Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dimecres, 28 de setembre del 2011

165- Portes obertes al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona


El proper dissabte 1 d’octubre, tindrà lloc una nova Jornada de Portes Obertes del PRBB. Aquesta serà la quarta edició d’una activitat que implica a més d’un centenar de d’investigadors i personal del parc, que cada any destinen el primer dissabte d’octubre a mostrar la seva feina i a explicar com n’és d'interessant fer ciència.

2011 és l’any internacional de la Química i per això hem afegit activitats i espectacles relacionats amb aquesta ciència. Sota el títol de “La química de la vida” us presentarem espectacles i experiments científics que us demostraran que, ben mirat, tot és química.

Les visites guiades als laboratoris i instal·lacions, els tallers i experiments pels nens, una representació teatral amb la nostra companyia PeRaBaBaus, un espectacle d’en Dani Jiménez i moltes altres activitats us estan esperant!

Font: PRBB 
 
Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona - PRBB
Aquesta proposta està destinada als alumnes que tenen interès per la ciència i especialment per la recerca en el camp de la biomedicina
Cal consultar el programa del dia per seleccionar aquelles activitats que puguin ser de major interès.

Els lectors del bloc  adn-dna i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net ,que assisteixin a la jornada, poden comentar els aspectes que considerin més rellevants de la seva visita en l'apartat de comentaris d'aquest post.

1 comentari:

Àlex Bisbal ha dit...

La setmana passada vaig anar al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i vaig fer alguns tallers i una visita guiada a les instal·lacions.
Vaig fer dos tallers: un on construïes una cadena d'ADN amb llaminadures i un altre d'observació al microscopi (hi havien dos espècies diferents de cucs, una espècie de cap-grós i unes mosques)
A la visita vam anar a la secció on s'ocupen del medi ambient i miren la contaminació a l'aigua, a l'aire i a terra.
Després vam anar a un laboratori on estudiaven les extremitats i els seus dits on vam observar un embrió de ratolí. També ens van dir que feien mutants i els havia surtit un ratolí de 15 dits en una mà.
Finalment vam anar a un laboratori d'investigació de cèl·lules mare on ens van explicar la seva utilitat i com a curiositat que les cèl·lules mare del cor ja bateguen abans de convertir-s'hi. També vam veure una planta de cultiu de cèl·lules mare desde fora i va haver-hi la sort de que algú hi estava treballant i vam poder veure com s'hi treballa.
Com a curiositat, al PRBB hi ha molta gent extrangera (un 40% van dir a la presentació de la visita).