes gràcies Jordi per a la teva visita i per a dedicar-nos unes hores a explicar-nos el tema i una mica de la teva vida. M’encantaria que un dia tornessis a venir per a una altre xerrada. També gràcies a l’Escola Pia per a donar-nos aquesta oportunitat.

Anònim ha dit...

Primer de tot mostro el meu agraïment a Jordi Camps per fer un espai a la seva agenda per a nosaltres.
Tot i que em va agradar molt com va explicar i vaig trobar molt interessant la seva recerca del càncer de còlon i em va fer entendre més profundament el que era el càncer, el que em va agradar més va ser com ens va explicar el recorregut de la seva vida entorn la ciència, ja sigui les dificultats per escollir la seva vocació o la important desició de anar a treballar a Estats Units o no, que crec que m’ajudarà en les meves futures desicions.

Anònim ha dit...

Jo crec que va ser una xerrada molt interessant i curiosa, ja que ens va servir de gran ajuda per a estar una mica més orientats en el nostre futur si agafem una carrera científica, ja que en Jordi ens va explicar la seva experiència en detall. Principalment ens va estar explicant com havia arribat a treballar del que li agradava, els estudis, màsters , dificultats, viatges… i després ens va explicar en què estava treballant actualment, en la investigació del càncer de còlon a l’empresa IDIBAPS. Em va agradar el fet que barreges l’explicació de la seva experiència separada per anys amb el que actualment està investigant i ens fes una mica d’explicació teòrica. Personalment penso que va ser molt útil i interessant i vam aprendre bastants coses noves i les vam poder relacionar amb coneixements que prèviament havíem estudiat a classe.

Anònim ha dit...


Fa pocs dies que va venir el Jordi Camps, un investigador del IDIBAPS, a realitzar una conferència als alumnes de biologia de 4t ESO i batxillerat de l’Escola Pia sobre el món de la recerca en el càncer de còlon.

A tots ens va sorprendre molt tot el que ens explicava i la gran varietat de investigacions que es poden arribar a fer en qualsevol àmbit científic, i fer-nos comprendre que no cal motivar-nos per aprendre alguna cosa tan bonica com la ciència.

Va ser mol beneficiós per nosaltres poder observar un exemple de trajectòria en la investigació i el camí que va seguir un ex-alumne de l’Escola Pia.
Així mateix, podem prendre l’exemple d’ell i de com un estudiant com nosaltres pot arribar a tenir tant prestigi i poder trobar un gran descobriment innovador.

T’ho agraïm sincerament, gràcies Jordi.

Anònim ha dit...

Personalment, a mi, el més interessant em va semblar la part on ens explicava les diferents opcions d’estudi possibles en el camp de la ciència. Els graus o carreres, els màsters i els doctorats.

Però la major part de la xerrada va ser destinada al seu camp d’estudi, el càncer de còlon. Les seves fases, com detectar-lo a temps, símptomes, etc. Va parlar sobre altres tipus de càncers i els seus components genètics. Ens va ensenyar genomes amb diferents mutacions que provocaven infermetats com el síndrome de down.

També ens va parlar sobre la seva experiència personal. Ens va dir que durant els seus estudis li fan oferir diverses beques per estudiar al estranger ( Alemanya, Estats Units).
I què, finalment, fa uns anys va tornar Barcelona per treballar al IDIBAPS.

Desprès va destinar els últims minuts a respondre les nostres preguntes.

Anònim ha dit...

La xarrada del passat dimarts, va estar molt interessant i útil. Ens van parlar sobre el càncer de còlon, en concret sobre com es detecta. Una de les coses sobre les quals més vaig aprendre va ser els cariotips, en concret com són els de les cèl·lules amb mutacions o malalties. El que més em va cridar l’atenció van ser els diferents mètodes i tècniques que va utilitzar durant la investigació. Em va sorprendre molt tot el procés que cal seguir per fer una investigació, i la quantitat d’anys que has de dedicar, perquè no sabia que fer un doctorat era tan important en la carrera científica. En general em va motivar bastant el fet que fer una carrera científica et permeti viatjar tant, i crec que va ser una xarrada molt inspiradora.

Anònim ha dit...

A mi la xerrada m’ha agradat molt ja que tenia una idea del que voldria treballar de gran però no sabia molt bé el què, sabia que volia fer biomedicina però tampoc sabia molt de què anava i no n’estava molt informada i la xerrada m’ha servit per fer-me la idea de què és i com funciona.

He descobert noves coses que no sabia sobre les diferents malalties i els diferents tipus de càncers que hi poden haver i com poden afectar a les persones, una altra cosa que m’ha semblat important o curiós són els percentatges de la gent que es cura tenint el càncer i també les seves fases i saber quan encara es pot treure i quan no. També em va semblar interessant ja que no n’estava gaire informada del síndrome de Down, com es formava i que no passaven dels 45-50 anys.

En conclusió, m’ha motivat una mica més ja que he trobat interessant el que va explicar sobre aquest camp de la biologia i m’ha interessat els temes que ell parlava.
Ara sé els passos que he de fer per arribar-hi (com els doctorats que no sabia que s’havien de fer després del màster) i també em va semblar interessant el que va explicar sobre que ell va anar a viure i a estudiar un temps a Estats Units, que es una cosa que a mi també m’agradaria d’anar-hi i fer allà el màster o bé acabar la carrera.
També ens va informar sobre les beques que donaven i la nota que havies de treure per aconseguir-la.

Anònim ha dit...

En la meva opinió la conferència va estar molt bé i interessant. Ens va explicar tot el recorregut que havia fet per arribar a treballar a on esta ara. Va començar explicant-nos les diferent etapes que s’han de passar (Universitat, Màster, Doctorat, Post doctorat, etc.).

Ens va informar sobre com arribaven a causar-se els càncers en general, a causa de la generació de problemes a l’anafase de la mitosi. Els problemes que hi havien als gens en el càncer de colon i les mínimes probabilitats de que es pugui heretar. Resultats d’investigacions recents.

Ara el Jordi Camps està treballant al Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer ( IDIBAPS ) i també està fent de professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

En conclusió la conferència va estar motivadora i molt interessant.

Moltes gràcies al Jordi Camps.

Anònim ha dit...

En primer lloc vull donar les gracies al senyor Jordi Camps per la conferència que ens va fer de la seva investigació sobre el càncer de còlon.
La meva opinió sobre la conferència és que hem va agradar molt i la vaig trobar molt interessant perquè hem va ajudar ha entendre el que era el càncer, els tipus de càncer que trobem i el càncer de còlon.
També ens va explicar que per arribar al nostre objectiu profesional ens tenim de formar molt bé a traves de màsters i després fer un doctorat i si pot ser, fer-lo ha un altre país com Estats Units, Canada i això ho vaig trobar d’una gran ajuda.

Anònim ha dit...

Penso que la xerrada d’en Jordi Camps va ser molt interessant.
Va començar explicant-nos la seva trajectòria acadèmica i professional: des de la seva carrera a la universitat a Barcelona fins a estar treballant al institut d’investigacions biomèdiques, l’IDIBAPS, passant per un màster, un doctorat fet a Alemanya i un postdoctorat fet a Estats Units.
Després, ens va parlar sobre el tema en què està treballant i en el que està especialitzat ell: el càncer de còlon. Ens va explicar que començava a la reproducció cel·lular, concretament a l’anafase degut a que la separació de les cromàtides germanes no es feia correctament. A partir d’aquí les cèl·lules mutants es reproduïen i formaven metàstasis fent que en la majoria de cops s’hagués d’extirpar el còlon.
Trobo que va ser una xerrada sobre la que vam aprendre molt sobre un tema molt important com és el càncer.