Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

divendres, 15 de novembre de 2013

343- Setmana de la Ciència 2013 a Catalunya


Del 15 al 24 de novembre se celebra a Catalunya la 18a Setmana de la Ciència amb un munt d’activitats de divulgació científica que inclouen jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc.

Els temes centrals de l'edició d'enguany són:


L’estadística, el 2013 és  l’Any Internacional de l’EstadísticaL’aigua, l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua - Commemoració del 90è aniversari de la visita
    d’Albert Einstein a Catalunya. 

Es pot ampliar informació sobre aquesta visita en tres posts en el blog L'ase quàntic de Xavier Lausaca.
A l'aula virtual adn-dna.net podem consultar diferents recursos de divulgació científica i tota la informació sobre la Setmana de la Ciència 2013 en:
                            
Categoria: VOCACIÓ CIENTÍFICA

Curs VC01- Vocació científica -1
Tema 0 - Activitats de divulgació científica
Recurs: Setmana de la Ciència 2013 a CatalunyaEls lectors dels blogs adn-dna, biologia i naturalesa , canal adn-dna.net a YouTube i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden explicar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres notícies i activitats relacionades amb la Setmana de la Ciència 2013 a Catalunya.
Nota: En fer els comentaris cal seguir les recomanacions citades en el post 341 d'aquest blog. 
Termini per publicar comentaris diumenge 24 de novembre a les 22:00h

1 comentari:

Pol Soler i Aparisi ha dit...

Durant aquesta setmana una de les activitats possibles ha estat la d'anar a la jornada de portes obertes del sincrotró, en el qual hem pogut esbrinar què s'hi fa i amb quin motiu.
El sincrotró està disenyat per accelerar electrons fins a velocitats molt properes a les de la llum de manera que aquests serveixin per poder observar molècules i altres estructures de tamany molt petit a qualsevol longitud d'ona i per tant amb molt de detall. El sincrotró el fan servir diferents equips d'investigació en les branques de biologia, química, física, nanotecnologia, etc.
Al final, la sortida ens ha servit per saber de què servia el sincrotró i s'agraeix la facilitat que es dona a tots els curiosos d'observar les instalacions amb tanta llibertat.