Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

divendres, 5 de març del 2010

57- Què és la biodiversitat?


Aquest post és una activitat adreçada als alumnes de biologia i geologia de 4t ESO. Una vegada tractats els temes d'ecologia, es proposa respondre a la pregunta què és la biodiversitat i quines mesures podem adoptar per conservar-la en el futur.

Dins l'aula virtual adn-dna.net podem ampliar informació consultant els cursos:
  • B01- La biologia i els éssers vius
  • B09- Ecologia
El post queda obert a tothom que vulgui partipar-hi. En el comentari cal posar els enllaços a les fonts consultades.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que està molt bé que aquest any sigui "L'any de la biodiversitat", crec que s'ha de tenir present les coses més importants de la vida, que no és la tecnologia ni les noves invencions, sinó la base del planeta, amb això em refereixo a, l'ecosistema, a les espècies que hi viuen i que fan una gran ajut perquè nosaltres puguem viure, com per exemple:
o Els "pulmons" de la Terra
o El plàncton que ens dona més del 50% de l'aire que nosaltres respirem.
Estem posant a joc la nostra vida per tenir noves tecnologies i crec que tot això s'hauria d'invertir a tecnologies per poder reciclar el paper utilitzat, per buscar solucions a la contaminació tan per aire, aigua o terra ja que, en els mars, les deixalles que hi arriben a haver al fons marí són immenses, i tot i que no ens en donem compte, quan els investigadors busquin noves espècies y només vegin deixalles potser es queixaran, però, potser molta brossa que hi ha allà és la que ells tiren al contenidor.
Crec que s'han de buscar mesures dràstiques per tenir una relació estable Humans - Natura i que la gent que necessita viure, i que fan talla il·legal a grans boscos és perquè no poden fer res més per viure i s'hauria de fer una gran reforma a tot el món per canviar-ho tot.
Crec que una de les claus és la frase "poc a poc i bona feina".

Marc González Valls
4t C

Anònim ha dit...

Què és la biodiversitat? Si busquem al diccionari la paraula biodiversitat la definició que ens posa diversitat biològica d'organismes vius de qualsevol font, inclosos als ecosistemes terrestres i marins i altres ecosistemes aquàtics i els complexes ecològics dels que formen part. Però realment és això on volem anar a parar quan ens pregunten què és la biodiversitat, la resposta és simple no, la biodiversitat són tots els organismes que ens envolten, els puguem veure o no, perquè tots aquells bacteris que estan a l’aire també formen part de la nostre biodiversitat. Però l’espècie humana tenim un problema i és que no sabem el que tenim fins que ho perdem i això és exactament el que ens està passant, perquè estem destruint el planeta Terra d’una forma que totes les espècies que hi viuen n’estan patint les conseqüències, estem destruint els boscos, els mars, oceans... i no permetem que les coses continuïn amb el seu curs normal i l’estem degradant, per tant la pregunta és, què hem de fer per canviar les coses? La resposta no és fàcil, però és necessària si volem continuar tenint la Terra com fins ara, hem de mentalitzar-nos de l’important que és la biodiversitat per nosaltres el necessari que és i fins que això no es faci no es podrà arribar a una solució. Milers de persones estan intentant-ho però no és suficient necessitem un esforç comú per poder canviar totes les coses.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Biodiversitat

Carola M. (4tB)

Anònim ha dit...

QUÈ ÉS LA BIODIVERSITAT?
"La biodiversitat és el conjunt i la varietat de les formes de vida en un lloc i un moment donat, resultant de la història evolutiva d'aquests organismes i de les seves interaccions amb els elements abiòtics en els quals es desenvolupen"
(Soulé, 1986)
Quan parlem de la biodiversitat ens referim a la diversitat d’organismes que hi ha al món, tant com a les diferents espècies com els seus subtipus. La seva base és intentar diferenciar-se dels altres per tal de no competir pel mateix recurs i ocupar tot l’espai possible.
Però,des de fa 2000 anys, que les activitats humanes destrossen hàbitats i provoquen l’extinció d’algunes espècies. Algunes de les activitats humanes són: la desforestació, l’agricultura i ramaderia intensives, la introducció de plantes transgèniques, l’explotació directe d’espècies, la destrucció d’hàbitats, el col•leccionisme, l’ introducció d’espècies no autòctones i la canalització de rius.
S’han creat mesures preventives a la destrucció total de la biodiversitat com ara:
- Controlar les explotacions forestals,
- Evitar l’explotació d’animals que serveixin per béns materials (pells...),
- Marcar bé el límit entre camps transgènics i camps naturals,
- Repoblar una zona destruïda per amb plantes autòctones i no introduïdes.


WEBGRAFIA
http://cassany.cat/mediambient/Perdua_biodiversitat%20.html
http://usuarios.multimania.es/antartida_2/biodiversitat.htm
http://www.iea.ad/cbd/biodiversitat/biodiv.htm
http://mediambient.gencat.net/Images/43_91513.pdf



LAURA FIGUERAS
4RT A

Anònim ha dit...

BIODIVERSITAT:

La biodiversitat són els diferents organismes vius de qualsevol ecosistemes tan poden ser terrestres com marins. I és degut a través de fa milions d’anys, on la formació de noves espècies i l’extinció d’altres que es van poder adaptar-se a unes noves condicions ambientals, i això ha produït la biodiversitat.
És fonamental de conservar-la perquè té un valor d'existència, per fer front al canvi global permanent i per proporciona bens i serveis múltiples. Per conservar la biodiversitat cal evitar l’extinció d’una espècie i controlar l’especiació d’un altre, que és el procés en què s’originen dues espècies a partir d’un altre, com a resultat de la selecció natural que actua sobre la variabilitat.

Ha de haver-hi un equilibri entre depredadors i preses, o que a causa dels canvis en el medi, puguin canviar les espècies i que es posi en marxa la selecció natural, perquè així les espècies puguin evolucionar i crear generacions preparades per el nou medi.

http://51967725.es.strato-hosting.eu/course/view.php?id=63&topic=2

http://es.wikipedia.org/wiki/Biodiversidad

http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/naturaleza/2005/11/28/147328.php?page=3

Llibre 4t ESO biologia i geologia.

Marta Torras
4t ESO

Anònim ha dit...

La Biodiversitat és quan un lloc en determinat varia la forma de vida, i fa que la vida dels organismes interaccionin amb els elements abiòtics en els quals es desenvolupen.
Els organismes es tenen que diferencia bé del organisme per no compartir amb ell i ocupar el màxim d’espai. La Biodiversitat es distribueix sobre tota la terra, però la biodiversitat augmenta quan la latitud disminueix i disminueix quan l’altitud s’incrementa. Però es pot veure afectada per factors com les condicions meteorològiques d’una zona, l’orientació general o local de les barreres morfo geològiques, etc. En els Pirineus, presenten un índex molt superior als de les altres zones muntanyoses.
Actualment es parla que una espècie adapta el seu entorn a les seves necessitats enlloc d’adaptar-se, ella, al seu entorn. S’han extingit moltes especies d’animals i vegetals.
La destrucció o l’alteració dels hàbitats és el factor principal d’amenaça per més de 85% de les espècies amenaçades. La segona causa d’amenaça es l’explotació de les espècies, i les mes danyades en aquesta amenaça son les especies marines.

Pol Navarro Rioja.

Anònim ha dit...

Per lo que he pogut entendre amb aquest vídeo,la biodiversitat es la varietat i quantitat d'organismes vius de qualsevol medi, però ultima-ment no estem cuidant gaire be lo que tenim i està en risc de desaparèixer, una de les causes principals som nosaltres,per exemple:

-Projectes agrícoles i ramaders que impliquin la eliminació de terres la inundació per a crear reservoris per al reg,l'ús de pesticides.

-Projectes hidroelèctrics que impliquin grans desviacions de l'aigua, inundacions o altres transformacions importants d'àrees naturals aquàtiques o terrestres

-Projectes forestals que incloguin la explotació forestal, establiment d'indústries per a productes forestals que generin més desenvolupament a prop del lloc del projecte.

-La canalització de rius.

-Pèrdua a gran escala de l'hàbitat per culpa de la mineria i exploració mineral.

-Conversió dels recursos biològics per a combustibles o aliments a escala industrial

Però s'ha de seguir cuidant la biodiversitat ja que te un gran valor, per fer front al canvi global permanent i perquè la biodiversitat proporciona bens i serveis múltiples.

Enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Biodiversitat

Franc Domènech

Anònim ha dit...

Biodiversitat significa vida, significa diversitat d’espècies. Al món hi ha milions i milions d’espècies i algunes per descobrir. Però biodiversitat te un significat que va molt més enllà del que significa. Gràcies a la biodiversitat, moltes espècies poden viure, ja que unes s’alimenten d’altres, s’ajuden entre sí, pero mantenen l’ecosistema en equilibri.
La biodiversitat, també ens ha donat coses molt positives als humans, però desgraciadament, estem destruint-ho. Fem una sobreexplotació d’animals, afegim noves especies no autòctones que destrueixen les anteriors, i el més greu de tot, estem contaminant el biòtop on viuen, sigui per les fabriques, pels productes químics, o per no reciclar. Ara en els ecosistemes, s’han produït molts canvis, alguns d’ells irreversibles. Estem danyant molts serveis que la Terra ens ha donat, i nosaltres sembla que no ens donem conta de tot el que està passant.

Però aquest any, han decidit que sigui l’any de la biodiversitat, intenta frenar aquets canvis, intentar reconstruir els ecosistemes sense fer més mal. S’ha vist que els canvis que hem produït nosaltres afecten 84 ecosistemes dels 104 que hi ha, i a 28 climes dels 32 que hi ha en tot el planeta.
El primer que s’ha de fer per mantenir la nostra biodiversitat, es conscienciar a totes les persones dels danys, perquè,com diuen els indígenes, es pot viure perfectament sense la majoria de les tecnologies actuals, no s’han d eliminar, però si és redueix la seva utilització i es fan alguns canvis, la Terra tindria més estabilitat per més anys i moltes especies no s’extingirien.

Informació extreta del vídeo: “2010, AÑO DE LA BIODIVERSIDAD EN PERÚ”
http://51967725.es.strato-hosting.eu/mod/resource/view.php?id=2093

Cristina Farrés 4t C

Anònim ha dit...

La biodiversitat, és una paraula que es coneix com a sinònim d’abundància d’espècies. Però té un significat molt més ampli. Les diferents categories de biodiversistat es troben unides de tal manera que casdacuna depen de la superior i inferior, ja que les diferents espècies interactuen entre elles i el medi que les envolta.

La biodiversitat, contribueix en molts dels aspectes del benestar de les persones, de manera que molta gent s’ha beneficiat de la transformació dels ecosistemes i l’explotació de la biodiversitat.

L’acció de l’home, està provocant cambis, molts d’ells irreversibles, en la diversitat del planeta. Molts d’aquests canvis, suposen la pèrdua de biodiversitat. Avui en dia tots els ecosistemes han patit moltes transformacions.

Desde els anys 90, oraganitzacions del medi ambient, moviments socials, i altres sectors, treballen per tal de trobar maneres per a conservar la biodiversitat.

L’extinció de les espècies, és una cosa que forma part del curs natural de la Terra. Tot i així, les persones han accelerat aquest procés. Moltes poblacions en els darrers anys, han reduit en nombre o extensió geogràfica i cada vegada la distribució de les espècies sobre la terra és més homogènia a causa de la pèrdua de poblacions autòctones i la introducció d’espècies invasores.

Moltes de les mesures que s’han adoptat per tal de conservar la biodiversitat, frenar-ne la pèrdua i fomentar un ús sostenible, han tingut bastant èxit. I la la pèrdua que es produeix a l’actualitat és a un ritme menor que en cas que no s’haguessin aplicat aquestes mesures.
Les mesures que es centren pricipalment en la conservació son: els espais protegits, la protecció de les espècies i recuperació d’espècies amenaçades, la conservació de la diversitat genètica i recuperació dels ecosistemes.
Les mesures que es centren en l’ús sostenible són: oferir ajudes econòmiques, tenir en compte la biodiversitat en l’agricultura, pesca i silvicultura.
I finalment, les mesures que aborden tant la conservació com l’ús sostenible són: augmentar la coordinació entre acords internacionals, augmentar la conciència pública, i evaluar les conseqüècies.

Tot i aquestes mesures, se’n necesiten moltes més per frenar la pèrdua significativa de biodibersitat.

Webgrafia:
http://www.greenfacts.org/es/biodiversidad/index.htm#8

Assumpció Ferran – 4t A

Anònim ha dit...

Per veure els greus efectes de l'home en la biodiversitat n'és un clar exemple el mar Adriàtic.
En aquell mar no hi ha gaire renovació en les aigües i per tant, com que l'home hi tira moltes deixalles, els animals que hi viuen es veuen efectats en mutacions.
Un altre exemple és el riu Anoia. Abans, fins fa pocs anys, els blanquers hi tiraven l'aigua que sortia de les botes. Això va fer que alguns dels peixos que hi vivien fossin hermafrodites.
Aquesta situació és un greu problema per l'ecosistema perquè fa que aquests éssers no vagin evolucionant a partir de la selecció natural, sinó que ho facin a partir dels productes químics fruit de la mà de l'home.

A part de la biodiversitat animal també hi ha la vegetal.
Quan hi ha un incendi, no tot hi és en contra. Això també pot afavorir a que hi hagi més vegetació i que aquelles plantes que es trobaven per sota de les que són més altes, al tocar-hi la llum poden anar creixent millor.
Per exemple, quan es va cremar Montserrat, van aparèixer més de noves 50 espècies.


LAURA DOMINGO - 4tA

Anònim ha dit...

La biodiversitat és un concepte que fa referència a tots els éssers vius que habiten a la Terra. Inicialment, la vida a la Terra era molt més senzilla i el nombre d'espècies era inferior a les que es coneixen ara. El gran nombre d'espècies actuals existents és degut a l'evolució. Existeixen milions d'espècies, moltes de les quals no s'han descobert encara.
La varietat d'espècies prové de la diversitat genètica d'aquestes. La biodiversitat també fa referència a totes les interaccions que es produeixen entre els éssers vius i el medi on conviuen. Els organismes modifiquen el medi i, com a conseqüència, aquest s'ha d'autorregular per estar en equilibri.
La biodiversitat engloba tres conceptes diferents: la variació genètica dels diferents organismes d'una mateixa espècies; la variació d'espècies i la variació dels ecosistemes on conviuen.
Tots els organismes estem connectats en una gran xarxa, ja sigui de forma directa o indirecta. Si es canvia un hàbitat i fa canviar la forma de vida d'algunes espècies o s'acaben extingint, acabarà afectant als éssers humans.
L'home no és conscient de la importància que té la biodiversitat, ja que si aquesta es perdés, seria la nostra pròpia extinció. Les activitats humanes afecten molt els ecosistemes i produeixen canvis que alguns organismes no arriben a assimilar i es moren.
Algunes de les activitats que fem i que afecten a la biodiversistat són: la tala de boscos per fer-hi zones de conreu, la contaminació (aèria, d'aigües, del sòl), la caça, la sobrepesca, abocament de residus altament tòxics, la crema de combustibles fòssils, etc.
Per evitar la pèrdua de moltes espècies, l'ésser humà s'hauria de conscienciar de la importància que té i que repercuteix de forma directa sobre nostra. Moltes de les activitats que realitzem s'haurien de limitar o prohibir. Per exemple: s'hauria de limitar la pesca i la caça i deixar períodes perquè permetin a les espècies reproduir-se, apostar per les energies renovables, no abocar els residus, evitar la tala intensiva d'arbres, que són els pulmons de la Terra, etc.
En definitiva, tenir més cura de les activitat que fem el dia a dia i ser conscients de l'importància que té la biodiversitat.
Algunes de les pàgines consultades són:


http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0241199&BATE=biodiversitat

http://www.monografias.com/trabajos11/bioltrece/bioltrece.shtml

http://51967725.es.strato-hosting.eu/mod/resource/view.php?id=2092



Alumna: Cristina M. (4t C)

Anònim ha dit...

Biodiversitat
La biodiversitat, és la formació de noves espècies i l’extinció d’altres que no varen poder adaptar-se a unes condicions ambientals canviants. Expressa la varietat o diversitat del món biològic. En el seu la biodiversitat és gairebé sinònim de 'vida sobre la Terra'.
El terme es va crear el 1985 i des d'aleshores s'ha utilitzat molt, tant en els mitjans de comunicació com en cercles científics i de les administracions públiques.

Hi han tres nivells jeràrquics de biodiversitat: gens, espècies i ecosistemes, és a dir la diversitat genètica, la d’espècies i l’ecològica.
El món biològic pot considerar estructurat en una sèrie de nivells d'organització de complexitat creixent, en un extrem se situen les molècules més importants per a la vida i en l'altre les comunitats d'espècies que viuen dins dels ecosistemes. Es troben manifestacions de diversitat biològica a tots els nivells.
A la pràctica, la diversitat d'espècies és un aspecte central per avaluar la diversitat als altres nivells i constitueix el punt de referència constant de tots els estudis de biodiversitat.
En tot puc arribar a una conclusió, com més diversitat hi ha, la xarxa tròfica serà més llarga, hi haurà un medi favorable i farà més temps del que existeix el medi. La selecció natural podríem dir que depèn de la variabilitat i els petits o grans canvis en el temps.
Algunes mesures per la biodiversitat són les següents.
1.Renunciar a l'objectiu del creixement econòmic que tan greus conseqüències ambientals han comportat.
2. La societat del creixement ha superat els seus límits.
3. Reduir l'explotació dels recursos naturals:
4.Reduir els recursos renovables fins que no sobrepassin la capacitat de l'ecosistema de regenerar recursos.

PÀGINES CONSULTADES:
El Periòdic: http://www.elperiodicodeandorra.com/envio.asp?idpublicacio_PK=16&idnoticia_PK=607745&idioma=CAS
http://bioc.org.es/bioc/index
Llibre: Biologia i Geologia


Janna Morera
4rt B

Anònim ha dit...

La biodiversitat és la variabilitat d'organismes vius de qualsevol font, com ara, els ecosistemes terrestres i marins i altres ecosistemes aquàtics. El concepte inclou la diversitat d'interaccions duradores entre les espècies i el seu ambient o biòtop, l'ecosistema on viuen els organismes.
Es distingeixen tres nivells de biodiversitat:
-Genètica: consisteix en la diversitat dels gens (al•lels) i de la seva distribució, (la varietat dels genotips).
-Específica: és la diversitat sistemàtica. Consisteix en la pluralitat dels sistemes genètics o genomes que diferencien les espècies.
-Ecosistemàtica: és la diversitat de les comunitats biològiques (biocenosis), que la suma forma la biosfera.
La biodiversitat prové d'un procés històric natural de gran antiguitat. La biodiversitat té una gran importància ja que és garantia de benestar i equilibri en la biosfera.
És possible agrupar en tres categories principals, per la diversitat biològica els seus usos presents i potencials i els seus beneficis: el paper ecològic, el paper científic i el paper econòmic.
(http://ca.wikipedia.org/wiki/Biodiversitat)
Ari Cervelló- 4tB.

Anònim ha dit...

LA BIODIVERSITAT
La biodiversitat o diversitat biològica expressa la varietat o la diversitat del món biològic. És la formació de noves espècies i l’extinció d’altres que no van poder adaptar-se a unes condicions ambientals canviants.
En la biodiversitat hi ha tres nivells jeràrquics de biodiversitat: els gens, les espècies i els ecosistemes.
· La diversitat genètica: és la variabilitat que existeix en la informació genética entre els individus de la mateixa espècie. Les diferencies entre els organismes individuals tenen dos causes, les variacions del material genètic que tots els organismes tenen i que passen de generació en generació, i les variacions degudes a la influencia del medi ambient.

· La diversitat de les espècies: és la varietat d’espècies existents en les diferents parts del planeta. La riquesa de les espècies varia geogràficament: en les àrees més calentes solen haver-hi més espècies que en les fredes, i en les més humides que en les seques. Les zones amb menors variacions estacionals solen ser més riques que aquelles estacions molt marcades.

· La diversitat ecològica: és la varietat de boscos, praderies, deserts, llacs i altres comunitats biològiques que interactuen entre elles i amb els ambients no vius.
Els objectius generals són conservar la diversitat biològica, utilitzar una biodiversitat sostenibme a llarg termini i compartir lleialment les ventatges de l’ús dels recursos genètics.

Carla Closa 4tB

Anònim ha dit...

La formació de noves espècies i l'extinció d'altres que no van poder adaptar-se, han donat lloc a la biodiversitat. Una diversitat biològica actualment en desaparició a causa de la destrucció per part de les persones, dels hàbitats naturals i animals. La tala d'arbres il·legal, per poder treure diners amb la venda de mobles o fulls de paper, pot destruir boscos on molts éssers vius conviuen. La introducció d'espècies estrangeres pot provocar en alguns llocs, la desaparició d'espècies autòctones. Que a les persones els interessi més obtenir diners amb els productes més buscats, fa que en llocs on hi ha productes excel·lents i variats es conreïn sempre els mateixos productes més importants econòmicament. Que la gent no sàpiga la importància que pot tenir un peix petit, en la cadena tròfica d'un ecosistema marí, fa que ningú es preocupi per controlar la pesca d'algunes espècies concretes. I actualment, el canvi climàtic, està afectant també a moltes espècies que no poden arribar a adaptar-se a les noves condicions ambientals, com la temperatura i la humitat. I tot, culpa dels humans. Per arreglar-ho fa falta que entre les persones no hi hagi tanta ignorància sobre la biodiversitat, el recurs més valuós de nostre planeta.
Marta Valor 4tA, per fer el text he utilitzat el llibre de biologia i geologia, i el video penjat en aquest post nº57.

Anònim ha dit...

QUÈ ÉS LA BIODIVERSITAT?
És la gran varietat d’éssers vius que hi ha a la Terra que han anat evolucionant amb el pas dels anys per mitjà de processos naturals i la mateixa activitat de l’ésser humà.
També coneixem com a biodiversitat el conjunt d’ecosistemes i diferències genètiques dins de cada espècie.
En el camp de la biologia, aquest terme es refereix al nombre de poblacions d’organismes i espècies diferents. En el camp ecològic, també inclou la diversitat d’interaccions entre les espècies i l’ecosistema on viuen.
Distingim tres nivells de biodiversitat:
- Genètica: diversitat d’al•lels i la seva distribució.
- Específica: pluralitat de sistemes genètics entre les espècies.
- Ecosistemàtica: diversitat de les biocenosis (comunitats).
La biodiversitat és el resultat d’un procés històric natural molt antic. Però això la seva existència ha de continuar ja que ens garanteix un benestar i equilibri en la biosfera.
Podem veure la biodiversitat des de tres aspectes:
- Aspecte ecològic: fa referència a l’indispensable que són els ecosistemes per a la nostra pròpia supervivència.
- Aspecte econòmic: ens proporciona importants articles a la humanitat com els aliments (collites, medicines…), la indústria (tèxtil, fusta…), subministres d’origen animal (llana, seda, pell...), turisme i recreació…
- Aspecte científic: cada espècie pot servir de pista als científics per saber la seva evolució i el seu origen. Per entendre com funciona el procés vital i el paper de cada espècie en l’ecosistema.
Durant el segle XX es va observar una erosió de la biodiversitat molt accelerada. Els científics reconeixen que és l’època de major pèrdua d’espècies de l’historia.
El fet d’estar tant amenaçats durant els últims anys per l’extinció d’espècies, ens ha portat a que haches any 2010 l’anomenem l’any de la biodiversitat. Amb això s’intenta fer reaccionar a la gent i fer-la adonar del mal que estem causant al medi i als animals. Hi ha moltes institucions que han volgut posar de la seva part per conservar la biodiversitat, tan a nivell de projectes, estratègies i normes pel país.
A Perú, un dels majors problemes és la tala il•legal, ja que tan el paper en què escrivim com els mobles, es produeixen gràcies als arbres, i no es té en compte que alguns insectes viuen d’ells.


http://51967725.es.strato-hosting.eu/mod/resource/view.php?id=2092

http://adn-dna.blogspot.com/2010/03/57-que-es-la-biodiversitat.html

http://es.wikipedia.org/wiki/Biodiversidad

Mònica Biosca 4t A

Anònim ha dit...

La biodiversitat i la seva conservació
Es coneix com a biodiversitat el conjunt i la varietat de les formes de vida en un lloc i un moment determinats, com a resultat de la història de la evolució d’aquests organismes i de les seves interaccions tant intraespecífiques com interespecífiques i les interaccions amb el medi i els fenòmens abiòtics i biòtics en els quals es desenvolupa.
La conservació de la biodiversitat és important per l’equilibri natural. Actualment s’està produint un desequilibri degut a la contaminació i a la sobre explotació de la natura, com a causes principals.
Per a la conservació de la biodiversitat s’hauria de preparar un programa per a contrarestar tots els gasos que s’han emès no només a l’atmosfera sinó també al riu i al mar ja que aquesta contaminació ha afectat a la vida dels éssers vius i a la seva forma d’actuar, eliminar aquests gasos és impossible però es poden limitar aquestes emissions.
Pel que fa a la sobre explotació, s’hauria de recolzar el reciclatge pel que fa a la tala massiva de boscos i a la utilització de combustibles fòssils, i la limitació de la caça.
En teoria aquestes mesures serien fàcils de prendre, però això només es podrà aconseguir amb un consens internacional, molts països s’han sumat als plans de conservació de l’ecosistema però hi ha països que no estan disposats a fer-se càrrec de les despeses que això comporta.


http://www.iea.ad/cbd/biodiversitat/biodiv.htm
http://adn-dna.blogspot.com/2010/03/57-que-es-la-biodiversitat.html

Gerard Guerra 4tC

Anònim ha dit...

LA BIODIVERSITAT
La biodiversitat o diversitat biològica és la varietat d’espècies que hi ha en un ecosistema. Tot el planeta està constituït per molts ecosistemes i cal conservar-los. S’han de preservar les espècies existents ja que estan en equilibri en la biosfera. Cada espècie té un paper en la supervivència d’un ecosistema i si l’ecosistema es trenca, hi poden haver greus canvis. Al extingir-se una espècie, no provoca solament la seva desaparició, sinó que a vegades, poden perdre’s altres espècies de la cadena tròfica.
Actualment, s’està perdent biodiversitat a molts territoris a causa de l’activitat humana. La agricultura i la ramaderia, eliminen les espècies autòctones d’una zona per instaurar-hi l’espècie que a nosaltres ens interessa. La tala d’arbres, fa desaparèixer, de mica en mica, els pulmons de la Terra i la contaminació, en totes les seves formes, provoca, entre altres coses, el canvi climàtic. Aquest, portarà la desaparició de moltes espècies ja que canviarà el seu habitat.
Per això, les Nacions Unides ha declarat l’any 2010, l’Any Internacional de la Biodiversitat i mitjançant ONG, fundacions, institucions, etc., vol sensibilitzar a la població mundial de la importància de la biodiversitat.
Crec que es important conservar la biodiversitat ja que ens proporciona béns i serveis, que nosaltres necessitem.
He consultat les web proposades i he intentat fer un resum del més important, relacionat amb la biodiversitat.
Marta Bacardit