En la següent conferència TED, Jakob Magolan ens presenta un "curset" de química orgànica que ens pot servir d'introducció als continguts de bioquímica que podem ampliar en el curs BO2 - La química de la vida dins l'aula virtual adn-dna.net 2.7.
A crash course in organic chemistry (Jakob Magolan | TEDxUIdaho) https://t.co/b1YTgL4UjD vía @TEDTalks #bioquimica #biologia #quimicaorganica #adndnanet— adn-dnanet (@JosepM_Torra_C) 1 de noviembre de 2018
Per seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, també es pot fer a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet.
Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions i recursos que es podran incorporar dins el curs B02 - la química de la vida.
Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna seguint les instruccions indicades en el post 341.
1 comentari:
El divendres dia 9 de novembre del 2018, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursem la modalitat científica, vam anar a fer una visita a la Fundació CRAM (Conservació i Recuperació d’Animals Marins), que es dedica a la protecció del medi marí i de les seves espècies. La visita es va dividir en dues parts diferents.
Per fer la primera part, ens vam dirigir a una sala on, per grups, vam dur a terme un experiment científic i en vam treure unes conclusions. L’experiment va consistir en esbrinar si el canvi climàtic és un dels factors que influeixen en la regressió de la població de les tortugues babaues. Entre tots vam plantejar una hipòtesis: amb el canvi climàtic augmenten les temperatures tant de l’aigua com de la sorra, i segons la temperatura d'incubació dels ous, que es troben a la sorra, la tortuga serà mascle o femella. Per tant, què és el que passa als sexes quan augmenta la temperatura? Després d’una sèrie de càlculs i d’analitzar els resultats obtinguts: augmenten contínuament el nombre de femelles i disminueix el nombre de mascles. Així doncs, la conclusió és que davant l’augment de la temperatura global, provoca que al haver-hi cada vegada més femelles que mascles, s’acabaria extingint l’espècie ja que no es podrien reproduir entre elles.
La segona part va consistir en anar a observar les tortugues que ja estan recuperades i que aviat tornaran al mar, i les que per alguna qüestió ja no hi poden tornar perquè no hi sobreviurien.
Havent vist el que el canvi climàtic pot provocar en una espècie com la de les tortugues babaues, estaria bé pensar en quines aportacions podem fer nosaltres contra el canvi climàtic. Una de les coses que podríem fer és no abusar dels aparells com l’aire condicionat o la calefacció, i una altra mesura seria utilitzar més el transport públic per ajudar a no contaminar tant l’aire que ens envolta.
Publica un comentari a l'entrada